G4Media.ro

Liviu Dragnea, cel mai dur discurs ca președinte PSD. A cerut amnistie…

Liviu Dragnea, cel mai dur discurs ca președinte PSD. A cerut amnistie și grațiere, a cerut plângere penală împotriva lui Iohannis pentru trădare de țară, a atacat companiile străine care ”nu plătesc taxe și aduc alimente otrăvite”

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a cerut duminică guvernului să dea amnistie și grațiere dacă nu găsește alte soluții prin care să repare nedreptățile din justiție. Într-un discurs de peste o oră și jumătate la Parlament la Consiliul Național al PSD, Dragnea a atacat dur UE, companiile străine, opoziția, justiția, serviciile secrete, pe Klaus Iohannis și presa. El a revenit în mod repetat în discursul său la amnistie și grațiere și repararea presupuselor abuzuri din justiție. G4Media.ro a scris în mod repetat în ultimele săptămâni despre presiunile lui Dragnea asupra Guvernului Dăncilă pentru OUG pentru amnistie și grațiere.

A fost cel mai dur discurs al lui Liviu Dragnea de la preluarea șefiei PSD, cu atacuri pe bandă rulantă la adresa presupuselor dosare fabricate în justiție. El s-a dat pe el însuși exemplu de victimă a imixtiunii serviciilor secrete în justiție și a cerut imperativ premierului Dăncilă și ministrului Justiției să rezolve problema.

De asemenea, el i-a cerut lui Florin Iordache să facă o plângere penală pentru trădare de țară la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că a trădat interesele naționale când a spus că guvernul nu e pregătit să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

De asemenea, Dragnea a lansat un atac dezlănțuit, minute în șir, la adresa multinaționalelor din energie, retail, sistemul bancar și telecomunicații, pe care le-a acuzat că scot banii din România prin eludarea taxării. El a cerut premierului și ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să ia măsuri pentru rezolvarea situației.

Dragnea a susținut în discurs că DNA i-ar pregăti un nou dosar, legat de vizita în SUA la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump.

Șeful PSD i-a atacat și pe socialiștii europeni, explicând că nu a fost la congresul de la Lisabona pentru că nu a vrut să apară în fotografii alături de cineva care atacă România și vrea răul țării noastre – aluzie la Frans Timmermans, candidatul PES pentru președinția Comisiei Europene.

Dragnea i-a cerut și ministrului delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, să ia măsuri pentru implementarea în legislația națională a unei directive europene privitoare la drepturile omului.

De remarcat că premierul Dăncilă a ocolit subiectul justiției, al amnistiei și grațierii în discursul susținut înaintea lui Dragnea, chiar dacă ea fusese somată de Marian Oprișan și Călin Popescu Tăriceanu să adopte un ”moment zero” în justiție.

Cele mai importante declarații ale lui Liviu Dragnea:

Au fost doi ani în care am fost amenințați, anchetați, urmăriți, ceea ce se întâmplă și în continuare. Au încercat prin orice mijloace să ne oprească. De ce? Pentru ca românii să nu fie fericiți.

PSD a fost supus celui mai dur program anti. S-a încercat sfâșierea PSD, atât din exteriorul țării, cât și din interior, atât din interiorul partidului, cât și din exteriorul lui. Foștii noștri camarazi ne-au trădat, se înghesuie într-un partid făcut de securiști.

A fost un asalt permanent, furibund, la adresa PSD, a guvernului, a premierului, a mea, a lui Călin, pentru a duce la căderea guvernului.

Au ieșit numai cu minciuni la adresa noastră. Avem rezultate cu care trebuie să ne mândrim. Dar ele sunt obligația și responsabilitatea noastră.

PNDL: eu l-am inventat, împreună cu Sevil Shhaideh. Îi mulțumesc. Din păcate, nu e un program-vedetă, nu e prezentat la TV. E important că locuitorii din comuna Vișina, de la Paul Stănescu, să știe ce s-a întâmplat și în comuna Troianu din Teleorman.

Doamna premier, vă doresc succes miercuri la ședința CSAT, pentru buget.

Noi le-am spus românilor acum doi ani să îndrăznească să creadă în PSD. Dacă guvernul e format din patrioți, oameni care știu și au curajul să facă, românii vor trăi într-o țară mai bună, cu condiția să fie un guvern românesc (aplauze slabe din sală).

Miza noastră e ca toți românii să aibă acces la o justiție independentă, care să nu fie căpușată de serviciile secrete

Dacă un primar PSD stă ascuns după cireș și nu le explică oamenilor realizările, nu e patriot

Ni s-a cerut să suspendăm legi adoptate de Parlament. Dar peste tot în UE parlamentul e suveran. Prevederile sunt și în alte țări. Ni s-a cerut să oprim proceduri deja începute, cele de revocare și numire a procurorilor-șefi. Ni s-a cerut să nesocotim deciziile CCR. Ni s-a cerut să nesocotim propria Constituție.

Modificăm Constituția și spune: Klaus Werner Iohannis, președinte pe viață? Dacă nu vrem asta, luptăm.

Împotriva României a fost votată o rezoluție nedreaptă în Parlamentul European, în care ni se reproșează lucruri care se întâmplă peste tot. Ni se spune că jandarmii au ripostat cu forță disproporționată împotriva manifestanților. L-am auzit ieri pe Iohannis că el are vesta galbenă în portbagaj. I-a spus oare și lui Macron că are vesta galbenă sau tace mâlc?

Cu complicitatea unor MEP români, România a fost transformată în țapul ispășitor al luptei pentru putere între familiile politice europene. A fost criticat Viktor Orban? Atunci să fie criticat și PSD din România.

Niște europarlamentari trădători au votat în anul centenar împotriva României. Nu au avut nici o tresărire. Ei insistă ca României să i se facă rău în continuare: să rămână în MCV, să nu intrăm în Schengen.

Deasupra tuturor e Iohannis, care trădează interesele României și spune că România nu e pregătită să preia președinția UE. E act de trădare a României. Domnule Iordache, vă rog să depuneți plângerea de înaltă trădare împotriva președintelui Iohannis.

România nu acceptă poziția de stat de mâna a doua în UE. Înțeleg că noi avem în principal dreptul de a pune la dispoziție resursele acestei țări.

