G4Media.ro

GALERIE FOTO Marcel Ciolacu a fost ales șeful PSD cu un rezultat…

GALERIE FOTO Marcel Ciolacu a fost ales șeful PSD cu un rezultat zdrobitor: 1310 voturi, în timp ce Teodorovici a obținut doar 91 de voturi/ Noul lider PSD: Mă simt împlinit că am reușit să facem cea mai performantă echipă

Ora 14:56 – Marcel Ciolacu a fost ales șeful PSD cu un rezultat zdrobitor: 1310 voturi, în timp ce Teodorovici a obținut doar 91 de voturi. Total voturilor exprimate au fost 1450 voturi, din care 49 voturi nule/neutilizate. Marcel Ciolacu a mulțumit echipei și a transmis că se simte împlinit pentru că ”a reușit să facă cea mai bună echipă” pentru PSD.

Ora 14:53 – Votul se va încheia în scurt timp, iar PSD își va anunța noul lider, au declarat surse din partid pentru G4Media.

Ora 14:03 – Robert Cazanciuc anunță începerea procedurii de vot și citește raportul comisiei de propuneri, adoptată de Comitetul Executiv Național. Cazanciuc anunță că au fost înregistrate două candidaturi, cea a lui Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici: ”Se declară câștigătoare candidatura care primește cele mai multe voturi”, a transmis Cazanciuc. Votul este secret.

Ora 13:50Sorin Grindeanu și-a început discursul spunând că se bucură că s-a întors în partid, spunând că pentru el, acasă în politică înseamnă PSD:

 • ”Avem oameni foarte bine pregătiți în partid, pe care trebuie să îi lăsăm să vină în față (…). Din păcate, pentru o perioadă, au fost marginalizați (…) E timpul să privim spre viitor. Ne uităm în trecut doar pentru a învăța să nu mai repetăm greșelile de atunci. Acum e timpul să vorbim despre reconstrucția partidului nostru (…). Am avut un program foarte bun de guvernare și dacă nu mă înșel toți cei care au lucrat la programul de guvernare sunt în echipa noastră. E timpul să arătăm că PSD nu și-a pierdut prestigiul și e cel mai bine pregătit să conducă țara. Urmează alegerile locale, avem cei mai buni primari, altfel nu s-ar chinui atât să îi fure de la noi. Cine pleacă acum, că e primar sau parlamentar, nu va mai fi un om politic respectat. Lașii nu au ce căuta în viața politică. În PSD sunt oameni care au rezistat și care nu se aruncă la arginții aruncați de Ludovic Orban. Urmează o moțiune de cenzură și de supărare că îi oprim din jefuirea țării, ne acuză că aruncăm țara în instabilitate. Țara este în instabilitate, bolnavii cronici mor în fața spitalelor, este instabilitate în privința începerii școlilor (…). PSD nu va mai vota niciodată un guvern PNL. Domnule Orban, veți redeveni cel mai cunoscut șomer din România. Noi avem trei garnituri de oameni pregătiți să conducă țara (…). PNL ne-a oferit un program național de cumetrii publice. Ne-au promis România educată și ne-au adus România agramată, ne-au promis prosperitate și ne-au dat austeritate”.

Ora 13:31Vasile Dâncu a declarat că PSD a fost depășit de realitate de multe ori și că au crezut că au descoperit ”piatra filosofală” crescând pensiile și salariile oamenilor. Totodată, Dâncu a mai declarat că este pentru prima dată când la congres ”nu candidează un om, ci un program politic, o echipă”:

 • ”Nu înțeleg de ce câteodată ne este rușine să spunem că pe noi ne votează oamenii săraci și pensionarii. Ne votează pentru că ei au cea mai mare nevoie de noi, ceilalți se descurcă singuri (…). Cred că nu consultanții străini sau specialiștii în marketing trebuie să ne facă programele noastre, ci analiza noastră. Nu vom găsi mereu răspunsuri în societate, dar trebuie să vedem întrebările, iar răspunsurile le găsim noi (…). Ar trebui să facem politici pompieristice. Am crezut că am descoperit piatra filosofală dacă dăm oamenilor salarii și pensii mari. Acesta este dreptul lor. Nu putem rămâne la acest lucruri, misiunea noului PSD, așa cum ne place să îl numim astăzi, este să proiectăm un plan pentru viitor. E pentru prima dată când nu candidează un om, ci un program politic, o echipă”.

Ora 13:18 – Numărul urmăritorilor congresului PSD pe pagina de Facebook a partidului a scăzut la 373.

Ora 13:00Galerie foto de la Congresul PSD, realizată de Octav Ganea (Inquam Photos):

Ora 12:41Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a criticat discursul lui Marcel Ciolacu, care a spus că ”a trecut vremea tătucilor”, și a subliniat că printre șefii PSD au fost și Ion Iliescu, și Adrian Năstase și le-a spus colegilor săi ”să își măsoare înălțimea”. Buzatu nu a fost aplaudat de colegi. La evenimentul organizat în Vaslui, pentru alegerea șefului PSD, delegații stăteau pe scaune apropiați unii de alții.

 • ”Eu nu cred că sunt membri de partid simpli și unii mai cu moț. Eu sunt unii dintre cei care s-a zbătut ca acest congres să fie unul ordinar, la termen și să fie un congres statutar, nu cu modificări făcute la repezeală. Am auzit azi că trebuie să facem un partid modern. Eu, acum 30 de ani, am crezut că m-am înscris într-un partid modern. A zis domnul Ciolacu că a trecut vremea tătucilor. Cred că s-a referit la tătucul Stalin, care nu a făcut vreodată parte din PSD. Poate ar trebui să ne referim mai frumos la adresa foștilor lideri ai partidului, printre care au făcut parte și Ion Iliescu, și Adrian Năstase și ar trebui să ne măsurăm puțin înălțimea”.

Ora 12:21Decebal Făgădău, primarul Constanței, a salutat schimbarea statutului PSD și a criticat Guvernul Orban că ”a trimis facturile” pentru pandemia COVID-19 în teritoriu, lăsând gestionarea și decontarea crizei ”pe umerii aleșilor locali”. Făgădău și-a încheiat discursul spunând că viitorul PSD nu se va lupta cu Justiția și a punctat că ”de la Constanța începe securitatea mondială și Uniunea Europeană”:

 • ”Cine trebuia să plece dintre noi a plecat, lucrurile s-au cernut (…) Vreau să vă mulțumesc pentru munca de zi cu zi, de jos în sus țara s-a schimbat mult și în bine. Știu cât de greu este să fii lângă oameni, în permanență lângă oameni, să construiești drumuri de la zero, școli, spitale și cu toate acestea să fii mereu lângă oameni. Pandemiei i s-a adăugat o catastrofă și mai mare: Guvernul PNL care a trimis facturile în teritoriu, toată greutatea a fost pe umerii aleșilor locali (…) Unul dintre principalele motive pentru care sunt aici este că la începutul lunii februariei 2020 ne-am întâlnit cu toții la București cu al treilea președinte pe care îl avem din 2016. Trei președinți în 4 ani și o singură întâlnire? (…) Cei de dreapta își fac o imagine de super eroi a primarilor lor, noi cei de stânga, cei mulți, suntem baronei, primari penali, corupți. Eu nu sunt aici în calitate de baron, primar penal, corupt, eu sunt aici în calitate de membru mândru al PSD (…) Mă bucur să văd aici europarlamentari PSD, pentru că noi am trecut printr-o perioadă dificilă cu partenerii din Internaționala Socialistă (…) Statutul partidului nostru s-a schimbat și le mulțumesc celor care au votat îmbunătățirile acestuia (…) Băieții de dreapta au venit la Constanța și s-au așezat cu Cazinoul în spate și încercau să mimeze un discurs, mândrindu-se cu munca lui Daniel Suciu (ministrul PSD al Dezvoltării, în vremea căruia a fost obținută finanțarea pentru reabilitarea Cazinoului, n.red.) (…) Ei sunt aleși să ne conducă nicăieri. Nu-mi este frică să dau ochii cu oamenii indiferent cu ce cuvinte ne reproșează câteodată lucruri pe care poate nu le-am făcut, dar pe care trebuie să ni le asumăm, căci de aceea suntem membri PSD. Sunt un susținător al principiilor democratice. Noi nu ne luptăm cu Justiția, noi trebuie să milităm pentru pacea mondială. De la Constanța începe securitatea mondială și Uniunea Europeană.

Ora 12:04 – Statutul PSD va fi modificat și va arăta astfel:

Ora 11:54Olguța Vasilescu a vorbit despre guvernarea PNL spunând că liberalii au reușit ”să distrugă tot ce a făcut PSD” și a numit Guvernul PNL, guvernul ”O să…”, spunând că liberalii nu au făcut nimic din ce au promis.

