G4Media.ro

VIDEO Declarații Nicolae Ciucă: Până la finele lunii octombrie, pachetul de legi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

VIDEO Declarații Nicolae Ciucă: Până la finele lunii octombrie, pachetul de legi ale Educației va fi adoptat în Guvern și trimis în Parlament / Întrebat dacă se simte vizat de declarațiile președintelui Iohannis despre plagiat: Nu am nici un fel de problemă, e o anchetă în desfășurare

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni că PNL a propus-o pe Ligia Deca, consilier prezidențial, drept ministru al Educației în locul lui Sorin Cîmpeanu, care a demisionat din cauza scandalului de plagiat.

Ciucă a spus că își propune ca proiectele legilor educației să fie adoptate de guvern până la finalului lunii octombrie, urmând să intre ulterior în dezbaterea Parlamentului.

Întrebat dacă s-a simțit vizat de declarațiile președintelui Iohannis, care a cerut toleranță zero față de plagiate, Ciucă – el însuși vizat de o acuzație de plagiat – a spus că ”nu am nici un fel de problemă, îmi pun la dispoziție tot ce e necesar pentru a se elucida acest subiect. Este o anchetă în desfășurare”.

Declarații Nicolae Ciucă:

 • Îi mulțumesc fostului ministru Sorin Cîmpeanu
 • Am venit în ședința PNL cu propunerea ca Ligia Deca să fie ministrul Educației
 • Până la finele lunii octombrie, pachetul de legi ale Educației va fi adoptat în Guvern și trimis în Parlament
 • Sunt instituții ale statului care trebuie să finalizeze procesul de a lua o decizia și a spune că cineva acuzat se transformă în vinovat. Ținând cont de modul în care a muncit zi și noapte, apreciez foarte mult activitatea ministrului Cîmpeanu
 • Despre acuzațiile de plagiat la adresa sa: Nu am nici un fel de problemă, îmi pun la dispoziție tot ce e necesar pentru a se elucida acest subiect. Este o anchetă în desfășurare
 • Întrebat de ziariști dacă poate pune la dispoziția publicului lucrarea sa de doctorat: Nu este la mine. Eu nu îl am
 • Au mai fost și alte propuneri de ministru decât Ligia Deca? Nu

Ligia Deca:

 • Voi vedea care sunt contribuțiile primite la minister la legile educației
 • Ce veți face cu chestiunea plagiatului? Vom operaționaliza România educată în literă și spirit
 • Desființarea CNADTCU mai este pe agendă? Să ajung la minister și voi vedea

VIDEO:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. „Vei” vedea cai verzi pe pereti!
  Precum inteleg bine, dl premier plagiator Ciuca are o deosebita apreciere pentru plagiatorul Sorin Campeanu si nu se sfieste sa si-o spuna public, ba nici macar NU aminteste motivul demisiei: PLAGIATUL!!!
  In schimb, dl premier promite fara sa aiba habar, ca „Până la finele lunii octombrie, pachetul de legi ale Educației va fi adoptat în Guvern și trimis în Parlament”, desi ele sunt criticate la toate nivelurile de Expertii in Educatie care spun clar ca aceste Legi nu numai ca NU vor aduce SCHIMBAREA in bine a Sistemului public de Educatie, mai mult ele vor mentine castele privilegiate ale rectorilor, vor ridica la rang de legalitate plagiatul, practic NU vor avea deloc rezultatul promis de dl Haos: o Romanie educata!
  E de asteptat ca dna Deca va continua cu Legile lui Campeanu, nu am alte asteptari de la ea, femeia NU are pic de experienta in a CONDUCE un Minister!

  De ce trebuie date la gunoi Legile Educatiei propuse de dl Campeanu, am citit multe opinii, redau una dintre ele de pa eduped.ro:
  „eduped.ro: “Luminița Corneanu, autoare.
  Luminița Corneanu este de părere că proiectul Legii învățământului preuniversitar este „foarte vag” și a oferit următorul exemplu: „M-am uitat, de pildă, ieri, la un articol care prevede că în fiecare școală va funcționa o bibliotecă, un laborator de informatică, un laborator STEM. (…) Ce lipsește în legea noastră? Spune da, se vor face. Vor fi biblioteci, laboratoare. Cine le va face, cine sunt responsabilii, în cât timp și care este bugetul anual sau cumva?”.
  Cu un sistem de Educatie SUBFINANTAT si REFORMAT SF pe hartie de la Cotroceni, Romania va ramane ani multi NEEDUCATA…..

  • Din cate stiu parlamentul face legea nu guvernul.Guvernul este doar un executant.Exista cumva separarea puterilor in stat sau este o poveste de adormit copiii?

  • Confundati Initiativa legislativa cu Votarea si Adoptarea Legilor!
   Guvernul, adica Ministrii, ca si deputatii sau senatorii din Parlament au drept de Initiativa legilsativa!
   Parlamentul e cel care voteaza si adopta Legile!
   Adica: Ministrul Campeanu(ca si Minsitrul Predoiu in cazul Legilor Justitiei!!) a redactat pachetul asta de Legi ale Educatiei(structurate pe cele 2 nivele: Invatamant preuniversitar si Invatamant universitar, sunt 2 Legi practic!)
   Guvernul urma sa le asume in sedinta de guvern,(e deja stabilit un Calendar!!) dupa care urmau sa fie trimise Parlamentului pentru dezbateri si Votare!
   Adica Adoptare!
   Parlamentul ADOPTA legile, Guvernul emite doar HGuri, OUGuri pe Legi care NU sunt organice!!!

 2. Pentru prostime e ok raspunsul, ei doar voteaza….la fel apoi se vaieta

 3. ..”. Nu am nicio problema: este o ancheta in desfășurare ” adică nu am nicio durere de cap că eu i-am ales pe cei care fac ancheta

 4. Limbajul pare sa o tradeze pe doamna Deca. Foloseste verbul „a operaționaliza” in loc de a implementa sau a pune in practica. E clar din ce sfere provine …

 5. In mod normal un om serios și cu șapte ani de acasă ar demisiona fie și numai pentru a nu face rău funcției înalte pe care o ocupă în statul român .
  In mod normal ! Din păcate normalitatea iohanesiana nu are in vedere un asemenea gest , cuvintele președintelui fiind numai de fațadă .
  Ciuca dottore impostorre plagiatorre continua cu tupeu sa-si desfășoare activitatea guvernamentală deși de foarte mult timp aceasta trebuia să înceteze . Încă o dată se dovedește că partidele politice nu au activ de partid de calitate care să dea o lumină favorabilă actului guvernamental și al instituțiilor statului . Oameni de calitate , morali și demni fug de asemenea ” atracții” . Cei care se duc totuși sunt foarte slab pregătiți profesional , școliți la „fara frecvență” . De regulă se asociază la asemenea proiecte oportuniștii , odraslele și rudele activului de partid și bineînțeles indivizii santajabili puși pentru ca cei din spatele cortinei să-și atingă scopurile . Marionetele poarta numele și …de Ciucă !

 6. deoarece el n-a copiat (altcineva a făcut-o) și n-are nici un fel de problemă etică, ba mai și sfidează!

 7. Dacă și Cîcă se ocupă de educație, țara e terminată.