G4Media.ro

Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din…

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației – video

Misiunea de a aproba cu orice preț și cât mai repede legile Educației aduce ministrei Educației, Ligia Deca, una dintre cele mai vizibile serii de contradicții ministeriale din mandatul acesteia și chiar din cariera sa publică de până în prezent. În urmă cu 3 săptămâni, pe 9 martie, în momentul prezentării proiectelor de legi într-o conferință de presă, la sediul Ministerului Educației, Deca a anunțat cu emfază că salarizarea profesorilor este în legea Educației.

La momentul respectiv, girul pentru această declarație fusese luat de la toți actorii politici – președinte, premier (șeful PNL), șeful PSD, șeful UDMR, așa cum a declarat Ligia Deca.

„Ne dorim educatori și profesori motivați, prețuiți și susținuți. Salarizarea cadrelor didactice va fi progresivă, având la bază salariul mediu brut pe economie. Această prevedere este inclusă în legile educației și avem sprijinul politic al coaliției pentru o pune în practică, a declarat Ligia Deca, ministra Educației, pe 9 martie 2023.

După doar 20 de zile, pe 29 martie 2023, aceeași Ligia Deca, aflată în același post de ministru al Educației, declară de la Palatul Victoria, după aprobarea în Guvern a proiectelor de legi ale Educației, că salarizarea profesorilor nu mai este în lege, ci a fost eliminată. Și de data aceasta a fost tot cu girul politic al Coaliției de guvernare și „s-a agreat” cu sindicatele.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Romanica educata…de hoti, incompetenti si impostori.

  2. Romania needucata, stat capturat de mafia specialilor

  3. Ați votat PNL 25%, deci sper să suferiți cât mai mult.

  4. Duamna cejeraie cemebraie așa numea ea ca pisica instituțiile CJRAE (CENTRUL JUDEȚEAN DE RESURSE ȘI ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ ) și CMBRAE (Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională)