G4Media.ro

VIDEO Iohannis, despre proiectele din PNRR: Este nevoie de investiții semnificative în…

sursa foto: Presidency.ro

VIDEO Iohannis, despre proiectele din PNRR: Este nevoie de investiții semnificative în spitale noi și în cele existente pentru a le face mai sigure, în locuri de muncă, în școli

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că proiectele din PNRR vor viza investiții semnificative în spitale noi și în cele existente pentru a le face mai sigure, în locuri de muncă, în școli.

G4Media.ro a transmis LIVE declarația președintelui.

Klaus Iohannis:

Am avut o serie de discuții cu premierul și miniștrii pentru a lămuri câteva chestiuni și pentru a găsi soluții. Tema principală a fost cum pregătim proiecte pentru PNRR, unde putem obține fonduri europene semnificative, peste 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a ieși cu bine din pandemie și criza economică.

Sunt oportunități uriașe și vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere. Iată câteva dintre ele:

Sănătatea: e nevoie de investiții semnificative în spitale, sistemul de sănătate publică. Dacă ne gândim doar la tragicele accidente din ultimele luni. E nevoie de spitale noi, investiții în spitalele existente pentru a le face mai sigure. Cât de important e să avem investiții în ATI, alimentare cu oxigen.

O remarcă despre campania de vaccinare: merge foarte bine, suntem în topul european, și vom avea persoana numărul un milion vaccinată. Ritmul crește de la o săptămâna la alta și speranța e să ieșim din pandemie până în vară.

Altă zonă discutată: locurile de muncă. Foarte mulți români și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. Este vital să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă.

Un alt subiect – trebuie să investim în școli. Sistemul de educație are nevoie de foarte mulți bani, investiții pentru a avea școli autorizate, să eliminăm toaletele din spatele curților, să nu mai avem încălzire pe lemne. Avem nevoie de școli noi, de școli verzi care să respecte mediul.

O altă temă – avem nevoie de programe serioase de mediu. Chestiuni care se pot face fără complicații imense: programe de împădurire, de exemplu.

Până în aprilie vom avea un PNRR coerent care va fi depus la Comisia Europeană și vom începe implementarea după ce primim aprobarea. Vom avea și multe alte zone extrem de importante în acest plan.

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, ședințe de lucru cu premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și miniștrii Sănătății, Muncii și Economiei.

sursa foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Știi cum îmi câștigi încrederea? Prin fapte nu doar vorbe goale, propagandă, cum urlă premierul guvernului tău. Vrem fapte vremea vorbelor au împlinit 7ani de mandat Iohannis, mai ai 3 și n ai făcut nimic.

 2. Vai Excelența!
  Ne mai spuneti despre maretele realizari ale coaliției?
  Ca s-au concediat 50% din bugetari?
  Ca s-au tăiat toate sporurile (80 parca?).
  Ca s-au tăiat pensiile speciale?
  Ca pensionarii de lux nu mai cumulează pensia cu salariul?
  Ca se desființează CCR su C.Conturi?
  Ca desfiintam Consiliul Legislativ?
  Ca desfiintam toate Agențiile de Partid?
  Bla.bla.

 3. Peee Seee Deee

  Pseeedeeee

 4. Am auzit ca se trece la Digitalizarea de masa in Romania!
  – Se vor desființa Prefecturile!
  Cream Oficiul Vitual al Prefecturii.
  Cu 10 -12 oameni!
  Nu 150 ca azi.
  Ca in Elvetia !
  – Se va desființa Consiliul Judetean!
  Cream Oficiul Virtual al Cons.Judetean.
  Cu 12 -13 oameni!
  Nu 2000 ca azi.
  Ca in Franta!

  Doua proiecte pilot cu implementare la 30 iunie 2021.
  Apoi pana la 30 septembrie 2020 implementarea proiectelor pentru cele 41 de Prefecturi si CJ!
  BRAVO!
  Trăiască amantele din Prefecturi di CJ!

 5. Hai ce veste minunată a dat molăul, asa a zis si chiorul ” vara nu-i ca iarna, HA HA GHINION.

 6. Pune gogule în practică și dacă vedem rezultate îți facem o statuie, nu ai nevoie? Știu ești un gușter pensat, tare aș să mă înșel, împlinește ceea ce ai spus și voi fi încrezător în tine