Și noi ne dorim ca toate companiile care lucrează în România să plătească taxele în România. Eu sunt foarte deschis, foarte sincer, foarte cinstit și am susținut aceste chestiuni cu oficialii europeni. Eu sunt prea prăjit, prea pățit de condamnări pe nedrept ca să nu accept să îmi spun măcar punctul de vedere.

Așa și cu cei de la Bruxelles. Îi iubim, îi respectăm, dar avem și noi nevoie să avem dreptul măcar să ne spunem opinia.

Explicație absenței mele de la Congresul socialiștilor europeni la Lisabona: Nu poate să îmi ceară nimeni să mă bag în poză cu cineva care dușmănește România, care face rău țării mele. Măcar să ne asculte. Dar nu putem avea limbaj dublu. Azi să mergem să facem poze, mâine, să ne târască la nu știu ce tribunal internațional.

Ce corupție? Un antemergător folosit de procurorul general Nițu? Dosarul Liei Olguța Vasilescu? Îndemnul meu de a cere românilor să meargă la referendum? Dosare construită pe probe falsificate, denunțuri obținute prin șantaj, înregistrări contrafăcute?

Cazuri de mare corupție la noi nu prea am văzut. Am văzut în alte țări fraude bancare de miliarde de euro și nu am văzut oameni condamnați. Am văzut însă că Adrian Năstase a fost condamnat pentru prejudiciu zero.

Nu cumva această construcție e făcută ca orice politician care ar vrea să punp problema românește, să poată avea gura închisă? de ce nici un politician european nu a spus nimic despre protocoalele ilegale?

A cerut cineva rezoluție împotriva jandarmilor? Numai la noi continuă dosarele, nu știm de ce. Ce ar face Iohannis dacă un grup de derbedei ar încerca să intre la Palatul Cotroceni?

Justiție: dacă oricare din sală, sau eu, sau Pleșoianu am fi acuzați și chemați de procurori și nu am merge nici prima oară, nici a doua oară, cam ce credeți că s-ar întâmpla? Cu duba ne-ar lua. E tupeu, justiție selectivă.

O întrebare pentru dl ministru Tudorel Toader: În Constituție scrie că președintele nu poate fi trimis în judecată decât pentru înaltă trădare, dar nu scrie că nu poate fi cercetat sau anchetat. De ce nu e chemat la anchetă domnul președinte? Acolo vorbim de case luate cu japca.

E nevoie de un partid, un guvern care să le spună băncilor și multinaționalelor că taxele să le plătească aici, nu în paradisuri fiscale.

Prea multă vreme România a fost păcălită și ținută în chingi cu MCV. La început avea 4 obiective, între timp s-au înmulțit. Unde scrie că nu respectăm condițiile pentru Schengen? Le-am îndeplinit pe toate. Unii mai răi zic că sunt niște țări supărate că nu prind contracte în România. Eu nu cred asta.

În schimb, în România există corupție, cea de putere. Nu apare nici în MCV, nici în evaluările dlui Timmermans, nici în îngrijorările unor ambasadori. OUG Cioloș – Prună prin care i s-a dat posibilitatea SRI.

Protocoalele secrete: Mii de oameni stau în închisori din cauza unor complete constituite nelegal.

Procurorii și polițiștii judiciari amenință martorii, nu au nici o jenă. Le spun că va revin restaurația. Avem corupția procurorilor care au ajuns pe funcții foarte înalte, exemplu Kovesi. A scuipat pe deciziile CCR

Vreți să mergem până la capăt sau nu?

Ăștia sunt fariseii care au pus mâna pe justiție, cei din străinătate.

Îi sperie foarte mult secția specială pentru magistrați, Probabil că îi pune pe gânduri pe unii.

Dl Ciamba e aici? Foarte rău, aude el. Am o întrebare: e vorba cumva despre directiva privind dreptul la un proces echitabil. A venit vreo scrisoare de infringement? Pentru ea nu se țipă. E bine să fie călcat în picioare dreptul românilor la un proces corect.

Nu am găsit în MCV nici un cuvânt despre independența judecătorilor. Doar despre procurori. Sunt și multe bancuri amare pe tema asta. Acești procurori și purtători de epoleți au frânt independența justiției.

De ce tac oficialii europeni? Pentru că așa le convine să fie în această țară. De ce

De ce cuvinte amnistie și grațiere reprezintă un fel de blasfemie, un fel de bombă atomică și ne gândim dacă să o folosim sau nu împotriva UE sau a lumii. Nu mă tem să folosesc aceste cuvinte. Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune

Dacă nu, nu mai ezitați. Nu știu cum, când, dar PSD – ALDE are și această obligație, să repare nedreptățile. Ca sa nu-și mai taie venele cei din presa cu epoleți, plătiți de Soroșică, inventați ceva. Găsiți ceva, o prevedere într-o decizie a CCR să spuneți că acestea nu sunt aplicanbile lui Liviu Dragnea.

Înțeleg că mi se pregătește un dosar legat de vizita în SUA, dl Uncheșelu.

Iohannis nu e păpușarul, e păpușa. E păpușa statului paralel.

Există mișcări care să transforme România într-un Maidan.

E poporul român, nu poporul sorosit, nu poporul multinaționalelor. Ce se întâmplă cu banii ăștia plătiți de România? România a plătit 14 miliarde de lei pe restituiri. Alte țări au plătit altfel.

Lupta se duce cu cei care se uită cu lăcomie la resursele noastre, la potențialul energetic. Cu cei invidioși că România a ajuns prima în UE la floarea soarelui și porumb.

Cum să credem în onestitatea unui mare lanț de supermarketuri cu afaceri de miliarde și profit minim. Îți vine să îi plângi de milă. Afli că el cumpără sucul supraevaluat dintr-un paradis fiscal. O multinațională din energie are profit de 0,8 la mie. Cum se chinuie acești oameni la afaceri de miliarde de euro… Eugen Teodorovici, ești pe aici? O firmă mare de telefonie, cu epoleți, afaceri de miliarde, profit de câteva mii de lei.