Ora 11:44Paul Stănescu și-a început discursul vorbind despre încercările prin care a trecut PSD în 2019 și a transmis că victoria în alegerile locale este ”o obligație” pentru că miza scrutinului este ”salvarea românilor”: ”Riscăm să intrăm în faliment. PSD este singurul partid care poate opri dezastrul”, a mai spus Stănescu.

 • Stănescu a trecut în revistă numele primarul PSD din viitoarea conducere și a spus despre aceștia că sunt ”bătăioși și neobosiți”, ”categoric cei mai buni primari”: Lia Olguța Vasilescu (Craiova), Gabriela Firea (București) și Decebal Făgădău (Constanța).
 • ”Cine câștigă alegerile locale câștigă și parlamentarele, aceasta este miza. De-aia PNL fură primarii PSD, pentru că ei nu au primari buni. Orice hoț fură ce nu are, nu ce are deja (…) Am depus plângere penală la DNA împotriva grupului infracțional organizat din PNL care ne-a șantajat primarii”, a mai declarat Paul Stănescu.

Ora 11:43 – La puțin peste 40 de minute de la începutul transmisiei live, congresul este urmărit de 791 de persoane.

Ora 11:29Gabriela Firea și-a început discursul vorbind despre ”pușcăria medicală” în care trăiesc oamenii în timpul pandemiei și s-a întrebat ce se va întâmpla peste 3 săptămâni, când vor începe școlile, și ”ce scenariu se pregătește în laboratoare și noi nu știm”?

 • ”Maria noastră a fost cea mai harnică, cea mai corectă, nu trebuie să ne fie rușine de Maria noastră”, a declarat Gabriela Firea vorbind despre zicala ”Aceeași Mărie cu altă pălărie” și nevoia de reformare a PSD.
 • ”Eu nu am făcut nimic, nici în viața privată, nici în cea profesională de care să îmi fie rușine. Atunci de ce să plecăm noi capul? (…) Ne este greu, sigur, mai ales celor din plan local, ni s-a pus ștampila, plăcuțele, Eu cred că este momentul să ne luăm viețile în propriile mâini pentru că suntem singurii care am fost, suntem și categoric vom fi alături de români, cu toată priceperea și forța noastră, cu toată ființa noastră (…) Cu toții am fost triști când am văzut că au plecat colegii noștri la baronii galbeni, că deh, sunt la putere, dar să nu uităm că baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu-i iubesc pe trădători”, a mai spus Gabriela Firea.

Ora 11:11Marcel Ciolacu și-a început discursul delimitându-se vehement de Liviu Dragnea și încercările acestuia de a acapara Justiția. Ciolacu a spus că, deși riscă să piardă voturile unor lideri PSD, își asumă ruperea de trecutul în care ”unii au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției”:

 • ”Vrem să rămânem un partid care se uită în trecut sau un partid care privește în viitor. Suntem puțini în această sală dar foarte mulți în țară. Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid, ați avut, la fel ca și mine, rezultate bune, ați construit, la fel ca și mine, organizații puternice. Munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției. Trebuie astăzi să ne rupem de acest trecut. Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Reforma Justiției trebuie făcută de Justiție, de magistrați, de asociațiile profesionale. O spun asumat, conștient că poate pierd voturile unora. În mandatul meu PSD va rămâne pe agenda românilor, iar Justiția acolo unde îi e locul, în sala de judecată. Viitorul PSD înseamnă toleranță zero față de corupție, dar și față de abuzuri. Viitorul PSD înseamnă alături de familia europeană, aceasta este calea viitorului PSD”.
 • Ulterior, Marcel Ciolacu a vorbit despre ”guvernarea dezastruoasă a PNL”, ”corupția dovedită de dosarele deschise de DNA” în timpul pandemiei, patriotism și întoarcerea PSD către tineri. Ciolacu a mai spus că România trebuie să se bucure de securitate și că PSD va contribui la consolidarea relației cu NATO.
 • ”PSD s-a bazat tot timpul pe tătuci, iar acest lucru nu a făcut bine partidului. Vremea tătucilor a trecut. Eu sunt un om modern, de echipă”, a mai spus Ciolacu.
 • Ciolacu a nominalizat conducerea viitoarei sale echipe, printre care există și câteva noutăți, cum ar fi primarul Constanței, Decebal Făgădău.

UPDATE ora 11:03 A început transmiterea live a congresului cu un film de prezentare a PSD din perioada interbelică și rolul acestuia pe scena politică a secolului trecut.

știrea inițială

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, are loc Congresul Extraordinar al PSD, un eveniment atipic prin organizarea sa, în spațiul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Marcel Ciolacu a declarat că acest congres reprezintă un moment de ”răspântie”, atât pentru viața internă a partidului, cât și pentru toată scena politică românească:

„Sunt ferm convins că e un moment de răspântie în viaţa politică, atât internă, a partidului, cât şi la toată scena politică românească (…). Este un eveniment special al PSD, chiar dacă Congresul nu mai este în modul clasic, fizic, este un Congres 90% online, dar cu respectarea legilor şi a statutului. (…) PSD arată că are capacitatea de a se adapta noului, viitorului şi partidele nu au altă alternativă de a ţine Congrese decât în această formă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a declarat că un congres ordinar, în care vor avea loc alegeri de la baza piramidei spre vârf, va fi organizat la anul: „Anul viitor, cum e şi normal, va avea loc un Congres ordinar, cu alegeri de la bază la vârf, în sistem clasic”, a completat Ciolacu.

Vasile Dâncu a declarat că PSD trece printr-o criză de trei ani și că a pierdut jumătate din electorat, numind evenimentul de sâmbătă ”congresul ultimei șanse”:

„PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri (…) Le mulţumesc celor care m-au contestat, pentru că dacă nu mă contestau nu ar fi avut nicio semnificaţie venirea mea în partid. Trebuie să recunoaştem diferenţele şi eu trebuie să recunosc diferenţele celor care mi se opun, dar scopul nostru e de a uni partidul. Sper că colegii din sud vor înţelege mai bine cultura politică a oamenilor din Ardeal. Eu înţeleg foarte bine ce se întâmplă în organizaţiile din Sud acolo unde e mai multă performanţă politică, în sensul de voturi. Cred că împreună vom putea face lucruri mai bune în viitor. Întotdeauna controversele ajută în partid, deşi în afară poate nu dau bine”, a declarat Vasile Dâncu.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

118 comentarii

 1. Congresul ciumei rosii…Sper sa se gaseasca antidotul eradicarii acestui flagel. Grup infractional organizat, populat de penali,cocalari, tarfe, pesti si ghertzoi organizati in bande…

  • Nu se va gasi prea curând un antidot. Partidul asta face parte din societate. Societatea este ca femeia batuta de soț (psd), care pleaca din cand in cand de acasa, dar se întoarce mereu inapoi, pt ca soțul e singurul care o înțelege si o iubește…in felul lui. Restul sunt niste ignoranți, oameni fara suflet.

  • Literar, se poate spune că Decebal Făgădău e pe cai mari la Constanţa, ai lui Poseidon, după campania Newsweek cu garsoniera.

  • Todo,
   Genial comentariul !

  • GIO-PSD zis si Clanul Ciolanului are in sfirsit staroste! Asta asa, pina in Decembrie, cind ii vom ajuta sa se imprastie spre Siberia, Moscova, Nord Coreea…

  • CARE NU ESTE SLUGA LUI DRANETTI ?

  • ia imaginați-vă,
   „Ciolacu – Președintele României”!

 2. Eu il văd ca pe un parastas…D-zeu să-i ierte, că tare mult au păcătuit!

  • O scurtă clarificare: iertare pentru păcatele lumești: preacurvie; fluierat in biserică, d’astea, că pentru păcatul hoției și pentru cel al corupției nu vor fi iertați în veci…!

  • Congres PSD atipic-votul este electronic
   Aveti majoritatea parlamentara de ce nu faceti si pentru alegerile locale si parlamentare votul electronic? Si votul prin corespondenta ar trebui legiferat. De ce trebuie cei pe care-i dipretuiti dar le solicitati votul sa se inghesuie in cabinele de vot? In loc de porcariile fara numar care au culminat cu motiunea de cenzura nu mai bine ati face votul electronic si prin corespondenta? Parca ziceti ca vreti sa va schimbati . . .
   De cateori a zis PSD pana acuma ca se schimba?

  • Paradoxal pt Ciolanu telecongresul este cel mai sigur !

   PS. Stie el ca face to face nu se face cand esti inconjurat de „prieteni” !

  • Sa speram, cancerul asta de partid trebuie extirpat.

 3. Congresul ultimei sanse , congresul celor ce au pierdut jumatate din propriul electorat
  – trebuie să recunosc diferenţele celor care mi se opun.- si stie cineva diferentele ? sau unde stau ele ascunse ?

