G4Media.ro

LIVE COMMENT Cum s-a văzut dezbaterea paralelă Dăncilă – Iohannis / Momentele…

LIVE COMMENT Cum s-a văzut dezbaterea paralelă Dăncilă – Iohannis / Momentele cheie ale celor doi candidați și interpretarea lor

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă a mutat în cele din urmă. Nu s-a dus peste dezbaterea contracandidatulului, dar încearcă să fure startul organizând, în paralel, cu o oră mai devreme, un dialog cu presa. Pozează în candidatul neînfricat, care nu se teme să dea ochii cu presa. Dăncilă a transmis invitațiile în redacții, în timp ce Iohannis a invitat nominal anumiți jurnaliști.

G4Media.ro va comenta LIVE prestația și răspunsurile date de cei doi candidați în timpul ”dezbaterii paralele”. Dăncilă începe la ora 18.00 la Palatul Parlamentului, Iohannis la 19.00 la Biblioteca Centrală Universitară.

 • Dăncilă speculează eroarea președitelui de a selecta anumiți jurnaliști și încearcă să puncteze din faptul că are curajul dialogului cu toată presa. În realitate, și candidatul PSD evită presa incomodă. N-ați văzut-l la nici un interviu cu jurnaliști critici cu PSD, majoritatea ieșirilor sunt la televiziuinile de casă.
 • Candidatul PSD atacă tema politicii externe, adică tocmai subiectul în care în calitate de premier a stricat cel mai mult. Prezintă un raport cantitativ, care nu spune nimic. Ce era de spus pe tema politicii externe a prezentat deja Cristian Pantazi în textul Fabulosul tupeu al lui Dăncilă: cum să dai lecții de politică externă după ce ai dinamitat statutul României în lume
 • Atac la Iohannis pe tema președinției României la șefia Uniunii Europene. Este poate singurul succes real, care nu aparține însă exclusiv guvernului, ci unei armate de funcționari inclusiv din cadrul Administrației Prezidențiale.
 • Al doilea atac vizează economia: Dăncilă îl acuză pe Iohannis s-a opus creșterii salariilor și pensiilor, tema favorită de campanie a PSD. Aici se vede cel mai bine cât de greșită este strategia evitării dezbaterii. Candidatul PSD are ocazia nesperată de a-și face un bilanț triumfalist al guvernării, pe capitole (externe, economie, educație, sănătate, agricultură) fără a putea fi contrazisă, pusă în discuție, contrazisă cu alt set de fapte, cifre și date care să-i taie elanul triumfalist.
 • Maxim tupeu! Dăncilă se laudă, culmea,  cu îmbunătățirea condțiilor de vot pentru românii din diaspora! Candidatul PSD a condus Guvernul care a ridicat cel mai mare val de ură din cauza modului dezastruos în care a organizat alegerile la europarlamentare are curajul să treacă la capitolul realizări inclusiv îmbunătățirea sistmeului de vot! Ca să nu mai vorbim despre 10 august, mitingul diasporei reprimat în forță de Guvernul Dăncilă! Iarăși, cât de frustrant că nimeni n-o poate pune la punct, că Dăncilă bate câmpii nestingerită, fără frâne, fără limite.
 • Noi culmi are tupeului. Tocmai Viorica Dăncilă, șefă peste un partid de corupți care s-au ascuns în spatele imunității parlamentare pentru a evita anchetele procurorilor, are obrăznicia să-l întrebe pe șeful statului de ce nu renunță la imunitatea de președinte? Nu cumva îi este frică de anchete din cauza problemelor cu casele? Tehnic vorbind, șeful statului nu poate renunța la imunitate, pur și simplu Constituția nu-i permite. Băsescu a dorit să o facă, dar i s-a explicat că nu se poate.
 • Uuuups. Cel mai dur atac de până acum: i-a reproșat lui Klaus Iohannis protocolul încheiat de liberali cu Adrian Năstase și că a dorit să fie în 2009 inclusiv premierul PSD, acuzându-l de oportunism politic. De ce și-ar mai dori, adică, desființarea PSD? Dar și aici se strecoară un mic neadevăr. Klaus Iohannis nu avea nici o legătură cu PNL în urmă cu 15 ani, nu era liberal pe atunci.
 • Desigur, Dăncilă nu încheie înainte de a-i aminti lui Iohannis că fuge de dezbatere și pozează din nou în candidatul curajos, gata să se confrunte la orice oră cu el. Șeful statului a făcut-o, prin atitudinea sa, mai curajoasă decât este în realitate.