Eu le spun de aici că România nu e sat fără câini. De mâine, să finanțeze iar toate atacurile împotriva mea și a guvernului, dar nu e sat fără câini. Nu putem sta ca momâile să vedem cum ni se iau resursele.

(Suntem la un fel de stand up comedy aici. Din păcate nu e de râs – Liviu Dragnea)

Înțeleg că sub pretextul liberalizării, companiile din energie au găsit pretextul să crească prețurile. Nu vreau să le naționalizăm, dar vrem să instituim reguli corecte, cinstite. Cred că guvernul nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament. VĂ cer să interveniți de urgență. Adică în energie, gaze, justiție, jocurile de noroc. Acum e impozit pe profit, dar ei nu au profit.

Sistemul bancar la fel. Nu sprijină economia. Nu fac nici profit. Și eu zic că  ar trebui să ia măsuri serioase în privința lăcomiei bancare și evoluției ROBOR. Noi ne uităm toți cum marile bănci se joacă și stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românii. E cea mai mare diferență între dobânzile la credite și depozite.

Eu zic că orice lăcomie în orice domeniu poate fi ponderată. Eu cred că aveți suficiente idei, metode ca foarte rapid să apară aceste măsuri. Și multe altele. Eu sunt convins că chiar săptămâna asta, dle Teodorovici, Darius Vâlcov, coruptule, ești aici? Dna Dăncilă, puneți-i la treabă. Poate că ar trebui să plătească  așa cum trebuie taxele. Nu punem bir, dar să plătească corect.

În România intră alimente pline de otravă. Vă întreb, domnule de la Protecția Consumatorului, ce vă lipsește să începeți programul de protecție a copiilor români? Vă lipsește curajul? E grav, bărbăția nu se cumpără de la librărie. Sunt deja 2 ani de când am vorbit, și România e inundată de alimente pline de otravă, de calitate inferioară, pentru că e România.

Dna premier, să nu mai acceptați întârzieri: să le cereți până la finalul anului planul de măsuri și necesarul de specialiști.

Fondul de Investiții locale de 10 miliarde de euro, fondul pentru stațiuni balneare și schema pentru o mie de grădinițe olimpice cu profiul sportiv.

Efectele creșterii salariilor au început să se vadă, dar nu putem să nu ne gândim și la eficiența funcționarului public. Unii consideră aceste posturi ca pe sinecuri. Românii așteaptă și eficiență de la ei.

Autostrada Moldovei, autostrada Unirii, toate cele trecute în masterplan. Oameni buni, să nu ne mai batem cu ce desenăm pe hartă. Cu actualele proceduri durează foarte mult. Nu e vorba de bani. Dna prim-ministru, aveți susținerea noastră ca proiectele de autostrăzi din masterplan la care să adăugați și autostrada Nordului pe această procedură, să le declarați obiective de interes strategic pentru securitatea României. Vom fi certați, dar cel mai important este ca românii să meargă pe autostrăzi.

Nu putem da șansa Moldovei să devină o zonă de dezvoltare? Că potențial are. Respectăm toate condițiile, dar nu putem ca în industria contestațiilor să lucrăm. Apoi când ajungem să lucrăm, vin claimurile. Ministerul Transporturilor are de plătit 2 miliarde de lei pe claimuri, nu pe lucrări făcute. Putem face și Ministerul Claimurilor că va avea buget uriaș. Cum putem avea autostrăzi dacă unii funcționari blochează lucrările ca să vină cu claimurile?

Încă sistemul public nu e așezate cum trebuie. Pentru recalcularea pensiilor e nevoie de 1500 de oameni. Nu cumva în situații de genul ăsta, luăm din altă parte și ducem unde e nevoie? Că sunt instituții supraumflate. De exemplu, la Parlament, parlamentarii nu mai au loc. Cred că trebuie să faceți o analiză a sistemului bugetar. Cred că miniștrii nu se vor opune când li se vor cere descentralizarea. Sfatul meu e să vă luați foarte în serios. Doi, o reorganizare a ministerelor. Atâtea agenții sunt inventate în  România care pun taxe și apoi spun că au autofinanțare. Sunt prea multe agenții.

Nicio bună guvernare nu rămâne nepedepsită, dar faptul că generăm atâta nervozitate arată că suntem pe calea cea bună și că nu mai suntem la cheremul unor interese străine. Nu e deloc ușor să iei o decizie bună pentru țara ta. Orice decizie deranjează niște interese.

Eu nu cedez și vă întreb, voi vreți să cedați, ca România să capituleze? PSD nu cedează, nu capitulează. Îndrăznesc cu tărie să cred în România, mergem mai departe și vom câștiga. Doamne ajută!

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

85 comentarii

 1. A zis ceva si de ANPC, RAR?… alea tot pentru romani lucreaza? Eu pun pariu ca lucreaza pentru profitul lor! Cu dovezi,

  • Culmea tupeului.
   Infractorii acuza fara dovezi ca au exisat abuzuri si nedreptati, apoi, tot ei, cer amnistie si gratiere pentru abuzuri si nedreptati imaginare.
   Presedintele trebuie sa aiba curajul sa ia masuri ferme pentru apararea tarii, din ghearele mafiei.
   Presedintele, pe baza faptului ca guvernul si parlamentul refuza sa puna in aplicare cerintele MCV si Raportului UE, care sunt obligatorii, trebuie sa suspende constitutia, sa demita guvernul mafiei, sa dizolve parlamentul borgasilor, sa numeasca un premier care sa organizeze alegeri generale anticipate, la care infractorii sa nu aiba dreptul sa participe.
   Presedintele trebuie sa revoce, de indata, judecatorii corupti, aflati in slujba mafiei, de la CCR, CSM, Inspectia Judiciara, ICCJ, Curtile de Apel si de la Judecatorii.

  • Cosmine sunt de cord cu spiritul din spatele comentariului tau dar nu stiu cada Iohannis poate suspenda Constitutia frate. Inteleg revolta oricum.