 4. Singura raspantie este daca se desfiinteaza PSD. Altfel, e acelasi rahat.

  • Sa inteleg ca nu-ti functioneaza niciun neuron daca te gandesti la asa ceva! Sau nu traiesti in tara asta care este prepoderent socialista cu un electorat sarac si incult! Vin cativa intelectuali de genul lui Dancu si i-a adormit pe toti! Despre ce vorbim, de plavanul de sas si Sica Mandolina? Cam asta este realitatea in prapadita asta de tarisoara,care cu 30 de ani in urma arata ca o floare!

  • @Observator – Mai las-o cu „acu’ 30 de ani arata ca o floare”, poate ii pacalesti pe aia nascuti tarziu, dar mai suntem multi care au apucat vremuri urate inainte de 89… In rest, nu zic ca nu ai dreptate.

  • Observator,
   Asta cu aratatul ca o floare e o gluma nu ?

  • Hai sictir, „Observatorule”.

  • Observatorul a uitat sa zica ca e orb. Observa numai cu urechile, da si auzul i-a slabit.
   In rest sint absolut cutremurat de schimbarea psd (hohote de ris, dureri de burta).
   Ca o observatie, Ciolacele a invatat ceva de la Barna: daca vrei sa fii sigur de rezultat fa votul electronic. Voteaza ai tai, controleaza ai tai, nu poti da gres. In plus pari si un om modern.

  • Câți tovarăși de rang inalt ai avut in familie Observatorule? Sau pote niscaiva generali sau grade mari din armată ce aveau acces la magazinele de partid ale CC, pentru ca in tara aia „ca o floare” noi astialaltii luam lapte si pâinea pe cartelă, si ne omoram la cozi interminabile pentru un pachet de tacâmuri de pui? Cum indraznesti ma nenorocitule?

  • @Observator Arata ca o p..ă acu treij’ de ani. Asta sa le-o spui alora nascuti dupa 80,poate te cred.

 5. Praful si pulberea sa se aleaga de tot pzd la puscarie cu toti

 6. Toată lumea știe, adică TOATĂ, ca psd_ul e un partid de hoți și corupți, trebuie să faceți curățenie în propria casă si după aia curățați a vecinului

 7. Romascanu presedinte…pentru ca are forta de penetrare..in randul maselor !!!

 8. A terminat cu ,vreti sa fiu in continuare presedintele vostru? Ciolacu,partidul tau foloseste aceiasi placa si abureala a votantilor de 30 de ani. Vorbiti de eliminarea coruptie , daca faceti asta nu stiu daca ramaneti in 10 la partid. Familia europeana e buna cand se simte miros de 80 de mld. €?

 9. Bine ca se rup de Dragnea, dar nu si de otrepele care au executat fara cracnire tot ce le-a cerut jupanul: Serban Niciolae, Olguta, Manglea, Zeghea, Ciordache (asta din urma e ca soldatul japonez, tot in transee, si-n ziua de azi face aceleasi proiecte de lege cu dedicatie). Cine-i mai crede pe cioflingari?

 10. …Discursul democratic al marelui lider, al celui mai important partid, din cea mai mareata si suverana tara, Macelus Ciolacu: Trei iezi, cucuieti, usa mamei descuieti… ( daca nu o descuieti vom trimite doi raketi…)

 11. Schimbarea la față a PSD. Poate a șaptea oară va fi cu noroc.

 12. Noul pzd?dancu,olguta,firea,corlatean,stanescu acesti sunt noi pzd isti?scarbe penale

 13. Pai daca privește în viitor, sa desființeze SIIJ si comisia lui Iordache@ comp. Tot raul provocat justiției a fost făcut cu ajutorul acestor nesimțiți.
  Si inca ceva, nu stiu cati ati urmărit interviul lui Negulescu si dezvăluirile lui bomba la adresa unor politicieni de rang înalt… Cat ar fi de adevărat nu putem ști decât atunci când presa va pune presiuni pe DNA pentru a scoate la lumina dosarele ținute la sertar, asta dacă nu sunt si ei mânjiți sau cumpărați de oameni precum Ponta, Ghiță, etc… Imi doresc sa vad cum toți magistrații care au dat verdicte de achitare ( d-lui Ghita), sa fie cercetați si judecati acolo unde este cazul. Când procurorii iti înmânează dosare cu probe si tu, judecătorul, le ignori achitând inculpatul, undeva este o scăpare…
  Revenind la Ciolacu, pot spune ca asta-i ultima zvâcnire a acestui partid mizerabil care a îngropat România în datorii si vreme de 24 de ani nu au făcut altceva decât sa se umple de averi si sa distrugă economia aruncând la fier vechi toată industria. Au facilitat vânzarea a sute de mii de hectare de pământ străinilor, au tergiversat la maxim toate proiectele de infrastructura, au gonit tinerii în tari străine din cauza lipsei de locuri de munca, ne-au pus biruri pe salarii, au mărit preturile artificial, avem cel mai mic salariu minim la nivel european, preturi uriașe la gaze si energie electrica și câte ar mai fi de enumerat..
  PSD trebuie sa dispară, PNL, la fel! Trebuie sa ne delimitam de astfel de entități si o putem face doar la vot!

 14. De-a lungul timpului, adica de vreo 30 de ani, figuri care mai de care mai sinistre s-au perindat la conducerea partidului-mafiot care si-a pastrat esenta in ciuda schimbarilor de nume. Cuvintele rostite care se vor de efect ca „raspantie”, „ultima sansa”, „noua directie” sunt doar un alt strat de vopsea pe capacul hardaului politic nascut pentru satisfacerea exclusiva a nevoilor propriilor creatori. Adevarul crud este insa ca dobitocii care ii cred si-i voteaza sunt de fapt marea problema de care, din pacate, nu vom scapa in mai putin de alti 30 de ani.

  • Corect!.
   Gandire rationala! Daca suntem atat de multi dependenti este normal sa fim dependenti si de un partid. ” De-al nostru „, cum ar spune majoritatea alegatorilor.
   Paradoxal este faptul ca si celor asa zisi -de dreapta- le convine de minune o atare situatie, pentru ca au si ei ce exploata in mod pseudolegitim.

 15. Crede cineva ca acest ”partid” putred , organizat ca o structura mafiota ,va mai guverna curand ?.Mai au cateva luni de majoritate si apoi….PA.Din 400 daca vor ramane 100 in viitorul parlanent.

 16. DISCURSURI DE ÎNCURAJARE TOVĂRĂȘEASCĂ . Tovarășii semnalizează spre vest dar la prima o iau spre est !
  Aștept ”cuvântarea” tovarășului Romașcanu. Măcar le spune pe față .. pe bune ..pe limba ciumei roșii !!! În rest limbi de lemn !

  • Rog organizatorii să anunțe dacă ”mesajul” tovarășului Romașcanu va fi difuzat doar după ora 24 .

  • Tipic PSD-ului: ,,le spune pe față” da’ le pune pe la spate” – garantat 100%!

 17. Revenirea PSD o pun in seama lui Sică mandolină bețivul țării care prin guvernul său de marionetă prin gafele pe care le fac in continuare , au mușcat momeala aruncată de PSD intrând la guvernare fără majoritate in conditiile grele . Ce .nu a stat PNL in opozitie frumos PSD se ducea sub10% iar alegerile le câștigau detașat dar așa PNL vor lua 5 %.

 18. Am lipsit o perioadă din peisaj și uite in ce moment m-am întors 🙂
  Pesedeul cu un nou președinte tălâmb, după Dancila, cu Stănescu & Firea + Dincu in prim plan, cu Vasileasca păstrată de sămânță peremista, ce mai, un tablou sinistru !
  L-am văzut pe Mitică Dragomir, Anghel Iordănescu și Petre Roman consilieri la primărie, pe tipii ăștia ii și văd alergând prin capitală să rezolve la fața locului problemele apărute (de la zăpadă, incendii, construcții ilegale, blocaje, etc.)
  Partidul fara cadre se pare că e într-o criză de identitate, de la ruși trecură la anericani și europeni, cine să-i mai înțeleagă?
  Am mai citit că amanta Ciolacului a lovit cu intenție un polițist și la întrebarea „o cunoșteați pe duduia…?”, El răspunde „cunosc jumătate de oraș (,Buzău)”, ok, dar femeia in cauză este din jumătatea cunoscută sau nu ? Că nu ne-ați lămurit…
  RomascaNUL le-a îndesat p$# in c’$& jos, cuvinte purtate de la partid în partid. Am pierdut puțină distracție, dar recuperez săptămâna viitoare, cred că de-abia s-au încălzit oamenii.

 19. Comunismul a lasat Romania o tara saraca, distrusa din toate punctele de vedere.
  Poti sa fi fericit in orice mizerie, jeg de tara. Dar nu face confuzia intre viata ta si mizeria, groapa de gunoi care a fost Rominia pe vremea comunismului si care este in continuare, deoarece aceeasi comunisti o conduc si astazi.