Începe sesiunea de întrebări, organizatorii anunță că nu există limită de timp

 • Dăncilă în corzi. Întrebată de ce nu a taxat modificările la legile justiției în parlament, criticate în rapoartele MCV, candidatul PSD a pasează problema la Parlament. Scapă destul de ieftin, deși jurnalistul Cristian Andrei de la Europa Libera i-a amintit de două ori că ea era președintele executiv al PSD.
 • Ce sancțiuni se aplică Federației Ruse, de ce ați votat împotriva sancțiunilor? Dăncilă o scaldă, nu ea, nu partidul, grupul politic din care face parte. Moment dificil, dar amețește cumva răspunsul lăsând impresia că e stăpână pe ea. Hai că vine și prima gafă de exprimare: Multe argumente au fost cele din punct de vedere agricol (cu referire la motivele menținerii embargoului impus Rusiei).
 • Considerați că personajul Liviu Nicolae Dragnea a fost un om bun sau rău pentru România? Răspunde tot cu o întrebare adresată jurnalistului Dan Bucura: care considerați că a fost mai nociv, Băsescu sau Iohannis? Dăncilă spune că-și asumă liderii cu bune și cu rele, un mod de a evita un răspus direct care ar putea fi ulterior exploatate.
 • Chestiunea mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Se fofilează cu argumentul că din moment ce SUA a mutat ambasda, care e partenerul nostru strategic, de ce n-ar fi mutat și România. Problema e că România a sabotat solidaritatea UE, fiind singurul stat european care a urmat politica Statelor Unite pe tema mutării ambasadei. Dăncilă spune că-și menține abordarea, nici acum n-a înțeles cât rău a făcut României acest gest diplomatic aiuritor, care în final ne-a ridicat în cap și cîteva state arabe.
 • Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi, a fost angajat înainte de a fi eu premier. Ce nu zice Dăncilă e că fiul ”a fost angajat” tot de un pesedist, la biroul lui Ilie Sârbu. Dăncilă joacă acum cartea victimizării și zice că-i va trata ”pe toți tinerii ca pe propriii copii”. Mama națiunii 🙂 Dăncilă subliniază că fiul ei ”s-a ridicat pe propriile picioare”. Repet, așa o fi, dar tot pe brațele unui pesedist: Ilie Sârbu.
 • Mai susțineți OUG 13, așa cum ați susținut-o într-un mail trimis la Bruxelles? Senin, Dăncilă afirmă că nu mai este oportună și că oricum nu se pot da ordonanțe de urgență pe justiție. Cât de ușor scapă totuși de cele mai grave orori comise de PSD în raport cu justiția, care au aruncat în aer credibilitatea României la Bruxelles și în întreaga lume civilizată! Repet a suta oară, toate acestea lucruri trebuia să i le spună cineva în față în cadrul unei dezbateri, nu jurnaliștii limitați totuși la scurte întrebări! Altfel, Dăncilă nu are nici un scrupul în a întoarce reproșul adversarului că are o problemă cu justiția! Hoțul strigă hoții, strategie simplă aplicată de PSD pentru că are spațiu liber de manevră pe care l-a speculat din plin.
 • Dăncilă anunță Referendum pe imunitate! Incredibil totuși tupeul acestui politician care conduce un partid cu armate întregi de penali salvați de imunitate. Până la acest moment, candidatul PSD se remarcă prin tupeu nemărginit și mistificarea grosolană a adevărului.  Acestea par de altfel principalele calități pentru a fi un bun pesedist.
 • Dăncilă răspunde cu aplomb, strategii de campanie au învățat-o să țină tonul sus și spună orice prostie cu aerul că stăpânește perfect subiectul chiar și când nu e cazul. Până acum i-a ieșit jocul actoricesc, și-a camuflat destul de bine impostura politică.

Din acest moment, G4Media.ro nu o mai poate urmări pe Viorica Dăncilă în LIVE COMMENT, dar o puteți urmări mai departe în LIVE TEXT. Toate televiziunile au început să transmită dialogul lui Klaus Iohannis cu jurnaliștii.

 • Klaus Iohannis își prezintă singur propria dezbatere. Cam straniu. Asigură audiența că ”teme aranjate nu există”. Și mai straniu.
 • Candidatul PNL se poziționează din start drept președintele care s-a luptat cu un PSD ”puternic ostil”, care a dorit să salveze ”câțiva penali.” Este imaginea de președinte luptător cu mafia PSD pe care a încercat să o proiecteze pe toata durata campaniei de până acum.
 • Al doilea predicat de campanie utilizat de șeful statului este de politician care a păstrat România pe traiectoria europeană, atuul incontestabil al candidatului PNL. Altfel, neavând puteri executive, președintele nu poate bifa prea multe realizări concrete, nevând pârghiile unui premier.
 • Iohannis face apel la mobilizare, la electoratul USR și PLUS, electoratului PMP și celui maghiar. Iohannis face apel și la electoratul PSD, pe motiv că electoratul are nevoie de un partid reformat. Discurs standard până acum, bifează mesajele obligatoriu de transmis într-un asftfel de moment. Prezentare scurtă de candidat, mult mai concis decât Dăncilă.

