G4Media.ro

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic, actualizată de CNSU: Ucraina şi Gibraltar,…

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic, actualizată de CNSU: Ucraina şi Gibraltar, în zona roşie/ Olanda, în zona galbenă, după creşterea incidenţei/ Elveţia şi Canada au trecut în zona verde

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Astfel, Ucraina şi Gibraltar au intrat în zona roşie, iar în zona galbenă au trecut, între altele, Albania – după scăderea incidenţei, şi Olanda – din cauza creşterii numărului de infectări. Elveţia şi Canada se află printre ţările care au trecut în zona verde, relatează News.ro.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea numărul 85 pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, în zona roşie au intrat Ucraina şi Gibraltar; în zona galbenă au intrat din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Albania, Botswana, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice şi Insulele Turks şi Caicos.

În zona verde au intrat: Elveţia, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză şi Sao Tome şi Principe.
Lista intră în vigoare începând din 17 octombrie, ora 00:00.
Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Stupid………

 2. Gibraltar e vaccinat 100%. :))) Acuma na.

 3. Cum apar clasificarile astea? In Olanda creste incidenta si scade in Albania si Kazahstan? Care e logica din spatele culorilor?

  • In mare:

   galben = peste 1,5 sub 3
   rosu = peste 3

   Noi suntem cu 8,6 pe locul 9 in lume, in conditiile in care nu testam deloc suficient. Daca am testa cat trebuie, am fi probabil am fi pe primul loc, la fel ca la decese. Deci aceste culori nu mai au nicio relevanta pentru noi. Pentru noi ar trebui sa se inventeze zona infrarosie. Sau maro.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.