 20. Periculoase sunt citatetele astea, fără o minima critica. Se induce ideea ca ăștia ar fi iar alternativa la actuala guvernare. E posibil sa susțineți doar schimbul a 2 partide, din care unul din el e urmaș fățiș al pcr, mai ales în rele, nu ca ceilalți ar fi mai,, breji,”” . Pai psd la Raul care curge din el ar trebui diabolozat pana la extincție, sediile le-ar trebui mânjite cu fecalele cu care au îndopat pana la nebunie aceasta tara. Cum poți sa vorbești de congres psd, ca și cum acolo s-ar desfășura lucruri normale? Acolo o increngatura de jigodii se lupte sa facă din tara asta un iad, ca fiecare cetățean sa simtă din plin asta, iar la următoarele alegeri, printr-o incredibila vrăjitorie, tot psd sa CÂȘTIGE!

 21. Da, da, da… Dar pe baroni i-ai intrebat daca se rup si ei de trecutul bla, bla bla ?

  PS. Sau lor li se rupe de tine ! :)))

 22. PSD, alt diavol ce incearca sa se mantuiasca … Nimic nu-i imposibil. Au reusit niste maimute sa faca tone de metal sa se ridice de la sol la zeci de km, depasind viteza sunetului … Eu chiar mi-as dori sa ajunga PSD-ul cea mai curata clasa politica. :)) Ar fi fascinant. Bine, mai intai trebuie sa bage vreo 1000 de indivizi la puscarie, se stiu ei intre ei … Hai ca se poate. Si poate … poate devine un partid cu adevarat de Stanga … Le recomand eu niste carti. : D

  Pt. inceput, sa citeasca tot ce-a scris baiatul asta … : https://chomsky.info/books/

  To be continued …

 23. Clar, bate vântul schimbării printre tovarăşi. Cea mai importantă, toate birourile psd vor avea pe pereţi un tablou cu ciolacu privind inteligent spre viitor. Şi un nou slogan: ”O să primească o p… în c… toți”

 24. Acest Congres suna a parastas. Plang dupa circa 100 de primari, dar nu sufla nimic despre cei 450 luati prin lege cu efect limitat. Stiu cu totii ca vor pierde fara drept de apel alegerile locale. Nu mai au nici un suport , Alde 2,5 la suta pro 6 la suta, dar nu se pune, stiti voi de ce. UDMR sta cuminte, viseaza la guvernare, dar Johannis se mai gandeste. Pe firea numai Gusa mincinosul o vede in continuare primar, ea fiind cu 12 procente in spatele lui Nicusor Dan. Speranta lor Basescu nu depaseste 11 la suta. Asa ca Ciolacule, poti trage obloanele Vreo 8 ani nu mai intra lumina!

 25. P.P.S. : PSD isi va trage cea mai mare auto-muie posibila daca ii va accepta pe ‘tradatori’ inapoi … Aviz tuturor politicienilor. 🙂

  P.P.P.S. : Hotii mai fura si de dragul hotiei, e ca tigara … tocmai ai fumat si mai bagi una …

  (Pt. detalii tehnice cititi-mi comentariile de la articolul cu vaicareala lui Orban legata de ce n-a vazut el in 30 de ani …

 26. Ca de obicei PSD nu se dezminte ! Art. 219 din Statutul PSD : ” Pe langa PSD functioneaza Institutul de Studii Social Democrate.” Adica, cu nume de alint, functioneaza pe langa casa, ISSD

  PS. „In conditiile legii”, bineinteles ! Adica bani de la buget pt sedii, masini, birotica si in primul rand pt salarii Cand nu sunt la putere ISSD mai da de munca la pesedistii care nu s-au ales prin alte comitete si comitii !

  PPS. Eu cand va zic ca penelistii sunt niste fraieri ! De ce nu-si trag si ei, pt ca tot „sunt la putere” (!) un Institut de Studii Liberale ? Pt ca nu o sa fie o vecie la „putere” ! :)))))))

 27. Opriți-vă cu știrea asta, nu ne interesează ce zic hoții

 28. Cum iti dai seama ca un politician minte? I se misca buzele.

  Mai putin in PSD unde e suficient sa respire.

 29. PSD este in postura omului de afaceri dintr-o fabulă. Omul nu știa să înoate, dar aflandu -se pe un vapor oamenii i-au zis să-și păstreze 2 tolbe goale în caz de furtună. S-a întâmplat să vină furtuna pe mare si omul de afaceri avea sub pat tolbele goale, dar și unele pline cu aur si monede, ceace l-a pus pe gânduri, asa ca a luat tolbele pline, iar finalul vi-l imaginați. Asa si cu PSD, sau oricare alt partid, Daca nu scapa de cei care ii trag in jos, chiar daca au notorietate, dar sunt amorali, nu au vreo șansă de reabilitare in fata electoratului indecis.

 30. „Toleranță zero pentru corupție. Vremea tătucilor a trecut.” – suntem satui de discursurile astea de kkt.
  Faptele pesedeilor dovedesc exact contrariul.
  Mars la lada de gunoi!

 31. „Olguța Vasilescu a vorbit despre guvernarea PNL spunând că liberalii au reușit să distrugă tot ce a făcut PSD”..

  M’aș bucura! Dar mă îndoiesc că PNL mai pot distruge ce a făcut PSD..
  Trebuie sa vină oameni cu totul integri la caracter la conducerea țării (și capabili) ca să distrugă, ce a făcut PSD..

  • Ceea ce a făcut PSD trebuie distrus cu tot cu PSD, o tumoare malignă ce trebuie extirpată.

 32. Hehe, hobbitului din Tinutul Saraciei Negre aka boozatoo de Vaslui, nu-i prieste prespectiva renuntarii la mentalitatea de a fi condusi de un tatuc. Si-i si numeste pe idolii sai ilici si nastasika, dar nu si pe Gura-de-kkt, e prea recent si periculos sa-si reafirme dragostea si nostalgia dupa kurul lui. Daca Romania se trezeste un pic si le da mult asteptatul shut in koaie sobolanilor, sa vedeti atunci bataie cu lãturi intre actualii membri uniti de mareata idee de reformare a partidului. Doar un prost ii mai crede pe vacarii astia care nu stiu cum mama naibii dar reusesc sa-si umple buzunarele doar mancand kkt si simuland preocuparea pentru cetateni.

 33. PSD ca PSD , inca exista , nu prea multi , nu prea desi ,dar unde sunt PMP,PRO,UDMR,ALDE ?

 34. PSD se afla la rascrucea a doua drumuri:
  -unul duce la puscarie
  -celalalt la groapa de gunoi a istoriei staliniste din Romania

 35. pe cine mai intreseaza ?

 36. Incet si sigur PSD se transforma intr-un partid tomberon.
  Si cand ma gandesc ca nu credeam sa scapam vreodata de PSD si de manele.
  Am scapa si mai repede daca nu ar exista ticalosi ca Basescu, care tot la lada de gunoi a istoriei ca ajunge.
  Faceti loc, baieti, timpul vostru a trecut.

 37. Candideaza doi si iese al treilea , cam asa ar fi normal prin online .

 38. Observator@ esti un sobolan rosu?

 39. Cifrele zilei de azi.

 40. In ianuarie, dupa alegerile generale, un alt congres va constata ca trebuie gasit un alt lider, si mai prost (ceva ce nu reusisem sa ne imaginam pe vremea veorichii dar … iata) si evolutia psd continua.
  Tot in jos!
  PS. De fapt veorica nu era destul de fudula. Ciolaxu e si… si…

 41. Dar de ce e performanta echipa asta a lui, ce-a realizat, că nu m-am prins?!

 42. Un spectacol trist cu aceleași personaje de ani buni, un lider slab, fara autoritate, fara idei cu o gândire limitata. Bine, nu aveam pretenții, după Viorica, potopul mai putea urma!

  P.s. presa trebuia să boicoteze marele eveniment de azi. Sincer, majorității românilor li se rupea de adunarea de azi fara miză, fara competiție și fără valoare.

 43. Ha! Ha! Ha! Aceeași Marie cu aceeași pălărie! Populism ieftin, dar toxic, aceiași baroni, aceleași sloganuri! Un partid mizerabil, aflat la ani lumina de ceea ce se poate numi stânga democrată!

 44. „Vremea tătucilor a trecut”! Minciuni marca PSD. Cu personaje care erau pe post de bodygard in gasca lui Dragnera?
  Ex: deputatul PSD HUNEDOARA -LAURENTIU NISTOR!
  România, 100 de ani. Hunedoara, 2 x 69. În sânul lui Avram.
  Județul Hunedoara în Zodia Cancerului. Și Racul face pași mai mari.
  by Ramona Rosulescu 20 august 2020 in Opinii
  0
  Diagnostic. Condamnații din județul Luceferilor
  Anul 20.20. Un an. Suspect. Inedit. Un alt fel pentru toată lumea.