Începe sesiunea de întrebări

 • Cristina Șincai, România TV: Ce garanții ne dați că românii o vor duce mai bine? Răspunsuri standard, cu lozinci din România normală. Nu intră in detalii și nici n-ar avea cum, având în vedere că președintele nu are puteri executive.
 • Moise Guran: Legile justiției au trecut până la urmă. Ați sacrificat cumva justiția pe altarul dvs electoral prin amânarea referendumului? Președintele suține că a amânat referendumul pentru a produce efecte maximale. Candidatul PNL amintește că a trimis legile justiției în Parlament, a sesizat Curtea Constituțională și Comisia de la Veneția și că astfel ar fi reușit să anuleze 70% din măsurile introduse în legile justiției. Răspunsul n-are legătură însă cu reproșul că a amânat referendumul până la europarlamentare, din interes electoral.
 • ”Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt”. O afirmație cam riscantă, o asumare cam egoistă a unor merite care aparțin și altora. Nu este foarte inteligent să nu nu dai credit, ca politician, sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă săptămâni la rând în ianuarie 2017 pentru a apăra statul de drept, iar în 10 august 2018 au fost tratați cu violențe de guvernul Dăncilă. Măcar lor putea să le ofere creditul pe care îl merită.
 • Ramona Avramescu (TVR): Sunteți conștient că refuzul dezbaterii v-a creat un mediu ostil? Iohannis susține că strategia pe care a gândit-o a dus la creșterea numărului urmăritorilor pe Facebook. Deci nu vă temeți de demobilizare? Răspuns în lozici: îi invit pe toți românii să devină campioni mergând la vot. Putea să investească mai mult în acest răspuns, foarte important pentru a recupera ceva din terenul pierdut în fața unor alegători anti-PSD.
 • Răspunsuri corecte, dar foarte vagi. Pe Klaus Iohannis nu-l ajută tonul dezbaterii, foarte jos, lipsit de dinamism, și a uitat să-și atace principalul adversar: PSD.
 • Clarice Dinu (Hotnews): De ce ați promulgat direct legea recursului compensatoriu, deși nici chiar guvernul PSD nu susținea forma adoptată în Parlament? Iohannis susține că legea a trecut de CCR, dar prin decizie s-a exprimat pe oportunitate, care făcea caducă retrimiterea în Parlament. Cu alte cuvinte, nu mai avea ce să facă, trebuia să o promulge, dar nu reușește să exprime asta simplu. Ce-o fi atât de greu să zici, nu mai aveam ce face din cauza CCR, am fost obligat să o promulg.
 • Dinamica dezbaterii e în mare suferință. Jurnaliștii s-au adaptat la tonul președintelui. Dialogul plutește în vag, discuția băltește.
 • Cristian Leonte, știrileprotv.ro: Regretați că ați stat alături de Geoană și Dragnea în 2009? Atunci așa am văzut lucrurile, acum le văd altfel. Asta a fost tot răspunsul. Pe bune? Atât are de spus despre faptul că ar fi vrut să ajungă premierul PSD acum zece ani, partid despre care spune acum că trebuie să dispară? Aici merita insistat puțin din partea jurnaliștilor.
 • Radu Tudor, Antena 3: De ce nu sancționați mai des abuzurile din justiție? Răspuns corect, nimic spectaculos.
 • Silviu Mănăstire, B1TV, o întrebare complicată cu China, singuranța națională etc. Nu ne considerăm parte în spațiul de valori promovat de ei, suntem parte din lumea euroatlantică și acolo trebuie să țintim. Președintele Iohannis, spre deosebire de Viorica Dăncilă care a vorbit de o relație corectă cu Rusia și cu China, pune virgulele necesare, amintind că România este ancorată în lumea de valori occidentală. Ceea ce Viorica Dănciă nu a reușit să verbalizeze. Aceste virgule și accente fac o diferență esențială între candidatul PNL și cel al PSD pe tema politicii externe. 
 • Ion M. Ioniță, Adevărul: Cine sunt centrele de reflecție care au acționat în sensul modificării legislative în domeniul justiției din România? Candidatul PNL ratează o minge servită pe tavă pe o temă generoasă: justiția luată sub asalt de PSD. Răspunde scurt, nu elaborează.
 • Cine a inițiat memorandumul privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim? Este gândirea tipic pesedistă, spune Iohannis, și lansează un atac destul de slab la Dragnea și Dăncilă, cărora le-a reproșat doar că au vrut să se profileze în politica externă, deși nu au atribuții. Aici era loc de mai mult, cei doi au aruncat în aer relațiile internaționale, au distrus credibilitatea României, dar Iohannis nu lovește cu predicate tari. Maxim acuză PSD de diletantism, adică foarte puțin în raport de ce se putea spune pe tema asta.
 • Klaus Iohannis anunță o mică pauză de câteva minute, după o oră. În paralel, Dăncilă combate de două ore fără întrerupere.

Trecem puțin înapoi la Dăncilă pe durata pauzei de la Iohannis. Filip Standavid de la Europa FM adresează întrebarea corectă: tot vorbiți de un climat de ură, dar liderii PSD nu-l promovează când vorbesc de lagăre și se folosesc de Holocaust politic? Dăncilă se eschivează, zice că n-a zis ea, iar cei care au făcut astfel de afirmații și-au cerut scuze. Standavid insistă în mod corect, Dăncilă o ține langa cu scuzele. Moment dificil, răspuns neconvingător la o problemă reală: PSD alimentează din plin discursul extremist, de care se plânge de câte ori are ocazia.

