G4Media.ro

Lituania a extins interdicţia privind difuzarea şi retransmisia posturilor de radio şi…

Lituania a extins interdicţia privind difuzarea şi retransmisia posturilor de radio şi televiziune din Rusia şi Belarus

Lituania a extins interdicţia privind difuzarea şi retransmisia posturilor de radio şi televiziune din Rusia şi Belarus, fără o limită iniţială a restricţiei, după ce parlamentarii au convenit asupra măsurii joi, potrivit DPA.

Interdicţia se aplică atâta timp cât Rusia şi aliatul său apropiat Belarus sunt consideraţi un pericol şi o ameninţare la adresa securităţii ţării baltice, membră a UE şi NATO, în strategia naţională de securitate, a convenit parlamentul aproape în unanimitate, într-un amendament la o lege, transmite Agerpres.

Lituania, care se învecinează cu exclava rusă Kaliningrad şi Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, găzduieşte, de asemenea, o minoritate de persoane cu origini ruseşti, care reprezintă 5% din cei 2,8 milioane de locuitori ai săi.

Lituania a încetat să difuzeze toate posturile de radio şi televiziune înregistrate în Rusia şi Belarus după ce forţele Moscovei şi-au lansat invazia pe scară largă din Ucraina în 2022, la fel ca Estonia şi Letonia, în încercarea de a preveni diseminarea propagandei de război şi a dezinformării ruseşti.

Alte ţări din UE au interzis, de asemenea, mass-media rusă, deoarece Moscova urmăreşte o strategie hibridă în conflict, răspândind dezinformarea prin intermediul instituţiilor media sponsorizate de stat şi pro-Kremlin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Foarte bine!