  • Cum era aia?… daca nu reusesti sa faci o deductie logica, bazata pe institutii credibile ale statului, pe directori – pe persoare reale, zapaceste-i!
   A vorbit mult si aiurea… ca un functionar al statului care isi apara pielea

  • Hehe.. hai ca a zis si de Protectia Consumatorului… BigData si Analytica astea chiar functioneaza… dar hai mai … chiar alimente otravite pentru copii? Poate pentru masini… ca si ele papa…ulei, lichide… 🙂

  • … or fi uitat ca l-au schimbat anul asta pe presedintele anpc pesedist si el

 2. Livache o sa va sfasiem pe toti! Inainte sa ne scoateti din UE si sa ne vindeti rusilor! Fugiti cat mai este timp la Beograd/Moscova!

 3. ”Dragnea-boss, calmează-te nene, ramane cum am stabilit incă de la inceput, te vom lăsa pe tine să-l sfâsii si să te incoronezi la urmă cu laurii ”Salvatorului Patriei”….!
  Dragnea, nu uita,
  PSD-ul va muri de mana ta…!”

  • Cu putin noroc, da, PSD va disparea.

   Dar Dragnea e disperat, a luat-o razna de tot si nu stim exact ce va face.

 4. Trebuie spulberat !

 5. La gunoi cu mizerabilul asta! Caz penal dar si psihiatric. Trebuie sa fii complet nebun sa ai tupeul sa rastalmacesti adevarul, faptele, in folosul tau. Exact invers decat e in realitate. De aia are lumea sila de politicieni si de politica in general: ascendentul tupeistilor, nesimtitilor si nebunilor asupra oamenilor normali si a valorilor!

 6. De aici, din strainatate, se vede foarte clar cat minti, Dragnea!
  Nici tu nu crezi ceea ce spui.

 7. Era de asteptat dementa psd-draknea, ca ei nu se opresc singuri, nu mai stiu limita pe care pe vremea iliescu sau nastase o stiau. Fara limita, fara numar au ajuns hotiile lor, si-asa se vor duce in continuare, pentru ca nu mai au cale de intors, nici draknea, nici tariceanu, pe calea de intors e puscaria pentru ei, asa incat se vor duce tot inainte cu nebuniile – amnistie si gratiere. Dar danciloaica nu vrea la puscarie, si nici buborel, asa incat logica rosie a sobolanilor se loveste de ei doi!

  • Sa speram ca Tudorel Toader si Dancila mai au o farama de frica de Dumnezeu.

  • @Andrei Petre
   Asta ne trebuie! Frica de dumnezeu!
   Nu mai bine ne rugam noi, in loc sa facem ceva concret? Eu zic sa ne punem si in genunchi, sa vada dumnezeu asta, ca suntem slugi pana la capat!! Hai repede la casa lu dani…sa-i aratam credinta si sa ne manifestam speranta in mai bine!!
   De ce sa iesim de pe fagasul cunoscut? Nu tot cu ajutorul dumnezeu, suntem in rahatul asta?
   Ca daca ne-ar fi dat prin capetele astea seci sa ne gandim o clipa si la viitorul generatiilor viitoare si numa la noi, poate nu ne-am fi rugat la dumne…zei, ci am fi votat cand a trebuit sau am fi reactionat mai ferm la multitudinea de actiuni marsare din ultimii doi ani.
   Asta se pisa efectiv pe noi, si noi ne impreunam mainile in rugaciune si-i multumim domnului ca ploua!!!
   Pe acelasi principiu, am iesi si in strada la protesc dar daca a dat dumnezeu frig si ninsoare, de ce sa-nghetam???
   Las’ ca mai bine ma rog la caldurica!!

 8. Ce de aberații! Ce mizerabil! Băsescu e mic copil față de acest individ.

 9. Eu sunt un Roman nefericit. dragnea, daca ma vrei fericit, du-te singur la puscarie.

 10. iar psd scos in afara legii si desfiintat !

 11. Râsu’ plânsu’. Nici nu ştii cum să reacţionezi: să te sufoci de râs când afli asemenea aiureli jalnice sau să plângi de ruşine şi de durere că ţara asta e la cheremul unui asemenea exemplar! ” O, ţară tristă, plină de umor!” (Bacovia).

 12. astept cu nerabdare analizele seniorilor redactiei, sau redactiei in intregime.
  retineti data asta, 15 ianuarie si bagati-o in calendar.

 13. Vrednic este !

 14. Băi jegule, când subminezi economia națională și ne îndatorezi copiii și nepoții, cum e???
  Panarama ordinară, marș la Jilava sau la casa de nebuni!
  Din cauza ta ne pleacă tinerii din țară, fug unde văd cu ochii!! Ce spui de asta, îți asumi responsabilitatea?? Din cauza ta se destramă sute de mii de familii, din cauza ta pleacă românii cei mai capabili din țară!!
  Ai distrus în doi ani cât alții în 10!

 15. Poporul roman trebuie sa te dea in judecata pe tine, lepra, pt inalta tradare!

 16. Poporul roman trebuie sa te dea in judecata pe tine, lepra, pt inalta tradare!

 17. Dragi romani trebuie sa ne unim din nou TREBUIE SA NE UNIM DIN NOU IN STRADA !

 18. Cum facem in asa fel incat ordonanta sa nu aibe efecte legale…adica sa nu scape „romanul” asta patriot.

 19. Prieteni , vă rog să mă iertați, dar îmi vine să vomit când îl văd pe ăsta (pe muiedragnea) la tv. !…Chiar nu pricep de ce se mediatizează această mizerie psdistă, această duhoare pestilențială, de ce se irosesc bani și o grămadă de minute de emisie cu niște escroci ordinari, borfași notorii, pușcăriași prin vocație ?. Ce moment mai prielnic de ai prinde și aresta pe toți acești mafioți strânși laolaltă la darea de seamă ptr. „căpitanul” lor ?…Såracii de noi , îi judecam cu cerbicie pe legionari !…Ăia ar fi fost buni acum, ar fi făcut cuățenie așa cum se cuvine, n-ar fi stat la…comentarii !…Sau , cine știe?!….

 20. Ciuma roşie trebuie să dispară din toate instituțiile statului şi din viețile noastre.MU1E P5D!

 21. Cat tupeu pe imputitul asta de infractor. O sa radeti insa singura noastra speranta este Dancila. Doar ea poate opri ordonanta mizerabila. Slugoiul ala de ciorbea o sa dispara zilele astea… veti vedea.