 • Klaus Iohannis anunță a doua rundă de dialog. E greu sau ușor să fiți președintele României? Este o mare onoare, o muncă care îmi place și mă dedic sută la sută. Aici putea fi ceva mai realist, să zică măcar 99%, 98%, cam 60% 🙂
 • Întrebări pe teme economice, nerelevante pentru dezbaterea cu un candidat la prezidențiale. Șeful statului nu are atribuții, nici pârghii de intervenție în acest domeniu rezervat guvernului.
 • Discuții teoretice despre cine este șeful guvernului, ce prevede Constituția. Iarăși, discuția plutește în vag, ca la un seminar de economie și drept constituțional.
 • Ramona Avramescu: Toate marile parchete sunt conduse de interimari în marile Parchete. Dvs numiți procurorii la propunerea ministrului justiției cu aviz CSM. Cât de repede veți face acest lucru? Klaus Iohannis amintește că la mijlocul lui decembrie expiră și aceste interimate. Prima știre: Cătălin Predoiu lucrează deja la o metodologie de recrutare a viitorilor șefi din justiție, ca în câteva luni sper în februarie să fie ocupate la concurs aceste posturi. Cred că e prima informație utilă și relevantă extrasă dintr-o dezbatere până acum destul de săracă în idei și informații. Iohannis promite că nu va face rabat de la integritate și meritocrație. De reținut. 
 • Nu mă joc, nici nu dictez, prezidez. Primul răspuns cu ceva umor, la întrebarea cum vă definiți, președinte jucător sau spectator?
 • Discuția despre inegalitățile sociale omoară ultimele puncte de rating.
 • Clarice Dinu: Ați avut informații înainte de 10 august că lucrurile vor degenera? Nu, n-am avut. S-au pregătit în mare secret pentru această intervenție în forță. A fost cea mai gravă intervenție a statului împotriva cetățenilor din România de la mineriade încoace. PSD a dovedit că este anti-român și anti-democratic. Nu pot să am o dezbatere cu cineva care reprezintă un sistem represiv, de sorginte comunistă. Statul care acționează neprovocat este un sistem represiv care vine din istoria tristă a comunismului naționalist a lui Ceaușescu.
 • Întrebarea de mai sus a generat poate cel mai dur atac lansat de Klaus Iohannis la PSD din timpul dezbaterii. Președintele pare să-și fi amintit că este totuși în campanie electorală și a trecut la predicate mai dure. Printre puținele momente cu nerv.
 • Cristian Leonte, știrileprotv: Cât de solide sunt planurile dvs daca majoritatea e instabilă în Parlament? Intenția mea e, vă asigur, că este destul de solidă. Încă unul dintre răspunsurile lapidare care l-au consacrat pe Klaus Iohannis.
 • Radu Tudor: Dvs cât faceți până la Sibiu? Cam patru ore.
 • Începe o discuție despre autostrăzi, unde iarăși, președintele nu are atribuții. Jumătate din discuția de până acum a fost așa, cu întrebări foarte bune, dar pentru prim-ministru.
 • Silviu Mănăstire, B1TV: Nu ar fi bine ca Secția Specială să rămână, dar să fie populată cu cei mai buni procurori ai României? Vă mențineți opinia de a desființa secția specială. Președintele confirmă și amintește că a spus de la bun început că secția nu trebuie înființată.  Dacă toți spun că așa nu (MCV, Comisia de la Veneția), înseamnă că ne bazăm pe ceva. Sunt de părere că această secție nu trebuie să existe, este un instrument prin care prea ușor se poate încerca un control neconstituțional asupra magistraților.
 • Președintele a răspuns corect la întrebarea despre secția specială, cu argumentele corecte.
 • Ce părere aveți despre armata europeană? Sunteți pro, contra? Există în Europa mai mulți politicieni relevanți care spun că trebuie să avem în Europa sisteme de apărare proprii. Acestea însă nu trebuie să se afle în afara NATO, ci complementare NATO.  Crearea unui paralelism cu NATO nu ar ajuta pe nimeni. Cine comandă, NATO sau Europa? Apărare europeană mult îmbunătățită, dar să rămânem într-o perfectă complementaritate cu NATO.
 • Pe teme de apărare, șeful statului arată că stăpânește bine nuanțele. Armata europeană este o temă controversată, principalii critici ai ideii susțin că o armată europeană servește intereselor Rusiei de divizare a organizației nord atlantice.
 • O întrebare pe România educată și gata, audiențele se prăbușec din nou spre cota de avarie. Parcă s-a și auzit un zgomot înfundat când au picat.
 • Iarăși o diferență majoră față de altă temă esențială: relațiile cu Rusia. În timp ce Dăncilă a tratat subiectul superficial, vobind despre o relație corectă, Iohannis a atras atenția asupra pericolelor, de la situația militarizării Mării Negre, la situația din Ucraina.

Concluzie. Atât cât am văzut din conferința de presă organizată de candidatul PSD, adică în prima oră din cele două jumate, am văzut o Viorica Dăncilă agresivă, gata să mistifice realitatea și să prezinte adevărul distorsionat, dar mult mai coerentă decât s-ar fi așteptat mulți. N-au lipsit, desigur, gafele de exprimare. N-a ezitat să lanseze atacuri virulente la adresa lui Klaus Iohannis, cu și fără bază factuală. Două au fost temele forte de atac la Iohannis: frica de dezbatere și problema caselor, ocazie cu care a lansat tema falsa a ridicării imunității care în realitate este consacrată de Constituție și nu se poate renunța la ea.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a atacat mai puțin, a preferat răspunsuri uneori vagi, însă nici întrebările nu l-au ajutat foarte mult, jumătate fiind potrivite pentru premier, nu pentru un viitor președinte. Principala temă de atac la adresa candidatului PSD au fost derapajele nedemocratice grave ale partidului condus de Viorica Dăncilă. Candidatul PNL a arătat că stăpânește bine temele de politică externă, apărare și securitate națională, dar a plutit în echivoc pe temele legate de economie. Iohannis s-a poziționat radical diferit față de Dăncilă pe două teme cheie: relațiile cu Rusia și investițiile Chinei.

Dinamica dezbaterii lui Klaus Iohannis a fost mult mai slabă decât conferința de presă a Vioricăi Dăncilă. Dar cele două discursuri paralele au arătat încă o dată cât de importantă ar fi fost o dezbatere reală, față în față, între cei doi candidați. S-ar fi echilibrat mai bine dezbaterea, iar publicul ar fi avut ocazia să evalueze mai corect prestația celor doi, cu plusurile și minusurile lor.