  Județul Hunedoara parcurge, trăiește, și el în acest an o premieră. Este județul din România în care jocul cifrelor face legea.

  2 x 69 pentru Hunedoara.

  Acesta este ”cerul numerologic” care stă așezat în această perioadă deasupra hunedorenilor.

  Rezultatul? Toată lumea îl resimte. Uneori îl și analizează. Dar cei 7 ani de acasă a oamenilor amestecați cu câteva reminiscențe din gena balcanică mențin vie o lege devenită ”legală” în ultimii 30 de ani. Legea tăcerii.

  Mircea Bobora. Laurențiu Nistor.
  2 x 69 conduce Hunedoara
  Laurențiu Nistor, născut în aprilie 1951. 69 de ani. Președinte al PSD Hunedoara. Liderul ”partidului care guvernează Hunedoara”. Licențiat în inginerie economică la vârsta de 53 de ani. Deputat. Creierul care conduce Hunedoara din toate punctele de vedere.

  Nistor este candidatul PSD Hunedoara pentru șefia Consiliului Județean Hunedoara.

  Mircea Flaviu Bobora, născut în februarie 1951. 69 de ani. Licențiat în inginerie la 26 de ani. Președintele de facto al Consiliului Județean Hunedoara. Ștampila ”electronică a CJ Hunedoara”. Mâna care execută tot. Atunci când știe. Uneori nici nu este nevoie de mâna lui.

  de la stânga la dreapta: Bobora, Nistor, Avraam
  Bobora este candidatul PSD Hunedoara pentru consilier local la Primăria Deva.

  Cele două personaje din cotidianul hunedorean sunt cele mai importante figuri care pot fi interogate despre direcția înspre care se îndreaptă județul Hunedoara de patru ani. Ideal ar fi să le interogheze instituțiile statului, dar nu are nimeni astfel de speranțe. Însă hunedoreanul de rând, colegii de serviciu, partenerii de partid ar trebui să fie responsabili și măcar, din când în când, să-i întrebe ”cât e ceasul?” La cât este ora Hunedoarei?

  De doi ani Hunedoara trăiește tot în miez de noapte.
  În urmă cu doi ani, Mircea Flaviu Bobora și-a anunțat intenția să demisioneze. De două ori. Din motive ce au fost bănuite de multă lume. Refuzul acestuia de a executa ”comenzi venite din afara Consiliului Județean Hunedoara”. Motive neconfirmate de nimeni vreodată. E un secret cu care unii cred că merg în mormânt.

  Acela a fost momentul în care a apărut varianta de ”pace”. Costel Avram, manager al societății – operator de apă și canal din Valea Jiului. Trocul PSD a fost ca Avram să meargă să preia funcția de administrator public al CJ Hunedoara, iar atribuțiile președintelui să fie ”predate cu limbă de moarte” nou-intratului în CJ. Și de aici a debutat degringolada în instituția administrativă județeană.

  Ruperea conducerii în două. Cei doi vicepreședinți, Sorin Vasilescu și Daniel Andronache s-au dezis de acțiunile în forță ce se derulau sub ochii lor, sub comanda noului venit.

  Pe de altă parte, Avram susținea că activitatea din CJ Hunedoara este una neproductivă. Că oamenii nu lucrează, că au venituri de nabab, și el face doar ordine. În acest mod justifica noul adminsitrator public nemulțumirea angajaților care îl revendicau.

  Pas cu pas, președintele Mircea Bobora a devenit doar un număr matricol, 69.

  Prieten de-o viață cu Laurențiu Nistor, tizul Bobora, a ajuns astăzi în august 20.20 persoana publică din Hunedoara în poziția ”umeraș”. Adică este cel care poartă haina grea administrativă a echipei căreia îi poate fi imputată – de facto – tot răul sau binele din Hunedoara. Astfel, unii îl înjură de mama focului, altora le trezește mila. Cert este că la cei 69 de ani ai săi, o vârstă mult prea matură pentru a-și căuta scuze infantile, Bobora nu mai știe pe ce lume trăiește. În lumea cui trăiește. Este năucit. Este copleșit. Este speriat. Este absent.

  Astfel că un prim 69 al județului este absent total din harta cotidiană a Hunedoarei. Un județ care are nevoie de Consiliul Județean ca de aer. Și asta pentru că acesta ar trebui să fie un motor de dezvoltare reală pentru UAT HUNEDOARA.

  O poză cât o mie de cuvinte: Nistor – Avram
  Nistor – Avram, oamenii care au dus și PSD Hunedoara în ”stare de alertă”
  Același nume Costel Avram se regăsește și printre cei care au creat fisurile în Organizația Județeană PSD. De ce credeți? Ați ghicit. Președintele 69 al PSD a promis – fără știrea partidului – noul mandat de la CJ proaspătului intrat în administrația județeană. Adică fix lui Costel Avram. Independent la acea vreme.

  Pentru adevărații PSD-iști, cei care au crescut cu Iliescu, Năstase, Ponta, Avram nu va fi privit niciodată un social democrat. Nu este acceptat nici măcar ca penelist. Ultimul partid în care a fost înainte de PSD. Pentru politica mare din județul Hunedoara, Costel Avram este PRM-istul lui Vadim Tudor.

  Cu toate acestea, președintele 69, Laurențiu Nistor, l-a luat sub aripa sa protectoare și împreună au făcut legea în CJ Hunedoara și implicit în PSD.

  Un prim scandal răsunător produs în tabăra social-democrată a fost cel dintre Costel Avram și Radu Barb, secretarul general al partidului și finul Nataliei Intotero. Radu Barb a fost provocat și înregistrat telefonic de Costel Avram și convorbirea a fost probă doveditoare predată lui Nistor pentru ”înlăturarea lui Radu Barb din cursa pentru Primăria Deva”. Barb și Nistor s-au împăcat între timp, iar Nistor și Avram au continuat producerea de victime în PSD Hunedoara. Inclusiv Natalia Intotero a cerut, explicit, marginalizarea lui Costel Avram. Disputele repetate din PSD, l-au determinat pe Laurențiu Nistor să nu-și mai poată țină promisiunea față de Costel Avram și astfel Avram a fost trimis acasă, la Petroșani. Președintele 69 și-a asumat candidatura pentru prima funcție din CJ Hunedoara. Candidatură care se derulează în zodia unui PSD slăbit, rupt în zece tabere și cu membri care unii fug, alții se ascund rușinați de ceea ce se întâmplă. Și mai există și categoria celor speriați de amenințările repetate ale celor doi membri ai tandemului amintit.

  Distanțarea pandemică nu înșală politicul
  Deși vrea să pară una distantă, așa la 1,5 metri ca la pandemie, legătura Nistor – Avram este una la fel de bună. Dovadă greșeala politică impardonabilă făcută de PSD Hunedoara. Nominalizarea lui Costel Avram pe locul 6 al consilierilor județeni. Un loc 6 care devine cu ușurință un loc 4. Și asta deoarece calculul politic arată așa. Dacă Nistor nu câștigă președinția CJ Hunedoara, sigur nu va rămâne consilier județean și fuge din nou pe lista de Camera Deputaților. Cel puțin așa speră. Cristian Resmeriță, locul al doilea pe lista CJ, nu va rămâne niciodată consilier județean. Va pleca la Senat. Atât de simplu este ca Avram să urce pe locul patru și să devină consilier județean. De unde ar putea prinde un post de vicepreședinte, de exemplu. Sau cine știe. Asta deși Avram candidează pentru Primăria Petroșani, dar și pentru consiliul local. Așa că el înșală pe toată lumea. Vrea voturi de peste tot, ca să aibă un loc. E ca în povestea cu bebelușul cu mai multe mame. Toate îi poartă de grijă, dar îl uită în gară.

  Ce au în comun Avram și Nistor?
  Dincolo de relații de natura legală despre care vom vorbi în alt material, pe cei doi îi leagă câteva trăsături comune.

  Și Costel Avram și Laurențiu Nistor sunt extrem de agresivi verbal. Dacă ar fi femei ar fi ușor catalogate, mahalagioaice. ”Să te ferească Sfântul Duh să intri în gura lor”. Și unul și altul sunt extrem de răzbunători. Și unul și altul sunt extrem de povestitori. Nu țese nimeni povești ca ei. Dacă ei vor să ”îmbărlige pe cineva” o fac cu abilitatea pe care o are doar ”nativ” o persoană. E ceea ce se numește ”moștenire de genă”. Nici unul, nici celălalt nu își asumă nimic. Vinovații sunt alții. Dar… și unul și altul folosesc echipe de urmăritori, echipe care filmează, fotografiază, numără like-uri și share-uri, care intimidează. Așa sunt și menținuți membrii de partid în starea de teamă. Descrierea pare ruptă din filmele polițiste. Nu, din păcate. Este pură realitate. Și e cu dovezi.