 22. Tâmpitule, ți-ai pus curca proasta premier, o impostoare fără creier, ne-ai făcut de râs în toată lumea! Din cauza ta nimeni nu mai baga statul român in seama, înafara instituției prezidențiale; nu vorbește nimeni cu voi – înafara de țările arabe, nu mai sunteți invitați nicăieri! In timp ce tu îți dădeai guvernul jos, premierul Japoniei se plimba, in lipsa de alt program, prin Muzeul Satului…
  Pleacă investitorii, pleacă tinerii, ați ras toate rezervele țării. Tu trebuie sa fii acuzat de subminarea țării!
  Noroc de Iohannis că ne mai face o imagine buna în Europa, daca era după voi eram praf la capitolul imagine .

 23. Delirium tremens.

 24. Aparati independenta si suveranitatea Romaniei! Aparati Art. 1 din constitutie!!!

 25. Guvernul e format din oameni care stiu legile si urmaresc aplicarea lor. Daca legea e neclara ajuta la corectarea ei si nu o aplica in folosul propriu si al mafiei pesediste. Bun simț cred ca se numeste faptul ca muncesti pentru salariul primit si nu pentru comisioanele generoase… bine unii ar rade si ti-ar spune ca esti prost daca iti vezi de treaba ta..

 26. Si asa i bay jegule ca o crescut nivelul de trai/
  Ca @#$a dupa %$ai?
  Nu dispareti odata incompetentilor, incapabilor? Cele mai proaste guverne din istoria MONDIALA, bai cinstittule flaushatule!

 27. Știu că e post, dar dracu sa te ia de idiot împuțit! Cât mai repede!
  Ce trebuie sa povestiți voi românilor? Că ce frumoase sunt drumurile și canalizările pe hârtie ( era un reportaj cu un sat care avea canalizare doar in acte)?? Credeți că ei nu văd și nu simt ce se întâmplă?? Chiar crezi că cineva nu știe ce se întâmplă și trebuie sa ii spui tu? Idiotule, de unde ai tu atât avere?? Ai ajuns de râsul curcilor, demențiale! Împăratul e gol, nu mai incerca sa ne prostești! Sunt primării care nu mai au bani nici macar de salarii, nu mai au bani nici macar de programul ăla amarat- cornul și laptele, de deszăpezire,
  .

 28. Digi și Realitatea, hai sictir! Până și muistii de la A3 și Romania TV au mai băgat reclame, dar voi de o ora jumătate aratati incontinuu șobolanul vorbind, de parcă v-ați numi PSD TV! Jalnic!

 29. Iohannis are dreptate: nu suntem pregătiți de președinția UE, sunteți doar o haită de hoți, impostori și analfabeți care ne veți face de râs!!!

  • Pai numai „manjitii” din fruntea tarii, a oraselor, comunelor, institutiilor sunt asa nicidecum si „norodul”; norodul doar a dat dovada de nepasare la vot si a lasat partea aservita sa voteze si acum, democratic, culegem roadele!

 30. Am incercat de 5 ori sa urmaresc discursurile la TV dar n-am rezistat mai mult de 30 de secunde de fiecare data! Ce aud ca declara baietii astia mie mi se pare o blasfemie si o profanare a memoriei revolutionarilor care au murit acum 29 de ani. E inadmisibil sa poata exista asemenea declaratii care scuipa poporul asta drept in ochi! Tot nu pricep de ce toleram atat mizeria asta de coalitie!

 31. Si uite asa, oameni buni, se nasc dictaturile si dictatorii, acesti oameni care se cred Isus, rastigniti pe cruce datorita nedreptatilor impotriva lor.
  De fapt, niste ticalosi fara inima, niste mincinosi, ipocriti.
  Trebuie scapat de ei prin orice mijloace pt ca nu te lasa sa traiesti, nu te lasa sa mori.
  Raiul e doar pe pamant, numai ca oameni ca astia transforma totul in iad.

  • Nu am gândit de multe ori la asta! Nu e așa! Dictatorii, chiar și ăștia contemporani gen Erdogan, au mai și făcut ceva înainte de a fi dictatori – poduri, tunele, șosele, etc – nu e cazul cu ăștia – evident, nu au făcut nimic)! In mare majoritate a cazurilor dictatorul(dacă nu ajunge la putere printr-un război), la început, e susținut de peste 60% din populație! Iarăși, nu e cazul aici, cu lindicu’ asta de Dragnea! El, pe persoană fizică (că să citez un clasic in viață) e la sub 10% încredere!

 32. Credeam ca de „onoarea nereperata” sufera dar cand spun nedreptati ei se refera ca nu e drept ca banii furati sa le fie luati!

 33. Aceleasi sezatii,de sila ,de voma le-am avut si eu! Ne-am intors in timp.Singura diferenta e telecomanda.

 34. Pina la urma taranoiul si-a pierdut rabdarea si le-a zis-o direct: amnistiati-ma ba! Asta-i psd-ul cu preocuparea lui de capatii, evitarea pirnaii. Stai, te uiti si nu-ti vine sa crezi cit de putini romani au inteles ce otrava e adunatura asta pentru ei.

  • Fix așa se ruga! Am prins și eu câteva secunde, ( la fel ca și ceilalți, nu am putut suporta mai mult), avea glas plângăcios, nu se mai putea abține, ii spunea lui Tăriceanu ca „securiștii” tocmai ce le-au mai deschis niște dosare- ultimul lui dosar pt vizita in SUA…mi se părea că aproape plângea pt amnistie…ce nu spune e că nu securiștii noștri il verifica, ci chiar americanii…
   Dragnea știe că i se mai pot deschide zeci de dosare- numai la câte a făcut de doi ani încoace ( in timp ce reclamă T0) , și-a mai băgat codița să își ceară „taxa de protecție” in aproape toate contractele cu statul..daca ar vorbi toți, nici în gaura de șarpe nu ar scăpa..gaze, corvete, etc,etc…nu înțelege că nu mai poate fura fara sa se știe, se crede încă in Teleorman