NOTA: Rămâi pe G4Media.ro. Intervenția candidatulului PNL, Klaus Iohannis, este în desfășurare

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

74 comentarii

 1. Faptul ca Dancila „fura startul” il va gasipe Iohannis mai pregatit…

  • Eu sunt omul cu stampila… nu-i urmaresc deloc pe politicieni ci pe oamenii numiti de catre partidele lor in posturi cheie… gen autorizari firme de tot felul… service auto, deratizari, energie, etc…

 2. Vasilica minte. A incercat Malin Bot sa intre in calitate de jurnalist si i s-a raspuns ca nu e agreat. Si atunci cum e intrarea libera pentru toti jurnalistii?

  • Chiar de-ar fi intrat, mai mult ca sigur ca nu ar fi fost bagat in seama si, dupa cum il stim, probabil ca de la prima propozitie a intrebarii ar fi fost luat pe sus si scos afara.

  • @Vlaicu

   Probabil ne-am lasat putin manipulati de articolul de pe G4 care sustine ca intrarea e libera pt orice jurnalist, dar de fapt:
   „Reprezentantii partidului PSD precizeaza ca accesul este liber pentru toti reprezentantii mass-media DESEMNATI de catre institutiile pe care le reprezinta”

   Deci Malin Bot, sau Tapalaga nu ar fi avut acces. Nici macar CTP, din moment ce a sustinut sus si tare ca el nu are nimic de-a face cu Digi24, ci e doar un fel de invitat acolo, atunci cand are el chef. Poate ma insel si totusi atat Bot cat si Tapalaga, sau CTP reprezinta niste trusturi media si, in acest caz, imi cer scuze

  • Cum a cu întrebarea 2 a ziaristului de la Europa Libera?
   Veorica a citit raspunsul de pe fituica!
   Nu stia nimic de G5.

  • Bot e jurnalist???????????

  • @Daniel, Malin Bot este jurnalist independent, este o forma de jurnalism mult mai curata decat cea de jurnalist la trust de presa unde se canta dupa interesele patronului. Intr-o lume civilizata doar jurnalistii independenti ar fi luati in serios, la noi inca este invers.

  • Malin bot ESTE un jurnalist independent.Prefer un jurnalist cum este Malin Bot, decat niste cartite arogante de speta lui Moise Guran,Striblea,Pandaru, si multi altii.
   Tapalaga, din pacate m-a dezamagit enorm de mult in ultimele articole.

   CTP nu are, dupa parerea mea,aura acea mult invocata ca formator de opinie. A devenit putin cam increzut in ultimul timp.

  • Jurnalist nu esti ca asa te consideri tu sau ca asa te considera cei care te plac. Nu oricine se baga in seama si pune niste filmari facute cu telefonul pe youtube e jurnalist. Legitimatia lui n-avea nici o valoare. Esti ce esti, nu ce ti se pare tie ca esti. Cum ar fi sa ma declar eu „medic independent”? Desi n-am nici o diploma de medicina? Si sa pretind sa fiu primit la simpozioane, spitale etc. Stiu in epoca asta in care un barbat trebuie sa fie considerat femeie pentru ca asa se simte el, nu sunteti obisnuiti sa ganditi.

   Lana, poate inveti dracului sa citesti.

  • @Prea multi….. Hai lasa polemica.Malin Bot este dupa parerea mea un jurnalist independent.
   Restul sant orgolii unora , care se vad „jurnalisti” , dar care au dat dovada de pupincurism si oportunism alunecos.Respectul meu pentru toata activitatea facuta de Malin Bot.

 3. Eu vad ca este foarte ridicat numarul celor care nu vor dezbateri intre candidati, ci prefera un model rusesc in care Putin nu statea de vorba cu contracandidatii sai. Este extraordinar, avem mentalitate potrivita pentru a adera la Federatia Rusa.

  • Nu ai ora de meditatii cu Dancila?

  • In sfarsit s-a prins si Victoras ca refuzul lui Johannis de a dezbate cu Dancila, nu schimba nici macar minimal opinia de vot a sustinatorilor lui Johannis.
   Si cat s-a mai zbatut el pe-aici….

  • Lana,
   Nici la Putin nu schimba nimeni nimic. Foarte multi oameni care sunt OK ca lucrurile sa fie ca in Rusia. Exact cum spuneam…

  • Sunt maxim 2.025 milioane de romani care vor dictatura, cei care au votat cu Dancila.

   Numai postacii rusi ar zice „foarte multi”.

  • Nu stu cum e cu Dancila, dar Iohannis vad ca e cel care tine ziaristiin tarcuri. Stai si tu undeva pe margine. Imi amintesc de cand eram elev si a venit Ceausescu la noi in oras. Nu te apropiai. Ne-am intors inapoi cu 30 de ani si sunt o gramada de prostovani care aplauda asta.

  • Btavo, mai @Victoras..combati bine, esti pregatit…Marș la casierie si ia-ti „socialul”, il meriti.

  • … ziariști în țarcuri!
   Pe lângă faptul că trebuie să postezi, ești și îngrămădit, rău!
   Văi neamu tău! Mai ales daca din banii ăștia trebuie să trăiești!

