G4Media.ro

VIDEO Președintele Iohannis: Astăzi, din păcate, avem iarăși un record total nedorit.…

VIDEO Președintele Iohannis: Astăzi, din păcate, avem iarăși un record total nedorit. E prea mult, este mult prea mult și vă rog, vă invit pe toți, purtați masca / Dacă epidemia nu se agravează şi se iau măsuri sanitare stricte, se pot organiza alegerile locale

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel, miercuri, la români să poarte mască şi să păstreze distanţa, în contextul în care s-a înregistrat un nou record privind numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

„Dragi români, astăzi din păcate avem iarăşi un record total nedorit peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID 19. Este prea mult şi vă rog, vă invit pe toţi purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

El a arătat că a avut miercuri o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Este important pentru români să ştie că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficieze de un vaccin. România este parte din acest efort şi România s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE”, a spus şeful statului.

El a precizat că se pot organiza alegerile locale dacă epidemia nu se agravează faţă de situaţia din prezent şi se iau măsuri sanitare stricte.

„Asta cu ‘am fost acuzaţi’ sună puţin ciudat. Aşa funcţionează democraţia, din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau să se ţină în iunie, nu s-au putut organiza atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri de siguranţă suficiente. Acum s-au amânat, Parlamentul a decis că alegerile locale să aibă loc pe 27. Deci asta nu am stabilit nici eu, nici Guvernul, a fost stabilit de Parlament, ca să ne înţelegem foarte bine cine pe cine acuză de ceva. După părerea mea, dacă epidemia nu se agravează faţă de situaţia de acum şi se iau măsuri sanitare stricte se pot organiza aceste alegeri, însă care este numărul critic când nu se mai pot organiza alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a afirmat Iohannis.

Principalele declarații ale președintelui:

 • Dragi români, astăzi din păcate avem iarăși un record total nedorit, peste 1400 de persoane găsite de ieri până azi cu COVID-19. E prea mult, este mult prea mult și vă rog, vă invit pe toți purtați masca, păstrați distanța ca să scăpăm rapid de această epidemie.
 • Am discutat azi la prânz cu ministrul Sănătății.
 • Este important pentru români să știe că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să beneficiem de vaccin.
 • România e parte din acest efort și s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze atunci când un vaccin va fi disponibil în UE.
 • Dar la acest moment nu există un vaccin aprobat în UE.
 • E o temă care din păcate va reveni, care în mod ușor de înțeles produce îngrijorare.
 • Ne apropiem de alegeri, de începutul anului școlar și trebuie să ne asigurăm că toate măsurile sunt luate.
 • Am vrut să știu foarte detaliat de la ministrul Sănătățioi să știu ce măsuri sunt pregătite și cred că oamenii lucrează serios.
 • Încă o dată purtați mască, păpstrați distanța ca să scăpăm de această epidemie.

Întrebări din partea jurnaliștilor:

 • Antena 1: Ce credeți despre faptul că șefii poliției române au mers în m iez de noapte să negocieze înmormântarea lui Emi Pian?
  • Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de 2 ori cu minsitrul de Interne și șeful Poliției. La nivelul MAI e o preocupare rală, dar să nu ne aștetpăm să se rezolve peste noapte. prea mulți ani în timpul guvernării PSD acești interlopi au fost tolerați. Lupta este de durată.
 • Libertatea: Ați fost acuzați că doriți organizarea alegerilor cu orice preț. Nu a fost anunțat un plan clar privind criteriile care ar duce la amânarea alegerilor.
  • Așa funcționează democrația, din când în când se țin alegeri. Nu s-au putut organiza în iunie cu măsuri de siguranță suficiente. Parlamentul a decis să aibă loc pe 27. Nu am stabilit nici eu, nici Guvernul. După părerea mea, dacă epidemia nu se agravează față de situația de acum și se iau măsuri stricte se pot organiza alegeri. Care e momentul critic când nu se pot organiza alegeri trebuie să ne spună MS și INSP.
 • Epoch Times Romania: Cum vedeți racolările de primari PSD în PNL? Dacă moțiunea de cenzură trece ne putem aștepta la un guvern de uniunea națională?
  • Pot să vă spun franc: nu văd cu ochi buni aceste racolări. Simplu. Eu am fost dintotdeauna împotriva traseismului. E o boală gravă a politicii românești. Eu nu mi-am schimbat opinia. Coaliții post-moțiune: întâi să vedem moțiunea, apoi votul pe moțiune, să facem consultări și în mod sigur nu vom avea guvern PSD.
 • Realitatea Plus: La cât ajunge deficitul bugetar, scăderea economică? Procentul pentru creșterea pensiilor e 14%?
  • Am discutat cu premierul, dar despre date concrete va discuta guvernul, când are pregătit proiectul de rectificare și îl va prezenta public
 • Digi24: Ați discutat dacă actuala lege a carantinei e declarată neconstituțională?
  • Am mai fost în situația în care legea carantinei a fost scoacă din funcție. Atunci PSD a tras prea mult de timp și ne-am trezit în situația cu foarte mulți bolnavi. Acum au fost atacate 2 articole și sunt destul de optimist în privința evoluției. Dacă se declară neconstituționale, cred că Parlamentul nu își permite încă o tergiversare.
 • Adevărul: Credeți că moțiunea va trece și, dacă da, unde va pleca Guvernul, acasă sau la pușcărie cum a zis Marcel Ciolacu?
  • Atunci când a fost înlăturat guvernul PSD din fericire toată lumea a știut că avem un guvern minoritar până la alegeri. Dacă la început toată lumea a înțeles că cineva trebuie să guvernze, în scurt timp PSD a făcut pasiune din a depune moțiuni trebuie, nu trebuie. Nu trebuie, e un demers strict populist. Mai sunt câîteva luni până la alegeri. probabil PSD vrea să convingă că se opune unui guvern care gestionează criza, care pregătește alegerile. Vom urmări cu mare atenție dacă trece sau nu trece. Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea.
 • PRO TV: Ar putea România să ia în calcul încheierea unui precontract cu Rusia pentru vaccin?
  • Nu există validare externă pentru acel vaccin. România e în UE și încheie precontracte în UE.
 • B1 TV: Există un plan pentru distanțarea în școli?
  • Toate aceste chestiuni trebuie lămurite în plan local. Nu este posibil să stabilim de la bucurești dacă într-o școală din brăila sau altă parte poate să înceapă școala îân bune condiții. Întotdeauna se găsesc soluții dacă se dorește găsirea acestor soluții. Dacă un primar spune că nu are soluții atunci nu văd de ce ar candida în continuare pentru poziția de primar.
 • Antena 3: Primiți rapoarte care cer testarea masivă a populației, aplicată deja în țări din vest. Aveți o explicație pentru că în Ro nu se întâmplă?
  • În România există o testare destul de masivă. Avem peste 14000 de testări din oficiu în 24 de ore și peste 8000 la cerere. Am depășit binișor 20000 de testări pe zi, ceea ce ne încadrează între țările care testează mult.
 • TVR: Voturile din parlament arată că PSD are majoritatea să treacă moțiunea de cenzură. Spuneați că nu vom avea guvern PSD. Ce scenarii aveți și ce șanse sunt să avem guvern interimar?
  • Haideți să vedem mai întâi moțiunea. Părerea mea este că e neavenită politic. Dacă trece vom vedea când se votează. Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar al PSD, care vrea să arate că are foarte mulți parlamentari. PSD nu a venit cu nicio soluție și nicio abordare serioasă. Însă sunt ahtiați după putere și știm că suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Dar dacă vor să facă așa ceva pentru România nu este bine.
 • Agerpres: Această majoritate a respins OUG cu majorarea alocațiile. Cum vedeți situația? V-a comunicat Guvernul un plan B?
  • Se vede o totală lipsă de responsabilitate la Parlament, la PSD. În România normală orice parlamentar caută să se implice pentru binele cetățeneaului. PSD încearcă să complice problemele și să creeze noi și noi probleme care altfel nu ar fi existat. Și eu și Guvernul vream să creștem alocațiile, dar trebuie să existe și bani. Guvernul a venit cu o creșțtere etapizată, totuși. PSD nu are treabă cu România, românii, bugetul public, ci cu propriile manevre electoraliste.
 • Digi24.ro: Calculul greșit pentru scenariile de începere a școlilor, Spania pusă pe lista galbenă și apoi scoasă – cine răspunde pentru aceste erori? Se impune o remaniere, o demitere, o demisie?
  • Într-o situația de încărcătură, erori se întâmpîă. Sub această presiune enormă se întâmplă anumite date care ulterior se constată puțin eronate. Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața opiniei publice și cred că opinia publică a înțeles că a fost o eroare de comunicare.
 • G4Media.ro: Dosarul 10 august. procurorul șef DIICOT Giorgiana Hosu a decis redeschidera anchetei dar a trimis greșit cererea către Curtea de Apel. Nu e singura incompetență a dnei Hosu în acest dosar, ajungând să-și infirme propriul dosar la care a lucrat. Ați numit-o pe dna Hosu în funcția de procuror șef DIICOT. Sunteți mulțumit cum a gestionat dosarul, credeți că ar fi nevoie de schimbarea ei din funcție?
  • În continuare consider că acest dosar e extrem de important pentru noi ca și națiune. trebuie să se facă lumină. În același timp, și eu și dvs. și mulți de aici ne-am luptat să consolidăm o justiție inependentă unde politicienii nu se amestecă în dosare. mă rezum la a spune că e bine că dosarul va fi cercetat mai în profunzime și cred că justiția își va face datoria și la final vom avea o situație clară asupra vinovăției sau nevinovăției unora. Nu fac o vânătoare de vrăjitoare și important e ca vinovații să fie trași la răspundere din dosarul 10 august. Atunci când va veni o evaluare, atunci o va face altcineva și nu eu.
 • Radio România: Problema clanurilor interlope ar trebui dezbătută în CSAT?
  • Personal am discutat în câteva rânduri cu responbsabilii în aceste chestiuni și știu că se lucrează foarte serios pentru a combate aceste clanuri sau crima organizată. Eu sunt convins că ministerele implicate și instituțiile implicate vor face ordine. Și da, este o problemă de siguranță a cetățeanului.
 • Defense Romania: Poziția României legată de disputele privitoare la implementarea tehnologiei 5G?
  • Noi ne dorim rețele sigure, care nu sunt sub controlul altor state decât cele declarate, care satisfac nevoile și ale firmelor și ale cetățenilor. Se lucrează pe legislația specială privind rețelele 5g pentru a preveni intrarea pe piață a unor firme cu alte interese.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. E un record foarte dorit. Oricum sunt de fapt peste 5000 de cazuri pe zi, cu cât găsesc mai mulți, cu atât mai bine…