 35. pe bune acum. atata valva pe seama acestui individ infractor. este pur si simplu un personaj de evitat, periculos, cu cazier. nu inteleg de ce ii se face atata publicitate gratuita. de ce ii se permit sa scoata toate balivernele care le debiteaza. ajunge. nici o amnistie , nici o gratiere. nimic din partea acestui mincinos nerusinat

 36. Liviu
  1. Daca nu intra la stat redeventa inseamna ca paraindaratul e la voi ca nu eu am semnat contractele.
  2.Olguta are dosar caci a ciupit banii de la ong-ul pe care radu preda il conducea,nu pentru ca a zugravit blocuri.
  Tu livache ai dosar greu ca ai ciupit banii de la UE si ne ai pus pe noi sa platim in locul tau, nu ce povesti siropoase spui tu.
  3.Marile firme nu produc profit caci tu prin legile romanesti nu-i impozitezi la cifra de afaceri, nu eu am fost la masa cu ei sa vedem cum impartim banii (metoda de la telecom cu conducta de scurgeri de bani o stii).
  4.Numai ce face trezorierul vostfu cu 19000 euro pe luna si mie imi este clar ce faceti voi cu banii si cum ii sifonati.De ast nu ai spus nimic ba il propui mai sus
  5. Ce dupa ce v-ati bagat lipitorile prin toate institutiile acum vrei sa-i dai afara pe aia care stiu ceva?
  6. Mai lasa orbanizarea asta si pupulismul.
  Noi nu vrem ss faci puscarie, dar sa dai inapoi ce AI FURAT.E bine ca si procurorii sunt prinsi caci numai prin implozie neamul asta se curata de lichele.
  NU TE MAI VICTIMIZA.

 37. I innebunit scaraoski flausatu ! Vrea sa faca „romanii fericiti” si-l impiedica statul perpendicular, cat de oligofren sa fii sa crezi in diavolul asta care a delapidat banii de la orfani…si umbla cu o prostituata de 20 si ceva de ani. Hai siktir la beci ordinarule !!!

  • @Moșule…., te rog frumos, îmi faci clanul de batjocură, cum de crezi că s-ar putea înjosi in asemenea hal…?!

 38. Sinistru. Dureros. 1:29:00 a durat acest fiasco roşu. Minciuni spuse şi primite de sală ca nişte adevăruri absolute. Gesticulația şefului, ca de milițian. Glume grobiene de țăran necioplit. După cât kkt a mâncat mi se pare că a băut prea puțină apă. A spus că vrea să distrugă, să demonteze statul paralel. Cu demontatul se ocupă ceasornicarul. Atotştiutorul ăsta comunist nu poate decât să distrugă statul paralel. Şi odată cu el să distrugă țara. Dar dacă nu ne trezim repede pune p..a pe noi javra asta nespălată. Europa e singura vinovată, noi (adică PSD) avem numai drepturi, ce plm?

 39. Vorbeste foarte rau. Pentru ca la fel gandeste. Un nimeni, un nericeput la nimic si bun la toate in acelasi timp. D-ati-as la mue Dragnea forever and ever :)))

 40. Un lucru (bun aş zice): aplauzele au fost fără vlagă. Abia se auzeau. Şi durau 4-5 secunde. Nu tu ovații, nu tu scandări tovărăşeşti.

 41. tipu asta cred ca este nebun, cineva trebuie sa-l opreasca. este irational.

 42. TREPADUSII DRAGNEA SI TERICEANU AU FOST SUNATI DE FELIX & ASOCIATII, FIANTATORII LOR.
  SI TREPADUSII AU LUAT VITEZA.
  IN SPITALE SUNT OMORITI COPII. PENTRU EI, PENTRU MARTIRIi CARE AU FURAT DAR I-AU PRINS CU PROTOCOALILI.
  CARE NEDREPTATI BAI HOTILOR, BAI BORFASILOR ?

 43. De ce au murit romanii in 1989? Colegi si prieteni de ai mei. Pentru asta? Cum de am ajuns aici?

 44. incepand cu dublul infractorul sef dragnea. eu unul nu pot sa accept gratiere si amnistie pentru niste infratori. ce au facut, au faut in deplinatatea functiilor mintale si cu o deplina cunostinta de cauza. ei au gresit ei sa plateasca, nu noi si nu tara.

 45. slabut…tema asta peremista n-o sa mearga…e clar ca israelienii incep sa rateze dupa atatea victorii la ko…ori nu mai sunt atenti, ori au intarziat pesedeii cu banii, dar in locul pe$edisto-peremistilor m-as reorienta rapid la consultanta fiindca drumul asta e un drum mort in Romania si ar fi pacat sa vedem un p$d la 25-30% :))))

 46. Dementa, dementa, dementa…..
  Un discurs de dictator nationalist-comunist
  Oare ce inseamna pt un fost vanzator de bere la tara si capusar de buget national, profit minim? El crede ca in economia de piata e simplu sa faci profituri uriase ca atunci cand iti vin contractele cu statul servite….
  Orice zi in plus cu dragnev la putere inseamna o luna inapoi pt Romania. Pana in 2018 se alege praful de tara asta.

 47. MAI DRAGNEA NU ESTI TU ALA CARE LUA BANI DE LA COPII ?
  NU „SUB SCEPTRUL” TAU SUNT OMORATI COPI I IN SPITALE?
  ESTI PATRIOT: AMNISTIE SI GRATIERE PENTRU BORFASI SI HOTI.

 48. Ceausescu Traieste !

 49. Oare isi imagina cineva in 2007, cand am intrat in UE, ca 11 ani mai tarziu vom asista(pe 16 Decembrie cand a inceput revolutia la Timisoara) la un astfel de discurs ceausist?

 50. ”Alo, Departamentul de Planificare? Voi nu vedeti ca Omul cu Mustata sufera de dementa in stadiu avansat, inchideti si voi ochii de data asta si bagati-l inaintea randului, nu-l lasati si pe asta pana in ultimul moment, asa cum ati facut cu Hitler…!?”