  • Nu sunt postac, nu sunt pesedist, nu sunt asistat, nu sunt mos. Despre postaci, puteti sa il intrebati pe domnul Pantaz despre cine venea din partea securitatii cu comentariile la hotnews ca sa desavarseasca opera mizerabila de pseudojurnalism. Eu chiar sunt un om liber. Vad limepede ce se intampla. Un idiot care nu are alt merit decat ca e pe deplin dependent si manevrabil de securitate este tinut cu propteli si lingusit si ridicat in slavi si protejat. De la Ceauseasca nu am mai vazut asa ceva, SI stiti ce e frumos? Ca in 88-89 nu credea nimeni propaganda, dar acum sunt o gramada de rezistenti care se abadoneaza ca masa de manevra a securitatii si traiesc in raspar fata de orice realitate. Cum spuneam, formati un trib ciudat.

  • Așa e, trolul Victor e specialist în triburi ciudate, a zis odată. Și nu se dă cu deodorant, că vine sfârșitul lumii.

  • Felicitari Victor esti printre putinii care nu intelege mai nimic . O intrebare simpla . Tu in ce tara vrei traiesti ?

 4. Dancila poate prezenta zilnic, trimfalist bilantul guvernarii. Oamenii nu o pot vota pe aia, e proasta. Pur si simplu. Pute locul sub ea. Nici Johanis nu este mai breaz, dar stie sa taca. Daca nu vorbesti oamenii pot prezuma cu o probabilitate de 50% ca nu esti idiot. La dancila probabilitatea e insa zero.

 5. De ce nimeni nu informează câți jurnaliști sunt la Dancila? Și din ce redacții?

 6. @Dan Tăpălagă
  I-ati ridicat atatea mingi la fileu domanei dancila si acum va mirati?
  Face exact ce era de asteptat sa faca, vazand toate atacurile pe care dumneavoastra si alti formatori de opinie le-ati executat in spiritul puritatii si echidistantei…

  • Practic, prin acest comentariu „LIVE” dl Tapalaga se razbuna cu sete pe noi toti cei care l-am contrazis in legatura cu dezbaterea.
   La unele concluzii transmise de dl Tapalaga ai impresia ca e cel mai mare sustinator al Paviancei.
   Deh…asta e.
   Acum e el la butoane.
   Dupa alegeri o sa avem timp sa le dam cu tifla si lui Tapalaga si lui CTP si celorlalti mici miaunei „de dreapta”

  • @Lana
   In cazul – e drept, putin probabil – in care demobilizarea si lehamitea electoratului vor fi atat de mari incat dancila va obtine un vot in plus fata de Iohannis si va ajunge presedinte, caz in care cred ca, ca cetateni cu onoare va trebui sa ne facem sepuku…
   Ipotetic, zic…
   Atunci alde Tapalaga si CTP deontologii de carton vor iesi in frunte si vor zice ceva ca „v-am zis eu … eu genialu’ „… fara sa bage de seama ca intra in cadru cu gogosaru’ cristoiu care le va lua fata.
   Dar in alternativa mai apropiata de realitate ca dancila va pierde doar la limita, doar atat cat sa-si permita sa ramana in luminile rampei in loc sa fie aruncata cu tot cu partid la lada cu deseuri ale istoriei… ce ne facem? Le mai dati o sansa, ai?
   Babaieti … aveti timp sa-i tineti sasului sula-n coaste (vorba lu iliescu) 5 ani de zile.
   Lasati mortul psd sa mearga la groapa si, cine stie? spiritul lui sa transceada in ceva benign.
   Dar!! lasati-l intai sa moara ca sa se poata schimba!

 7. ba, lasati-o naiba, am ajuns vai mama noastra. Inainte aveam de ales raul cel mai mic, dar macar candidatii aveau un pic de cohones, ceva calitati totusi. Puteau lega niste discutii cap coada in mediu liber necontrolat, aveau putina inteligenta/ratiune.

  Acum alegem tot raul cel mai mic, DOAR CA nivelul candidatilor a scazut, vai mama lor, nu sunt in stare sa iasa din mediu controlat sa zica ceva, ca se rahatesc pe ei…. bravo coane….
  Mergem din mai rau in mai rau.
  Daca mergem tot asa, o sa punem la cotroceni o maimuta… nici aia ca e prea desteapta o amiba ceva, ca oricum nu mai conetaza.
  Success celor 2 incompetenti – din care unul mai e si toxic(Dancila) vai mama lor!

  • @ddd, ai comentat fix pe linia propagandei pesediste care incearca sa descurajeze oamenii sa iasa la vot. Iohannis nu e perfect dar e de departe un candidat mai buna decat Dancila. Intr-o lume normala nu am fi fost adusi in aceasta situatie, am fi avut turul 2 Iohannis – Barna cu dezbateri si competitie reala. Am fi avut de castigat alegandu-l pe cel mai bun dintre Iohannis si Barna dar in mod evident multi romani nu gandesc inainte de a vota si ne-am trezit cu Dancila in turul 2.

  • @Leaonard: problema ta si a celor din secta Iohanis,este aceeasi cu a celor din secta Dancila,voi stiti una si atat,daca cineva va critica stapanul,voi ziceti ca tine cu adversarul,nicidecum nu va ganditi ca mai pot fi oameni care gandesc independent si nu le place nici Iohannis,ca a dat 3 sanse psd-ului,ca acum sa aiba sanse pt. un nou mandat dar cu tara facuta praf,si nici Dancila,ca e proasta rau.

  • acelasi slogan desinformator al postacilor mafiei ” raul cel mai mic”, se arunca tot mai des prin net.

   Nu postacilor PSD, avem de ales intre RAUL CEL MAI MARE PSD si CEL MAI BUN PRESEDINTE DIN ISTORIA ROMANIEI.

   JOS HAITA ROSIE, JOS CIUMA ROSIE

 8. Ce se intampla acum e de teatrul absurdului.

 9. Eu vad o femeie foarte tensionata si speriata de ce urmeaza dupa 24 noiembrie.
  Vad o femeie ingrozita de ideea ca ar putea sa faca ce stie ea mai bine cand se exprima public (GAFE!)
  Vad o creatura trista si distrusa de haita careia i-a servit interesele, chiar daca era dispretuita la scena deschisa. O poveste deplorabila despre o femeie politician care se cam indreapta spre cosul de gunoi , pt ca n-a avut la momentul potrivit o minima demnitate .
  Sa ne fereasca Dumnezeu (pe 24) de asa creatura, ca sa nu scrie pe noi Venezuela!! 🙁

 10. Minciunilie Dănciloaiei și acuzațiile nefondate arată că Președintele a avut dreptate să evite confruntarea cu această gaiță. N-ar fi putut vorbi de gura ei și minciunile ei strigate cu voce tare l-ar fi acoperit.

 11. Toti gurnalistii se umplu de bani in aceste campanii!
  Sa le fie de bine! Din banii locuitorilor Romaniei! 100 de milioane euro anual!

 12. Tov Bogdan Chireac a fost facut milionar de secu ? Sau e chiar el secu ?

 13. Doamna posibilă Presedinte,
  Sunt si eu un tanar si vreau sa ma angajez la Curtea deConturi?
  Cum sa procedez?
  Vorbiti Dvs cu Dl Busuioc?

 14. E câte un prost frustrat care merge pe la spectacole, concerte, concursuri, meciuri, în placuta asteptare a greselilor si ratarilor. Sa râda si el de altii, tot asa cum a râs viata de el…

  • O autocaractetizare bună! Ce înseamnă să citească cineva „biblia securității” din scoarță în scoarță vorba șefului. Capătă experiență.

 15. BAI LASATI-L SI PE MALIN BOT!!!!!! CA SA FIE ACESSUL LIBER!

 16. Si eu vreau sa ma angajez la Curtea de Conturi. Tanti, cum procedez? Ce abilitati are el si nu am eu? Ce experienta are el si eu nu am?

  • Vezi pe aici ca postacul danteo care se crede destept si ataca pe toți ce scriu ante pzd!
   Suge bani pentru fiecare inepție scrisă.

  • Ca si politicienii, postacii traiesc si fura din banul public. Se cred superiori politicienilor si îi critica, desi nu sunt nici macar votati, cum sunt aia. Bai, suntem nebuni?

  • DanTeo, inteleg ca iti place banul…nemuncit?! Cum faceti? 20% din valoarea finala?

  • Eu sa pun o întrebare dificila Presedintelui? Scuze… eu sa spun cum facem?

  • Pentru toți „cei fără nume” și pentru ” cei neîntorși din lanul de porumb”, să spunem „cum facem”:ne luăm de fund ( cu tu-dorel) și sărim în sus strigând: Trăiască mafia PRO-PSD-ALDE! Honti qui mal y pense.

  • Honni… Eun cuvânt mai greu…

  • Soit lipsa, e pentru vacanta…

 17. Nu știu cât de obiectiv este autorul acestui articol în ceea ce comunica, dar este clar ca transmite sa nu fie votata Dancila. Ceea ce este urât și subiectiv din partea dumnealui.
  Cu atât mai mult cu cât Iohannis are bube și neajunsuri cu carul.

  • Pe bune? Ba il acuzati ca tine cu ea, ba ca zice sa votam impotriva ei. Poate intr-o zi o sa intelegeti in fine ca jurnalistul nu apara oameni, prezinta adevarul si apara principii. De altfel asa se si distinge de un jurnalist de casa la latrine.

  • Ai putea s-o lingi în pizda obiectiv pe dancila?

 18. Ahhh, Iohannis, slab mai ești! Acum înțeleg de ce ai refuzat să combați o tută. Aia e o tragedie iar tu ești o piesă absurdă. Ești atât de arogant și de inert!

 19. Complet inutil si plictisitor … nici intrebarile si nici raspunsurile nu sunt interesante, iar ce a expus dl Tapalaga este absolut nesemnificativ …
  Alegerea e evidenta si nu necesita niciun fel de prezenta publica a vreunuia dintre candidati, pentru ca optiunile de vot erau conturate dinainte de campania electorala. A fost si este evident ca dl. Iohannis va fi reales, pentru ca in mod real nu a avut contracandidat. Iar acum, cu cateva zile, inainte de turul 2, romanii ar trebui sa se intrebe daca vor sa-si lase destinele timp de 5 ani pe mainile dnei Dancila.
  Cred ca e suficient pentru ca romanii sa stie pe cine vor alege si nu exista riscul unei prezente reduse, pentru ca exista totusi o cantitate semnificativa de votanti care au inteles de mult ca activul de partid pesedist inseamna o cantitate determinata sau cel putin determinabila … asadar vor fi suficienti votanti cat sa asigure diferenta necesara pentru ca dna Dancila sa nu ajunga in functia de presedinte.
  In rest, ca dna va putea specula in interiorul partidului sau un eventual procent insemnat de voturi, asta e o chestie care nu intereseaza pe nimeni altcineva in afara activului de partid.

 20. Domna/Domnule Area,
  va contrazic in legatura cu prezenta la vot in turul II, prezenta va scadea in jur de 40% si nu este exclus ca Iohannis sa aiba ceva dificultati, mai ales pentru ca Dancila a punctat azi mai bine decit Iohannis …nu este doar parerea mea am si eu informatii din apropiere.

  • 40% ziceti?
   Pai conform pct. 10 prima liniuta din Hotararea CCR nr. 77/10.11.2019 privind validarea rezultatelor alegerilor prezidentiale, pe listele electorale permanente sunt inscrisi 18.286.865 alegatori. 40% din acest numar inseamna 7.314.746 alegatori.
   Cu Dancila voteaza activul de partid si un numar de bugetari si de pensionari care inseamna cca 2,5-3 milioane alegatori. Ar insemna ca Iohannis sa castige cu peste 60% din voturi daca s-ar prezenta 40% din alegatori.

   In comentariul anterior am spus ca „vor fi suficienti votanti cat sa asigure diferenta necesara pentru ca dna Dancila sa nu ajunga in functia de presedinte” … asta inseamna ca dl Iohannis va avea un numar de voturi un pic mai mare decat Dancila, undeva pe la 3,1-3,5 milioane … adica va fi o pondere de cca 52-53% in favoarea lui Iohannis. Asta inseamna cel mult 6 milioane votanti, numar care s-a atins in mod obisnuit la alegerile prezidentiale in turul 2.

 21. @D Tapalaga

  Guritza, ti dat cu muci-n fasole. Esti manjit si te-ai dat de gol. Te poti incorda si da tumba de x ori, esti murdar de PSD. Vei vedea cum vei fi dat la o parte, dupa castigarea alegerilor.

  Esti istorie, cu pavianca ta iubita cu tot. Aia e, gurita 😉

 22. Eu n-am votat niciodata cu PSD dar nici cu Johannis in turul I.

  Acum dupa aceste dezbateri, cred ca as vota Dancila daca ea nu ar fi candidat din partea PSD, asa ca va trebui sa votez Iohannis insa fara nici o convingere…cam asa vor face multi.

  • Ok, si chiar era nevoie de campanie electorala pentru ca sa votezi asa? sau de „dezbateri”? ce era de dezbatut? aria cerului?
   Nu era evident ca in tara asta ridicolul este starea de normalitate?

 23. Iohannis a fost cu 100 de clase oeste toti presedintii romani de pana acum.

 24. … ziariști în țarcuri!
  Pe lângă faptul că trebuie să postezi, ești și îngrămădit, rău!
  Văi neamu tău! Mai ales daca din banii ăștia trebuie să trăiești!

 25. Dl T.
  Nu invitație?
  Redacție, G4 nu invitație?
  Bravo HotNews!
  No coment

 26. un atac grosolan si un atentat. precedent f periculos sa nu existe dezbatere. avem nevoie de oameni noi, oameni cu ceva de spus. oameni care merita increderea noastra. nu putem valida la nesfirsit raul mai putin rau. despre tinerii cu intrebari ptr ioha, numai 1 sau 2 intrebari au fost mai rasarite, dar in rest….de risul curcilor. pai cum va comparati cu studentii din alte tari care sint superiori din toate punctele de vedere? dar, sa intrebam o intrebare…rusine.

  • E nedrept ce faceti … pai cum sa comparati studentii de aici cu cei din tarile in care nivelul universitar e in acord cu stadiul de dezvoltare al natiunilor respective?

 27. Azi Dancila a recuperat 10%……

 28. Daca romanii voteaza pe Dancila, vor mai pleca 5 milioane de romani din tara

 29. Johannis va câștiga turul II , dar la mică diferență. Ceea ce înseamnă că la parlamentarele si localele care vin , vor fi show-uri mari,

 30. Prost, foarte prost s-a văzut! Jurnaliști slabi sau prefăcuți, întrebări idem și răspunsuri pe măsură la trecerea timpului. Nasol e ca că e vorba de timpul nostru! Pentru ei timpul trece cu folos, sau foloase!

 31. romania e deja vazuta ca o tara de rahat de multi..pe scurt nu ne reprezinta nimic.. daca vreti ca romania sa stea pe loc votati klaus daca vreti ca romania sa fie vanduta de tot, votati viorica. Asta e realitatea. Romanica e o tara in care voteaza putorile care primesc ajutor social, pensionarii care au inca iz de pcr, antenistii, fanii lui maruta, capatos … acces direct.. consumatorii de bianca dragusanu si nunta lui pepe… Nu cred ca asta e romania, mai sunt inca oameni care pot mai mult decat atat! E incredibil! 99% din media face teatru in speranta ca pot convinge oamenii sa voteze cu x sau y, urat, teatru prost! Somn usor romania.. votati dancila pfoai de capu nostru unde am ajuns

 32. E o diferenta de la Milica (Cuza Voda) la Klaus (Imperator) Pt ca nu poti compara Niciodata Levantul cu Sibiul, nu ? :)))

  PS. Intre ei a fost detestabilul Basescu, cu 10 pana la 100 de clase peste ei ! Nu-i vorba ca Marinarul l-a avut adversar in 2004 pe Nastase iar in 2009 pe Geoana ! PPS. Ce mi-ar fi placut ca in locul lui Base sa fie Werner si sa castige !! :))) Dar n-ar fi castigat in veci asa ca mai bine cu Gambler-ul ! :)))