  • PLĂVANUL IOHANNIS: PURTAȚI MĂȘTI SA VA I-AU SUFLU RESPIRAȚIA. EU MAM SĂTURAT DE MĂSCĂRICII ĂȘTIA ARAHAT GUVERNUL MEU DE IMBECILI PROȘTI ȘI DE PLĂVANUL IOHANNIS!PANDEMIA ȘI STAREA LOR DE ALERTĂ ESTE POLITICĂ.ARHAT ARABU ESTE BAGAT LA ÎNAINTARE POLITIC.DSP ESTE DIRIJAT POLITIC! ROMÂNIA ȚARA SI PROSTA EUROPEI CA AȘA VREA GUVERNUL DE IMBECILI SI ORBAN CARE DESCÂNTĂ PAHARUL DE WISKEY.IAR IOHANNIS ESTE CONTROLAT DE MERKEL DIN TELECOMANDA PUTERII!

 2. Carantinati judetele focare!! Nu mai dati vina pe populatie. In China tocmai au facut testari masive si carantina pe o bucata mare din Beijing. Voi nu faceti carantina, decat pe niste sate irelevante. N-aveti teste, n-aveti locuri in ATI, n-aveti doctori.

  Aveti baroni locali pe care nu vreti sa-i suparati. Ticalosilor!!!

  • Scuze domnule Gogu, dar umai populația-i de vină, plus cei care o-ncurajează să nu respecte regulile stabilite. Ce naiba

 3. Te-am votat rahatule!!!și m-ai ținut în casă 3 luni degeaba când erau 100 cazuri/zi! să-ți fie rusine!!!

  • Ai votat pe naiba, nu mai pleaca nimeni dupa fenta 😉

  • @Silviu:
   „Ăsta” te-a ținut în casă.. Dar, ești în viață, și ți-e bine.
   Dat fiind însă, că nu doar toată România, ci toată planeta – este la ananghie și mulți mor, sau rămân cu plămânii mucegăiți și cu probleme la inimă (de la infecție) – că dacă luai virusul și rămâneai „paradit” pe dinăuntru, sigur ți-ar fi fost „un pic mai rău” ca acum… (pentru că infecția cam lasă o serie de sechele: la inimă, la plămâni, etc)..