  Și totul se întâmplă sub ”protecția blasfemică” a unui sfânt pictat pe biserica de la Șoimuș. E cu ”Doamne ajută!”,așadar. Și cu o frică disimulată de Dumnezeu. Dar cu o listă întreagă de destine distruse, de vieți amputate profesional.

  Și totul, absolut totul, cu târârea județului Hunedoara într-o zodie ghinionistă. Într-o zodie a Cancerului, adică a Racului. Hunedoara merge ”repede”, cu pași repezi, înapoi.

  Pentru că 2 x 69 au acceptat un stil ”ahotic”, vorba lui Costel Avram, neadaptat la România Reală. România care a sărbătorit 100 de ani de istorie. Hunedoara are 140 de ani în prima linie politico-administrativ. Prea mulți ca să înțeleagă 20.20.

 45. Psd este latrina politicii romanesti, nu spun ca ceilalti sunt mai de soi, dar totusi la ei poate mai gasesti cateva persoane frecventabile. Nu este cazul GIO psd, daca voi cititorii g4 imi puteti spune, doar un nume de psdist de buna credinta, eu ii voi trimite un premiu, sa zicem 1000 lei. Tolomacu, acest gaga, analfabet functional, care nu a muncit o singura zi din viata lui a fost votat presedinte al partidului. Nu exista dovada mai buna, care sa demonstreze ca ciuma rosie ramane acelasi grup de infractori, multi dovediti in justitie si in acelasi timp un izvor nesecat de prosti, care promoveaza prostia, hotia si incompetenta ca politica de stat. Cam asta este psd, psdistii si simpatizantii, o adunatura de loaze, care au tinut tara asta in loc pentru 30 de ani…

 46. Ia uitati-va ce mare maestru in vorbe goale a acest Sorin Grindeanu, fost premier agreat de tatucul Dragnea:!
  4 Ianuarie 2017: „Cabinetul Sorin Grindeanu a fost investit de Parlament. Grindeanu, discurs cu laitmotivul „sa facem Romania o tara normala”.
  Discurs Sorin Grindeanu:
  „Va multumesc pentru participarea la aceasta sedinta comuna.
  As dori ca in deschidere sa le multumesc celor care m-au propus in aceasta functie si care mi-au fost alaturi in alcatuirea echipei si a Programului de guvernare.
  Subliniez ca prima propunere a PSD, dna Sevil Shhaideh, ar fi fost o varianta excelenta
  Salut in mod deosebit ECHILIBRUL(!!!!!!!) dlui Dragnea (APLAUZE in plen, n.r.), care in ultimele saptamani s-a COMPORTAT ca un adevarat om de stat, PUNAND(pe hartie!) interesul National DEASUPRA interesului personal sau de partid.(sictir!!!!!!!!!!!!!!!???)
  Daca vrem ca Romania sa devina o tara normala, trebuie sa mergem mai departe si sa punem sistemul administrativ in slujba cetateanului, sa fortam statul sa implementeze plata online.
  Toate taxele care nu pot fi platite online sa fie DESFIINTATE in 2018.(Programul maret al PSD prevedea DIGITALIZAREA ANAF pana la 31 Decembrie 2017! Nici azi NU exista asa ceva!)
  Ne propunem sa realizam cat mai repede o autostrada care sa traverseze Romania de la Vest la Est.(ZERO Km de Autostrada din Sutele multe promise!)
  Am parcurs DOAR cateva din masurile cele mai importante ale Programului de guvernare. Nu e gogoasa electorala, nu e o exagerare.”

  NU mai e necesar sa dau restul discursului, il gasiti usor pe net, e suficient sa spun ca din maretul Program de guvernare cu Virgula cu tot, cu 188 de Pagini, laudat de Grindeanu, PSDeii lui Grindeanu au FACUT fix NIMIC PSDist!
  http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

  FIX asa vor face si acum din si mai maretele promisiuni de azi!
  Cine mai crede minciunile acestor escroci??!!!
  Cum sa vii azi sa promiti iar ce n-a mai vazut si n-a mai auzit mapamondul, cand STIE o Lume intreaga ca MINCIUNA si HOTIA sunt „valorile” PSDiste de 30 de ANI!
  NIMIC altceva!!!
  Cand 2 lideri ai PSD au facut cunostinta cu puscaria(Adrian Nastase si Dragnea!), pai, Romanii sunt chiar atat de usor de prostit la 30 de ANI dupa Revolutie, ca inteleg ca pe asta mizeaza PSD: pe memoria scurta a Romanilor!??

  • Offf, colega… n-aî înțeles în acești treij’ de ani ce semnifică pentru PSD ,,cea mai bună echipă”, ,,profesioniști”?

 47. Rau a ajuns acest partid , cu de-alde ciolaci , tractoristi , mascarici ,vorbitori de stalcit limbi straine, vanzatori de promisiuni mincinoase , inculti, incompetenti sau competenti in ciordeala banilor ptr. dezvoltarea Romaniei. De 30 de ani se tot invart pe la guvernare , imbogatindu-se ei , nemurile si apropiatii lor , iar noi ne uitam cum isi fac jocurile. Sarlatani de duzina , paglicari de vorbe , mincinosi si incompetenti de profesie vor sa ne guverneze. Ha, ha, ha…! Speram sa nu-i mai vedem cat de curand. in fata noastra.

 48. Cant am vazut cifrele am crezut ca este vorba de numarul celor infectati cu CoVid si numarul deceselor

 49. A-propos de vorbele goale si sforaitoare de la Congresele PSDiste, redau mai jos 2 discursuri super la Investirea lui Sorin Grindeanu:
  1. Nicusor Dan, discurs excelent, cu o Concluzie profetica:
  „Ne-ar fi placut sa citim in Programul de guvernare ca in Romania se fura din banul public, ca exista in spatiul universitar multa impostura, ca in domeniul sanatatii exista o uriasa retea de interese oculte
  Am gasit in schimb ca guvernarile PSD si ALDE au adus prosperitate romanilor.
  Mi-e teama ca ne uitam la alte Romanii.
  Avem totusi in Romania 8 milioane de oameni sub pragul de saracie.
  Peste 3 milioane au ales sa paraseasca Romania.
  In ce priveste Programul economic, noi il apreciem ca fiind falimentar.
  Vorbeste de o crestere masiva a cheltuielilor, dar previziunile asupra Veniturilor le apreciem ca fiind nerealiste.(PERFECTA afirmatia!)
  Modul in care e structurat acest Program nu poate decat sa duca la deficit, indatorare si inflatie.(absolut asa a fost!)
  Sub promisiunile din Program se amaneteaza viitorul Romaniei si se indatoreaaza generatiile viitoare
  Speranta unui nou inceput ar fi trebuit intruchipata de oamenii propusi pentru functiile de ministri
  Ce vad ei? Ca primul demis pentru incompetenta pentru Colectiv devine ministrul Tineretului.
  Un primar acuzat pentru luare de mita si spalare de bani devine ministrul Muncii
  O functionara descoperita de ANI in conflict de interese ajunge ministrl Apelor si Padurilor
  Vad un profesor care isi pierde dreptul de a coordona doctorate devine ministrul Sanatatii.
  Faptul ca unul dintre coordonatorul Martii negre devine azi ministrul Justitiei mi se pare inacceptabil.
  Nu ne putem astepta decat ca acest domn sa continue planul pe care presiunea populara l-a oprit atunci, de a scapa politicienii de justitie.(Era vorba despre Fl. Iordache! Intr-adevar, s-a confirmat afirmatia lui Nicusor Dan cu OUG 13 data de Fl. Ciordache!!)
  Ni se pare ca INTERESUL PSD de a castiga alegerile a fost tocmai sa isi SCAPE membrii de mana JUSTITIEI.(Incredibil!)
  Sa numesti ministru de Externe persoana care a impiedicat votul romanilor in 2014 e un afront la adresa acestor oameni si o piedica in calea reconcilierii nationale.(Teodor Melescanu!)
  Ni se propune azi o re-PSD-izare a Romaniei: SUBORDONAREA interesului public fata de cel de partid, a competentei fata de obedienta fata de partid.”

  Absolut incredibil, TOATE afirmatiile lui Nicusor Dan s-au CONFIRMAT!!!
  TOATE!!!