 51. Curg comentariile, share-urile de asemenea.
  Suntem mahniti, infuriati, dezamagiti…deci ce facem?
  Comentam furibund pe forumuri!! Murim cu ei de gat in on-line! Suntem viteji in spatele ecranului sub tot felul de pseudonime (nick-uri) care mai de care mai neinspirate!!!
  Cu alte cuvinte, le facem jocul…suntem complici!!
  Din clipa in care a deschis gura jegul asta, Piata Constitutie trebuia sa fie plina!! Si sa nu fi plecat de-acolo pana cand n-or pleaca ei de tot!!
  Gata! Ajunge! Cat naibii mai suportam? Oare astia suntem? Un popor de slugi oarbe, ce se lasa calcat in picioare si umilit pana cand nu va mai avea nimic de pierdut?
  Treaba-i clara – OUG se va da!! Si degeaba vom iesi atunci in strada, ca efectele n-o sa le mai poata anula nimeni!
  Dar deh, n-ai cu cine…ca tot asa ne-am dat razboinici (pe forumuri) si pana acum si tot numa’ cate-o mie (max) am numarat cand am iesit.
  In plus acus tre’ sa vina mosu si mai sunt atatea de cumparat… Gem parcarile la mall-uri, e coada la Mac, supermarketurile (alea care aduc „mancaruri otravite”) nu fac fata valului de cumparatori!
  Bravos romane…ti-ai facut datoria civica – ai bagat repede un „mortii matii dragnea” in comentarii, e timpul sa te intorci la somn!
  Romania?? Mai da-o-n plua mea…. N-o sa mai fie cand te trezesti tu, dar ce conteaza! Mosul sa nu ne uite anul asta! Si poate ne mai ajuta si ala, cum ii zice….dumnezeu! Ca el e sus si le vede pe toate!

  • ai gresit la faza: „Un popor de slugi oarbe, ce se lasa calcat in picioare si umilit pana cand nu va mai avea nimic de pierdut?”.
   corect este: ” Un popor de slugi oarbe, ce se lasa calcat in picioare si umilit”.

  • Catalin_R – ai perfecta dreptate: stam si bocim ca babele, in loc sa iesim imediat in strada si sa nu plecam de acolo pana nu pleaca ei!! Acum, ei , acesti scelerati ne oblige sa o facem.Este singura solutie !! Oare de ce imnul national se intituleaza „Desteapta- te, romane !” ?? Nu cumva pentruca suntem un popor care doarme mereu si trece tavalugul istoriei peste noi ??
   Dupa ce lucrurile se intampla, dam vina pe straini, pe lipsa de noroc, pe pozitia geografica , etc.
   Nu !! Acum, daca ii vom lasa sa calce Justitia in picioare, sa calce DEMNITATEA noastra ca popor in picioare, singurii vinovati vom fi NOI !!

  • Daca dau OUG-ul atunci USR e de vina.
   GO Cioloş!

 52. Acest scelerat trebuie oprit cu orice pret !!! Daca mai stam mult la taclale pe site – uri si ne lamentam fara sa facem nimic, el si banda de talhari care populeaza psd – alde – udmr vor desavarsi opera de distrugere a justitiei si a tarii. VOR MERGE PANA LA CAPAT CU DEMENTA LOR SI CU TALHARIA !!
  AJUNGE !!! ENOUGH IS ENOUGH !!!
  Haideti in strada sa le aratam ca NOI suntem Romania nu ei !! Trebuie sa maturam ciuma rosie mafiota de la putere
  DESTEAPTA – TE, ROMANE !!!

  • NICI-O SANSA! SINGURUL PROIECT AL PARTIDULUI CARE VA FI DUS LA CAPAT SI DINCOLO DE EL ESTE SCOATEREA GANGSTERILOR DIN PUSCARII SI INSTAURAREA HOTIEI FARA DE PEDEAPSA.

 53. Nu sunt fan PSD, dar din pacate vad ca nimeni din cei de mai sus nu inteleg ca tot ce a punctat Dragnea pe partea cu multinationale, banci, supermarketuri, energie, birocratie, alimente importate de proasta calitate, pt ca nu suntem lasati sa ne dezv pt a nu mai importa atat, preturi la gaz, curent, banci, telefonie, nimeni nu plateste in tara asta ce ar trebui sa plateasca si ceea ce in alte tari se plateste cu varf si indesat,etc este cat se poate de adevarat! Toti declara profit mic ergo impozit mic… pe bune?? Chiar vi se pare normal?!?! Cat de prosti sunteti??? Toate multinationalele au venit aici pt ca salariul minim era minim frate! Minim! Credeti ca le convine ca acest salariu creste? Normal ca nu?! Dar asta declararea profitului si plata impozitului aferent plus salarii decente este o NORMALITATE!!! Nu plata la negru! Daca toti ar contribui la bugetul acestei tari ar fi bani pt toate, si nu ati mai urla ca ne indatoram!!! Dar e greu cu neuronul!!!

  • lasa vrajeala, pe$edistule :)) eu nu vreau sa contribui la bugetul public, ai vreo problema? pe postarea asta cati bani impozabili ai luat? toate serviciile publice sunt varza si nu ma intereseaza sa platesc 5 lei ca sa primesc inapoi 1 leu iar 4 lei sa fie furati iar educatia, sanatatea, drumurile etc sa le platesc tot din buzunarul meu cu spaga cand sa am nevoie!

 54. Frații mei albi , prieteni mult iubiți , dragi concetățeni , cât ne-ar putea costa din punct de vedere pecuniar angajarea LA PROPRIU a hăitașilor prezumtiv asasini ai asasinului acestui neam ?. Ceaușescu a fost dărâmat de asasini „tocmiți”, abili mânuitori și împingători de mase , sforăitori ascunși de țipete-nfundate , când gloata atârna inertă pancarte tâmpe cu tâmpiți !…Nenorocitul ăsta de niculae va pica atunci când îi va veni timpul , când nu va mai fi folositor , când se va înțelege că dobitocul chiar și-a pierdut mințile , iar porcul va fi mâncat chiar de către porcii din jurul lui !…Oamenii trebuie să priceapă un lucru simplu : oricine îi va succeda acestui porc la conducerea psd , va purta microbul „pestei porcine” , iar viața în România sub ipotetica orânduire a ciumei roșii , va fi moarte sigură !…STÂRPIȚI CIUMA ROȘIE PSD !…

  • Anunț publicitar:
   Donează 20% din impozitul pe profit pentru o cauză nobilă: zugrăvirea în regim de urgență a camerei 007 de la Athénée Palace Hilton, în vederea cazării în condiții optime a celor 4…bărbieri profesioniști; cumpărarea de brice din oțel de Toledo și bineînțeles plată onorariu
   + bacșiș gras…

 55. HA HA HA !
  FIECARE HOTIE, FIECARE TUN AL ASTORA VA FI UN MOMENT ZERO.
  CLANURILE PARTIDULUI SE VOR UMPLE DE BANI, IAR NOI DE ZEROURI.