   ..Atunci sigur n-ai mai fi gândit /reacționat ca acum; nu mai erai atât de nemulțumit.. SIGUR te făceai ceva „mai blând” – și chiar spuneai „mersi” -că ai scăpat cu viață!.. (Nu mai punem la socoteală că dacă ajungeai prin vreun ATI, în care medicii să se gândească dacă să te lase pe tine – sau pe altul la aparatul de respirat.. și dacă aveai „șansa” să te selecteze pe tine pentru recuperare (!!) iar pe celălalt „să-l bage în sac” – și te zbăteai un pic „între/între…” – nu mai aveai aceleași simțăminte înveninate ca acum, chiar după 6 săptămâni de stat..)

   Dar nah, unii români, cred că vor fi veșnici. (Sau mai mult: „veșnic prosperi și veșnic fericiți”)

   De’aia și fac valuri !..

  • Silviule, în loc să-i zici mersi că mai iești ăn viață, tu ce faci? Cum poiți fi așa de nedfrept?

 4. Intretimp virusul se transmite la terase si multe institutii publice, unde nu vreti sa suparati casta bugetarilor. Virusul se transmite la firme, pe unde ITM nu trece pentru ca nu trece. DSP-urile pe langa ca sunt subdimensionate, sunt si conduse de incompetenti.

  Virusul se transmite in familie, deoarece multi sunt asimptomatici. Singura solutie e aplicarea carantinei in zonele problema, nu datul vinei inspre populatie. Nici regulile de circulatie nu se respecta… Deoarece legea e rar aplicata si omul face cum si ce vrea.

  • Eu aș divorța soții și as rupe copiii de părinți, sa stea asa inca vreo 2 luni, ca doar au antrenament din martie.
   Problema rezolvata: covid dispărut la PCR!

  • @tu: uita-te pe harta ecdc si vei vedea guvernele responsabile. Cele iresponsabile au tarile carantinate…

 5. Plictisitor Președinte!

  • Dece Marcele-i plicgtisitor? Că-ți spune cum e bine, ca să scăpăm de pandemie?

   Dece MArcele-i plictisitor președintele? Că vrea să ne scape de pandemie?

 6. „Noi ne dorim rețele sigure, care nu sunt sub controlul altor state decât cele declarate”
  deci huawei nu e a lu’ chinezii?

 7. Pai degeaba purtam noi masti si pastram distanta, cand vine cate o tzaranca moldoveanca cu tupeu, al carei tata e ambulantier la Vaslui, si da apoi boala intregului grup de prieten la Costinesti, fara pic de regret?
  Chiar, cum o cheama pe tzaranca respectiva, de ce nu ii publicati numele? Ca nu mai e minora de mult

 8. Iohannis nu intelege ca masca nu tine mainile curate, adevarata sursa de infectare. N-ai cum sa nu pui mana pe ceva jegos si e imposibil sa te speli dupa fiecare atingere. Mergi cu RATB-ul, Metroul, te tii de bara, la piata pui mana pe bani . E nevoie de total alte masuri doar ca sa-i mai pui pe romani sa-si ia si manusi si i-ai nenorocit definitiv.

 9. Iohannis nu intelege ca masca nu tine mainile curate, adevarata sursa de infectare.

  N-ai cum sa nu pui mana pe ceva jegos si e imposibil sa te speli dupa fiecare atingere.

  Mergi cu RATB-ul, Metroul, te tii de bara, la piata pui mana pe bani . E nevoie de total alte masuri doar ca sa-i mai pui pe romani sa-si ia si manusi si i-ai nenorocit definitiv.