 50. Si-acum discursul traseistului Valeriu Steriu(urmariti la cate partide s-a plimbat asta!), azi mare PSDist, dar era mare PMPist la momentul Investirii lui Sorin Grindeanu!
  ”I-am trimis lui Dragnea trei lingăi. Să-i fie de bine, să și-i ia acasă”, a comentat Traian Băsescu plecarea parlamentarilor PMP la PSD.(alaturi de Valeriu Steriu au plecat inca 2 traseisti din PMP in Mai 2018!).
  Discursul PMPistului Valeriu Steriu:
  „Ne-am lamurit repede. Ministrii par sa fi avut acces ASEARA la acest Program.(Programul de guvernare!!!)
  Au fost protejati in Comisii, cu doar 30 de minute de audieri.
  Programul a fost creat strict pentru ATRAGERE de Votanti.
  E prima oara cand se promit majorari de pensii si salarii scazand taxe.
  In Program nu gasim nimic despre plagiate.
  Politica de aparare, comunicatiile, afacerile interne, nicio tinta, nicio cifra, niciun termen.
  Reformam iar sistemul de sanatate, dar nu se vorbeste deloc de rata natalitatii
  Lipseste continuarea luptei anticoruptie: oare a fost eliminata sau e doar o eroare?
  Nu avem nimic despre trecerea la euro, doar exercitii de imagine.
  PMP nu va vota guvernul
  Programul de guvernare e POPULIST si va arunca in aer deficitul bugetar al Romaniei.(!!)
  Ministrii propusi fie NU au experienta, fie au prea multa experienta, deci pe medie stam bine
  Avem un ministru al Apararii care nu a facut Armata.
  Avem un ministru al Transporturilor care NU promite nici 1 kilometru de autostrada.(!!)
  Moldova este absenta. Transilvania la fel. Ministrii au venit din Bucuresti, Giurgiu, Teleorman sau Dolj.”

  Acesti lingai si vorbitori de vorbe goale sunt acum in „echipa performanta” de la „noul” PSD care vrea sa ii fericeasca pe mandrii romani mai ceva decat i-a fericit incarceratul Dragnea, uitat de tot de noii PSDisti ai tractoristului Marcelica Ciolacu!
  Greata!

 51. PSD. S-a nascut, a trait degeaba (in paguba pentru Romania), iar in prezent traieste intre viata si moarte. 90% din PSD este o adunatura de figuri hidoase, de inchipuiti, de bolnavi, de inadecvati, de inculti.

 52. Grup infractional organizat! Mafia de buzau, croncaniturile au ajuns la conducerea romaniei! Halal servicii romanesti de securitate!!!

 53. Gooooool!!!!! Autorul autogolului a castigat.Este presedinte,ca de „nici macar PSD-ul nu putea crea un haos mai mare…..”Gura pacatosului adevar graieste”zice o vorba din batrani.Este poate singura data cand un lider psd este sincer.Bine,involuntar,dar e ceva.Acum, ca presedinte ales are ocazia sa-si adanceasca opera,dar in partid nu in tara,ca ar fi vai de capul nostru.Au avut si ei o informatie si o intuitie bazate pe evaziune fiscala(le-au permis sa micsoreze taxele si impozitele)si-au marit cheltuielile bugetare,de le-au umflat asa de tare incat, cu interlopii,mai aveau putin si ne dadeau afara din tara.
  Apropo,daca partidele care vor veni la guvernare nu vor tine cont de realitatiile din teren,pe care trebuie sa le afle de la oamenii cu experienta,din afara partidelor,risca sa aibe aceeasi soarta.Ispita la putere este foarte mare,dorinta de capatuiala la fel de mare si orbeste pe omul politic,care,inevitabil,face cunostinta cu ridicolul. Ei daca se concentreza pe astuparea gaurilor din Constitutie(a ajuns stravezie,acolo unde-i scapa pe hoti este rosie ,iar in marea majoritate a continutului este chioara)ar face un mare progres si nu este neaparat nevoie de doua treimi,se poate si cu 50+1.Important este sa existe buna-credinta.Sunt principii de drept care pot repara integral stricaciunile astora si pot instala democratia adevarata in tara noastra,pe care inca o mai iubim.

 54. inca o dovada ca mama prostilor si imbecililor e mereu gravida.. gio psd are 2 tractoristi semianalfabeti la conducere.. unul de la Buzau si altul de la Olt.. cele mai sarace judete din tara.. sunt aceleași persoane care au fost presurile puscariasului dragnea nicolae, cei care au votat ordonanta 13 si cei care au eliberat criminali, violatori si pedofili din puscarii….sunteti terminati. 2 vorbe pt voi MUIE PSD

 55. A se observa preponderența numelor rusești si țigănești in „creme de la creme” a psd. Ex: Teodrovici, Buzatu… si nici „Ciolacu” nu imi suna prea românesc. Aviz pensionarilor.

 56. Pot promite tot aurul din lume, pot sa se dea peste cap precum greuceanu Greuceanu din poveste , pot sa latre la luna – ahu- ahuu – lupul ma – pot face treispe – paispe tremurind prin vreo gara scoasa din uz , totul e degeaba ,aceste alegeri sunt deja consumate . Nici miciunile gogonate , nici promisiunile desarte ,nici gargara politica , nici vrajeala chiora(este o expresie ), pe la TV, nici congresele fara miza , nici motiunile de cenzura sau alte noi inventii stupide , nu mai pot schimba nimic . Les jeux sont faits, rien ne va plus ! Aceste alegeri sunt doar despre romanism si ceea ce el ne aduce tuturor in viitor : o societate normala , unde hotii stau la puscarie , orase libere de batausii de serviciu ce se omoara si ne omoara cu sabiile , autostrazi , cai ferate functionale , digitalizare ce stopeaza coruptia , invatamint responsabil ,unde colectivitatile vor dori sa isi educe copii , o armata puternica , institutii ale statului functionind transparent si rasponsabil ,-fata in fata – cu cetateanul si multe , multe , altele . Treizeci si unu de ani de capitalism salbatic a fost de ajuns . Stop si de la capat , incepind cu intii ianuarie 2021. Alianta PNL-USRPLUS impreuna cu presedintele Iohannis si UE vor face toate acestea ,daca si noi vom face ceea ce trebuie .

  • Asa este .PNL-USRPLUS vor zdrobi in alegeri PSD peste 65 % dupa redistribuiri reprezinta procentul obtinut de alianta ,procent ce permite modificari de sustanta dupa alegeri .

 57. Sper sa destructureze golanii din Justiție si mai ce spală crimele si distrugerile infractorilor PNL.

 58. cateva sentimente:
  – in PSD nu prea e competitie
  – functioneaza asa de tare pupincurismul ca nimeni nu vrea sa fie mai prejos, votand pe ala care se stie ca nu va castiga
  – ca oricine va candida, PSD si esenta lui ramane FIX acelasi, nu conteaza sefii, aia sunt vremelnici, doar o interfata
  – chiar daca s-au delimitat de Draknea, pe fata, ei cu sufletul tot acolo sunt

  • – citind asa pe diagonala, nu am reusit sa gasesc nici un program, nici o directie (in afara de justitia care sa ramana in sala de judecata si independenta), nici un plan de viitor, de reforma, de substanta, de fond .. doar forma

  • – poza exprima cam ce era si pe vremea lui draknea, cand era inconjurat de femei, Volguta, Fire-rea ..

 59. Alooo, DNA-ule? S-a auzit? S-a citit? Hai, borbandați Camerele cu cereri de ridicare a imunității pentru trimiterea onor parlamentarilor în judecată – acu’ vi-i livrează Coilacu pe toți și ,,de îndată”!
  Pe bune, de ani buni luați simbrie dijaba, e timpu măcar să vă vedem coaiele!
  P.S. Abia aștept să văz nou’ PSD la prima ședința de solicitare a ridicării imunității vreunui pesedist/aldist/udemerist.

 60. Auziti la el:” cea mai performanta echipa”. Serios? O echipa ca sa fie performanta trebuie sa aiba niste rezultatele. Si asta va spune cineva care lucreaza in mediul sportiv, un om care a adus plus valoare Romaniei. Desigur ca nu numai in sport se face performanta ci in multe alte domenii. Dar sa crezi ca psd-ul poate avea o echipa performanta, este un nonsens. Mai Ciolacule, spune-ne si noua ce rezultate are aceasta echipa abia formata? Tu, voi, aveti notiunea cuvintelor, a termenilor? Ma rog, nu stiu de ce-mi mai bat capul cu niste neispraviti. Pacat este ca inca mai sunt oameni care inca mai cred in promisiunile acestui asa zis partid. Dupa treizeci de ani de minciuni, sa nu realizezi ca cei mai bogati oameni fac parte dintr-un partid socialist, inseamna ca esti cu capul. Draga psd-ule, dragi actuali si fosti membrii va doresc tot binele pe care l-ati facut acestei tari! Ehehei, pana la urma va veni si vremea scadentei. Nu vreau decat ca voi si toate neamurile voastre hulpave pana la a zecea generatie sa platiti cu varf si indesat tot raul facu acestui popor. Amin!

 61. O gasca de impostori si de hoti! Firea isi bate joc de Bucuresti, cartiere intregi lasate fara apa calda saptamani intregi, trafic de tot rasul, lucrari la tot pasul facute de fel si fel de handicapati.