 56. dragnea tocmai a facut o critica severa proriului guvern si majoritatii parlamentare psd-alde, aflata la putere din 2012! Asa cum bine spune, nu au realizat nimic, in schimb au permis multinationalelor si bancilor sa profite de biata tara, justitia e corupta, autostrazile sunt doar pe hartie, Romania e tratata incorect de catre partenerii sai, etc. Un bilant ingrozitor al actualei puteri!!

 57. Pe 16 decembrie 1989, timisorenii infruntau tancurile lui Ceausescu ca sa- si castige libertatea.
  Sublimul strigat din Decembrie 1989 era : „Muri8m si vom fi liberi”
  Azi, pe 16 decembrie 2018, noi, urmasii celor din 1989, stam la taclale si asistam pasivi cum un dement mafiot de Teleorman, impreuna cu o gasca de hoti si gainari, ne pun latul pe grumaz si sufoca lent libertatea castigata cu sange in 1989.
  Daca acceptam, binemeritam . Sa ne fie rusine !!!

 58. PSD-Alde acum scoase in afara legii!

 59. Mai „oameni buni”….. mai rasfirati ca vi se vad gradele pe umeri.

 60. Probabil, OUG-ul de gratiere/amnistie va contine si o exceptie: nu se aplica lui Johannis. Nu trebuie ratata ocazia de a fi purtat presedintele pe la procurori si prin tribunale, respectiv facut penal/infractor de televiziunile prietene borfasilor. Restul infractorilor pot iesi din inchisoare la pachet cu iertarea grupului infractional de la guvernare. Asta fu programul de guvernare. Noapte buna, Romania!

 61. Din ciclul Atunci cand Opozitia se masturbeaza sub plapuma! – Citind comentariile pline de adrenalina de aici -a luptataorilor pt o justitie bazate pe protocoale- m-a cuprins un sentiment de mila stramoseasca Eu va recomand, dragi iubitori de portocale si veverite , un prietenesc PE LOC REPAOS ca sa va linistiti si sa nu va luati dupa fenta Vinovatului Neamului ElNU VA PUNE IN APLICARE nici una din aceste amenitari , ci vrea sa profite de lipsa de sange in ooa a Opozitiei si a lu Iohanis ( vezi impotenta motiune!) si sa cada la pace cu ei Dupa principiu, eu scot capra din casa cu amenitarile , voi recrutatii, luati statu subteran de pe mine Facem un pariu ca 6 case va ceda? Si stiti de ce? Il vor pune sefii lui din afara – ca ei stie cine l-a pus pe mustacios sa sara la baioneta cu declaratiile! Ca sa nu iasa zavera in m UE cu anticoruptele multinationale care anual jefuiesc Romania cu miliarde de euro! Si pe care noi toti de aici le #iubim, chiar daca ei se psa cu bolta in capul nostru! Fie ca suntem de dreapta sau stanga!

 62. Da da da.. eu te sprijin, iubit conducator. Du ne pe culmi de glorii, parinte grijuliu..

 63. Dragnea pentru acuzatia de ,,Inalta Tradare” poate incepe cu asta:
  ,,Marin Dragnea (unchiul, adica fratele tatalui lui Liviu Dragnea) s-a născut la data de 30 mai 1923, în comuna Siliștea-Gumești , județul Teleorman.
  În anul 1942 a fost înaintat la gradul de sergent TR, fiind luat prizonier pe. S-a întors în țară cu Divizia (comunista) Tudor Vladimirescu,”
  (nu exista nici o dovada ca a fost ,,luat prizonier” si nu s-a predat de bunavoie rusilor in 1942).

  ,, După război, a avut parte de o ascensiune rapidă în structurile militare. A fost avansat la gradul de locotenent (1946) și numit în funcțiile de comand. de pluton și companie, apoi locțiitor politic al comand. Batal. 3 Tancuri din Brigada 3 Tancuri (oct 1947 – 1948). A îndeplinit atribuțiile de locțiitor politic al comandantului Diviziei 2 Vânători de Munte (1949-1951), comand. al Diviziei 5 Infanterie (1951), al Diviziei 1 Vânători de Munte/Diviziei 57 V.M. (1951-1952)….. Ulterior între 1952-1954 a urmat cursurile Academiei Marelui Stat Major în U.R.S.S., fiind numit comand. al Corpului 40 Armată (dec. 1954 – 1956).” ……………………
  ,,Apreciat de autorități pentru înăbușirea revoltei studențești din Timișoara, a fost numit în funcția de comand. al Corpului 38 Armată (aug 1956 – 1959), fiind înaintat la gradul de general-maior (1957). După ce în perioada 1959-1960 a fost locțiitor al comand. Regiunii a 3-a Militare, iar între mai 1960 – feb 1970 a fost locțiitor al comandantului Armatei a 3-a. În anul 1970 generalul Dragnea a fost numit comandant al Comandamentului Militar Teritorial Cluj Napoca (1970-1973).”

  Aici intervine foarte probabil Ceausescu, speriat fiind dupa ,,Primavara de la Praga” din 1968 ca Marin Dragnea putea sa
  fie noul Presedinte la Romaniei dupa o Invazie ruseasca. Asa
  ca ,,l-a scos pe linie moarta” in Armata Romana :

  ,,Ulterior, gen.lt. Marin Dragnea a îndeplinit funcții de conducere în cadrul mișcării sportive din România cum ar fi: președinte al Comitetului Olimpic Român (1974-1984) etc.”………

  ,,În anul 1990, generalul-locotenent (r) Marin Dragnea a fost ales în funcția de președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război.”
  (a fost ,,ales” de Iliescu desigur )