  #RomaniaCovidita

 10. Nu te mai obosi cu Hosu ca a luat o decizie pe baza de lege care e aiurea si sa bazat pe asta ca sa nu i-a tara foc, daca trebuie cineva sa intre in puscarie e fostul matale prieten Coldea cu Rusii care au stimulat ambele tabere sa se lupte pe camp si a castigat cel care a provocat adica Coldea cu Iohannis

 11. O lectie de demnitate , o lectie pentru cei care mai cred ca un presedinte este si judecator si procuror si premier si ministru si ziarist si cine mai stie ce . Ce pacat ca ziaristii purtau masca . Fara masca de zi cu zi ,nicind schimbata, am fi putut admira grimasele de nemultumire ale unora . Presedintele tot arata de ceva vreme cui ii este imputabila intreaga situatie din tara si cui trebuie sa multumim pentru lipsa de atasament fata de dorintele cetatenesti exprimate in atitea rinduri de alegeri .Pe zi ce trece ,cetatenii nu numai ca inteleg nevoia imediata de schimbare dar devin si narabdatori in as exprima votul in alegeri . Daca majoritatea parlamentara , ce pare ca nu isi doreste alegeri din motive evidente si care cauta sa amine aceste alegeri la nesfirsit ,nu au decit solutia de a aproba , in parlament ,o lege conceputa de aceea care nu doresc sa fie alegeri nicicind .Cu calm , cu respect fata de interlocutori , cu o evidenta buna intentie atasata de cerintele populare , presedintele a explicat decent tuturor ceea ce societatea ,ca un intreg ,dorea sa afle . Motiunea sau depunerea ei , in acest moment pandemic , este o miscare politica de neacceptat de catre noi toti , o miscare ce trimite Romania in haos . Sa speram ca PSD isi va revizui intelegerea si va tine seama de cerintele ceteteanului nu de jocul politic atasat obtinerii prezumtive si fara suport a unor voturi . Parerea cetatenului nu mai poate fi schimbata indiferent de ce cred unii sau altii . In acest moment parerea cetateanului are alta intelegere politica decit cea de pina acum . Cetatenii voteaza de aceasta data asa cum etinia magiara a votat mereu UDMR. Nu conteaza nici doctrine , nici programe , nici promisiuni desarte , nici sumele de bani aruncate in joc , conteaza doar cum fiecare partid , fiecare persoana ce isi doreste o functie , se raporteaza in discursul public si in intelegerea comuna a natiei romane , ca atitudine ce cuprinde in definitia ei -romanismul – . Asa ca acum stiti deja cine va cistiga toate alegerile din acest an .

  • Corect alino, corect, dar ce ne facem cu șmecherii care de fapt sunt niște proști? DAr și foarte periculoși poentru cei din jur.

 12. Zic și eu, legat de recoardele zilnice. Probabil mâine se va ajunge la 1500. Nu era mai simplu ca zonele turistice sa fie deschise doar celor care au belete de la agenții de turism si hârtiuțe care dovedesc ca nu ai coro? Asa, cu uichendistii la liber, s-a ales praful.

 13. 19 comentarii la un articol despre conferință de presă a Preșului!!! Hmmm, e simptomatic!

 14. Golania si minciuna au distrus România.

 15. Cum poti comenta declarațiile cuiva care nu spune niciodată nimic?

  In ce calitate cheamă săptămânal guvernul ca apoi sa dea declarații goale de conținut in locul miniștrilor?

  Dacă acum sunt 1500 de cazuri in realitate cate erau de fapt in 15 martie?

  Dacă situația e tot mai gravă de ce deschidem școlile fara plan de măsuri sanitare asumate prin decizii scrise?

  Cum asiguri dreptul la vot pt. zecile de mii aflați in izolare/spital? Cumva cu urna mobilă?

  Nu mă aștept la răspunsuri. Poate doar niste invective, bășcălie si ,, declarații importante”

 16. PLĂVANUL IOHANNIS: PURTAȚI MĂȘTI SA VA I-AU SUFLU RESPIRAȚIA. EU MAM SĂTURAT DE MĂSCĂRICII ĂȘTIA ARAHAT GUVERNUL MEU DE IMBECILI PROȘTI ȘI DE PLĂVANUL IOHANNIS!PANDEMIA ȘI STAREA LOR DE ALERTĂ ESTE POLITICĂ.ARHAT ARABU ESTE BAGAT LA ÎNAINTARE POLITIC.DSP ESTE DIRIJAT POLITIC! ROMÂNIA ȚARA SI PROSTA EUROPEI CA AȘA VREA GUVERNUL DE IMBECILI SI ORBAN CARE DESCÂNTĂ PAHARUL DE WISKEY.IAR IOHANNIS ESTE CONTROLAT DE MERKEL DIN TELECOMANDA PUTERII!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.