  Clica asta de nemernici n-ar trebui sa treaca nici macar pragul electoral. Insa exista multimea de prostovani care nu intelege nimic din ce se intampla in societate, prostovani care ne-au distrus si ne distrug inca prin votul lor tembel.

 62. Bandă de hoți.

 63. Dacă analizezi discursurile acestor scursuri constați că nu pot spune nicio fraza care să nu conțină o minciună.
  Nu există niciun om sănătos la cap în PSD.
  Același lucru este valabil și pentru alegătorii lor.

 64. SINISTRII olga si manda BARONII CRAIOVEI ROSII SUNT SI EI LA BUTOANE!
  CINE FACEA AFACERI CU dragnetti ?

 65. ipocrizie dusa la extrem vorbe goale ….

  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează și câștigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înșela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-așa?
  Prea v-aţi arătat arama, sfâșiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de rușine și ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni și obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi — niște mișei

 66. un munte de ipocrizie mizerie si vorbe goale…

  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează și câștigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înșela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-așa?
  Prea v-aţi arătat arama, sfâșiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de rușine și ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni și obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi — niște mișei

 67. Marii producatori de tigari.

 68. Luati ceva greata, marca Antena 3:
  „Analistul politic, Sarmiza Andronic, care a urmărit cu atenție Congresul PSD e de părere că ”zi s-a tras linie” oficializându-se o schimbare care deja a avut loc:
  „Azi s-a tras linie in PSD. Am auzit cu adevarat discursul unui presedinte de stanga. A fost subliniata de mai multe ori necesitatea unui noi abordari. De fapt, s-a vazut o schimbare in PSD inca de acum cateva luni, de cand oameni care erau in liniile doi si trei au ajuns in linia intai. In orice partid, aceasta poate fi o formula castigatoare. Asta pentru ca ei vin nu doar cu profesionalismul dintr-un domeniu, ci si cu un bagaj politic acumulat in timp. Se pare ca de azi, nu imaginea lui Marcel Ciolacu se va reflecta in imaginea PSD, ci echipa lui Marcel Ciolacu va fi proiectata in imaginea PSD, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun.”, a spus ea în cadrul unei intervenții la Antena 3.

  Greata mare!!!!!!!

  • Imi ce scuze de limbaj, dar cine plm este Sarmiza? E femeie? Sau Andronic e prenumele? Cred ca nu are rost sa citam latrina3. Nu are rost sa amintim de jeguri care au distrus tara prin mesajele lor de spalare pe creier a romanilor imbecili. Si sunt multi, multi…

 69. Ce-au fost si ce-au ajuns? Sa-i conduca de-alde ajutor de terorist , tractorist ,peremist , diplome cumparate etc..

 70. Daca cu asemenea echipa aleasa sa conduca PSD , Cilacus se declara un om implinit , atunci , chiar nu mai am nicio asteptare dela el . Dealtfel , nici nu puteam avea , dupa ce a demonstrat din plin , la scoala cui s-a format , a teroristului si a puscariasului.

 71. ,,Toleranta ZERO FATA DE CORUPITI” ?? Se desființează a psd-ul ???

  • „Toleranta zero” la televizor, ca in Parlament raman la datorie alde Florin Ciordache, Nicolicea, Serban Nicolae si Cazanciuc sa continue ce-au facut in ultimii 3 ANI!
   N-am nici o indoiala!
   „Noul” PSD e la TV, in vorbe goale, ei de fapt sunt complicii și chiar lacheii lui Dragnea impotriva Justitiei, impotriva UE, ei sunt acum TOTI oamenii din noua conducere a PSD!!!
   Ciolacu a spus indirect la Congresul PSD ca un singur om a fost găsit vinovat pentru perioada cruntă prin care a trecut România în ultimii ani: Liviu Dragnea, care se află în pușcărie la Rahova, de unde nu poate deschide gura pentru a se apăra (decât când o fostă subordonată reșapată la TV îl sună).
   In rest, ei TOTI ceilalti care i-au fost alaturi SUSTINANDU-l sunt nestiutori, nevinovati, ei sunt de drept curati, spalati si parfumati acum cu altceva decat cu „fostul” PSDragnea!

   „Ați construit – la fel ca și mine – organizații puternice. Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de CEI care au CREZUT că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. NU ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului”, a spus Ciolacu cu referire evidentă la Liviu Dragnea.

   În fapt, TOTI cei care au fost aleși ACUM în conducerea „noului” PSD l-au susținut pe Dragnea în lupta anti justiție, TOTI au votat doborârea propriului guvern(Grindeanu), TOTI au acceptat numirea unor miniștri precum Răzvan Cuc, Liviu Pop, Marius Budăi și, desigur, Viorica Dăncilă.
   TOTI!!
   Nu există nici unul din cei 16 aleși în fruntea PSD care să nu îi fi fost alături lui Dragnea. TOTIi i-au susținut cele mai mari aberații, precum lupta împotriva „statului paralel”.
   Nici măcar cel mai puțin cunoscut membru ale echipei Ciolacu nu și-a păstrat „puritatea” în raport cu Dragnea.
   Ciolacule, DA 1 singur exemplu de PSDist din cei 16 care te inconjoara acum, unul singur care in cei 3 ANI a iesit public sa CONTESTE actiunile lui Dragnea!
   TOTI l-ati sustinut, iar azi tu il ataci INDIRECT, FARA curajul de a-l Nominaliza pe Dragnea, „decat” Dragnea e vinovat ne spune Ciolacu!
   Care sunt „cei” care „au CREZUT că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. NU ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului”???
   In fara de Dragnea?
   VOI, TOTI cei care azi va dati ca sunteti „noul” PSD, sunteti ACEIASI oameni din „vechiul” PSDragnea, care chipurile azi, apartine „trecutului”!
   Sunteti aceiasi lingai, pana azi l-ati lins pe Dragnea, azi lingaii sunt langa tine, peste ceva timp iti va veni si tie randul, vor vorbi la fel depsre tine!
   Toți cei care s-au ales în conducerea noului PSD la Congres au răsuflat ușurati după discursul lui Ciolacu.
   Scoțându-l doar pe Dragnea vinovat, ceilalți membri de partid au ieșit curați și nevinovați. Gata să înceapă, evident, o noua „reconstrucție” a României.
   Astept chiat maretul „nou” Program de guvernare, cred ca-l va depasi pe cel din 2016!!
   La minciuni, evident!
   TOTI acesti ipocriti se dau curati, nevinovati, gata sa „salveze” Romania dupa „trecutul” care nu le face cinste, deși TOTI au partea lor consistentă de vină: l-au sprijinit pe Dragnea în lupta împotriva justiției, impotriva UE, la adoptarea OUG 13, în numirile politice controversate, tăcând atunci când funcțiile de ministru au fost direcționate de Dragnea pe bază de loialitate.
   TOTI au fost, timp de 3 ani, complici la lipsa de performanță a guvernelor PSD în materie de autostrăzi, spitale sau școli etc si TOTI au beneficiat de obedienta fata de Dragnea prin numiri in functii banoase: 1 singur exemplu, Claudiu Manda mare europarlamentar la Brussels, Olguta mare minsitresa, viitori nasi pentru Dragnea si irina lui, azi aManda si Olguta lui sunt lideri de frunte in „noul” PSD!!

   Câteva exemple de loialitate față de Drgnea ale noilor lideri PSD:
   Paul Stănescu a semnat, în septembrie 2018, o scrisoare în care îi cerea lui Dragnea să demisioneze. În 2017, Stănescu se declara mândru că e prieten de-o viață cu Dragnea.

   Gabriela Firea a fost susținută de Dragnea pentru primăria Capitalei. Apoi, Firea l-a acuzat că îi boicotează planurile pentru București. Păgubiți au fost cetățenii Capitalei.

   Sorin Grindeanu este autorul Ordonanței de Urgență 13 care trebuia să îl scape pe Dragnea de pușcărie.

   Despre Dâncu, Dragnea spunea, într-un interviu, că i-a fost prieten.

   Mihai Tudose a fost propulsat tot de Dragnea premier.

   Olguța Vasilescu a susținut lupta împotriva statului paralel, iar Claudiu Manda a făcut-o si dupa ce-a ajuns in Parlamentul European.

   Gabriel Zețea este cel care a tras sforile pentru ca Dragnea să primească sprijinului PSD Transilvania într-un puci eșuat.

   Despre Victor Negrescu, Dragnea spunea că este un tânăr în care crede.

   TOTI deputații și senatorii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, și-au pus semnătura pe Proiectul de modificare a Legilor justiției.
   „TOTI sunt acum in „noul” PSD!!

   Asta e „Noul” PSD care ne „garanteaza” subit si dintr-o data prin Ciolacu ca: „Justitia se va face in Sala de Judecata, NU la partid, NU la televizor”, (cum faceau in PSDragnea!)!
   Dupa Legile lui Ciordache si Nicolicea, evident!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.