G4Media.ro

Listarea anului în SUA: exchange-ul de criptomonede Coinbase a ajuns la o…

Listarea anului în SUA: exchange-ul de criptomonede Coinbase a ajuns la o valoare de piață de 85 miliarde de dolari la închiderea ședinței

Coinbase Global, operatorul celei mai mari platforme de tranzacționare criptomonede din Statele Unite, s-a listat miercuri pe bursa Nasdaq din SUA și a devenit prima companie de acest tip care devine publică.

Tranzacțiile cu acțiunile Coinbase s-au deschis la prețul de 381 de dolari, ceea ce ducea valoarea de piața a companiei la circa 100 de miliarde de dolari, dar au închis în scădere, 328,28 de dolari per acțiune, potrivit CNBC. Oricum, cu mult mai mare decât valoarea setată de companie, de 250 de dolari.

La pragul de 328 de dolari, valoarea de piață a companiei a ajuns la 85,5 miliarde de dolari, una semnificativă pentru un ”pionier” al criptomonedelor.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. De ce nu spuneti ca valoarea USD sau EUR sau nush ce este de 300 trilioane yen sau x trilioane de RON sau etc?
  Pt ca ar fi ridicol,nu?Nu de aia are putere USD sau orice moneda.Ci din productia din spatele acelei monede,fiind folosita la tranxactii,avand niste produse si servicii in spate.Valoarea unei monede nu este alta moneda adica.
  Ce productie are in spate x criptomoneda?

  • E bine că s-a mai terminat cu narativa conform căreia valoarea monedelor fiduciare e dată de rezervele de aur.
   Dacă ai studia fenomenul și nu le-ai mai privi ca monede, ci ca acțiuni la companiile care le dezvoltă de pildă, poate ar fi mai ușor de înțeles. Desigur, e o piața tânără și încă puternic speculative, ca in orice domeniu sunt și țepari, dar sunt și multe proiecte serioase care oferă produse/servicii palpabile.

 2. Criptomonede = caritas modern. Firmele care accepta sa lucreze cu criptomonede fac un fel de evaziune fiscala. Adica eu cumpar de la tine materie prima pe bitcoini, tu cumperi de la mine produse pe bitconi si nu mai platim TVA (s.a. taxe), iar daca facem asta pe bani reali, la fiecare tranzactie trebuie platit TVA. Statele „civilizate” se pare ca nu vor sa vada asta.

  • Tesla cand accepta bitcoin defapt accepta dolari, dupa ce iti transforma bitcoinii in dolari (actioneaza ca un exchange).

   La fel si celelalte companii.