G4Media.ro

LISTA școlilor din București cu rata de vaccinare sub 60%, care ar…

LISTA școlilor din București cu rata de vaccinare sub 60%, care ar putea intra în online de luni, după ce Capitala a depășit incidența de 3 la mie

De luni, trec în online toate unitățile de învățământ din Capitală unde rata de vaccinare împotriva coronavirusului, în rândul angajaților, este de sub 60%. Inspectoratul Școlar București a publicat, pe 7 ianuarie, o listă cu rata de vaccinare din unitățile de învățământ. În total, 52 de școli, licee și grădinițe au rata de vaccinare mai mică de 60%, iar cea mai mică rată din Capitală este de 19,05, la Școala Gimnazială „Copil Dorit” din Sectorul 5. Cel mai probabil, lista va fi actualizată până luni.

Rata de incidență a infecției cu coronavirus în București a depășit, astăzi, pragul de 3 la mie. Mai exact, rata de infectare calculată miercuri este de 3,32 cazuri la mia de locuitori în 14 zile în București.

De la pragul de 3 la mie intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

Amintim că, pe 11 ianuarie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că 54-55 de şcoli din Bucureşti ar putea trece în sistem online de săptămâna viitoare, dacă rata incidenţei cazurilor COVID-19 va trece de 3 la mie în Capitală, iar procentajul de vaccinare al cadrelor didactice nu va depăşi 60% în acele unităţi.

Lista unităților de învățământ din Capitală, unde rata de vaccinare este sub 60%, pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Întreb și eu asa, ca să ma aflu în treaba, care este argumentul „științific” prin care s-a stabilit acest prag de 60%?

  2. Argumentul „stiintific” este canalizarea reactiilor negative catre cadrele didactice nevaccinate (alegere conforma propriilor convi geri). Copiii isi vor intrerupe cursul firesc al educatiei din cauza acestor incapatanati ghidati de liberul arbitru ( un concept ce trebuie suprimat prin orice metode, in numele binelui colectiv). Astfel se va induce o presiune asupra cadrelor nevaccinate. Procentul de 60% este pur arbitrar ( nicio baza logica in spate ) si se modifica pe parcurs, pana la atingerea procentului izbavitor ( cat mai aproape de 100%). Face parte din noua abordare „cetatenii nu vor mai fi dusmanii si vor fi considerati parteneri in lupta contra pandemiei”. In traducere libera: Nu va mai exista o presiune directa ( daunatoare la numaratoarea voturilor ) si se va incerca asmutirea parintilor asupra profesorilor neascultatori.

    • „But it was all right, everything was all right, the struggle was finished. He had won the victory over himself. He loved Big Brother.”