G4Media.ro

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată: Grecia, Spania, Franţa, Turcia,…

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată: Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia pe lista verde / Tunisia pe lista galbenă / Seychelles şi Maldive în zona roşie – DOCUMENT

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic, 22 de ţări fiind pe lista roşie, între care Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie şi India au fost plasate în această zonă din cauza tulpinilor periculoase de coronavirus. Cele mai multe destinaţii de vacanţă preferate de români sunt pe lista verde, ceea ce înseamnă că nu se impun niciun fel de restricţii la întoarcerea în țară.

Potrivit ultimei decizii a CNSU, pe lista roșie sunt și Seychelles şi Maldive, destinaţii de vacanţă în care merg românii, notează News.ro.

Pe lista galbenă sunt Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka  şi Guyana.

Lista verde cuprinde din ce în ce mai multe state, între acestea fiind multe dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români: Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia.

În 14 mai, România a reintrodus diferențierea pe trei zone a statelor în funcție de riscul epidemiologic.

„Lista este diferenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Acolo merg vaccinatii sa ne aduca tulpini noi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.