G4Media.ro

Liga Studenților Iași: CNATDCU îi apără mandatul de rector lui Tudorel Toader…

Liga Studenților Iași: CNATDCU îi apără mandatul de rector lui Tudorel Toader prin amânarea cazului Codruț Olaru

Liga Studenților Iași acuză Consiliul Național de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATDCU) pentru „amânarea unei decizii în cazul plagiatului lui Codruț Olaru, coordonat de Tudorel Toader, și solicită urgentarea procedurii, precum și propunerea retragerii titlului de conducător de doctorat pentru Toader”. Consiliul urmează să ia o primă decizie abia pe 20 martie sau la o dată ulterioară, „pentru a nu-l afecta pe fostul ministru al Justiției în campania pentru obținerea celui de-al doilea mandat de rector al Universității ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași”, spun studenții.

În ianuarie 2018, jurnalista de investigații Emilia Șercan publica în PressOne o analiză asupra cărții „Particularitățile criminalității organizate în România”, publicată la Editura Hamangiu în 2014, bazată pe teza de doctorat cu același nume, susținută cu un an înainte la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub coordonarea lui Tudorel Toader. Șercan arătase că Olaru și-a plagiat întreaga teză, din câteva cărți, articole și un referat on-line. După trei zile este înregistrată la CNATDCU o sesizare cu privire la teză, care îi solicită Universității să emită în termen de 30 de zile un punct de vedere asupra tezei.

Comisia de Etică de la „Cuza” a tergiversat timp de 596 de zile analizarea tezei și emiterea unui punct de vedere, până universitatea a fost somată de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU) și amenințată cu retragerea acreditării pentru Școala Doctorală de Drept și chiar cu începerea procedurii de suspendare a rectorului, spune LS Iași, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

„În august 2018, Liga Studenților (LS IAȘI) a depus o sesizare la Comisia de Etică a Universității „Cuza”, care cuprindea două dosare: unul cu teza fotocopiată, unul cu sursele din care a plagiat Olaru, legate printr-un tabel de corespondență. Comisia a declinat dosarul către CNATDCU, însă acolo nu a fost conexat cu sesizarea din ianuarie 2018. Ulterior, o serie de membri ai Comisiei de Științe Juridice au opiniat fie că sesizarea inițială nu poate fi valabilă, pentru că probele oferite fac trimitere la carte, nu direct la teză, fie că nu pot fi identificate sursele din care s-ar fi plagiat, ignorând cu totul documentele depuse”, se arată în comunicat.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Dragi studenți vă compatimesc sincer că sunteți obligați să îl vedeți și să îl ascultați zilnic pe acest specimen libidinos!!!

  2. Se apără hoții pezedisti intre ei. Exact ce a spus și Orban: „ce schimbări să faci dacă toate instituțiile statului sunt parazitate de pesedisti semianalfabeti care se tot votează între ei?” Inclusiv fmmCCR este exemplul clar de judecatori numiți pe criterii politice. Si asta nu ar fi o problemă dar sunt și nepregătiți dpdv profesional, au probleme de integritate și mai sunt și corupți. Romanica este sortită praduielii până nu se elimină din parlament fmmpsdaldeudmr. Amin.

  3. încă mai există acest tumorel? nu a plecat undeva să nu mai auzim niciodată de el? Încă mai este rectorul universității din Iași? trist moment pentru acei studenți. Să ai de a face cu un ipochimen atât de macabru, este o grea soartă. Un astfel de jegos să conducă o asemenea instituție de învățământ, cu atâta prestigiu, este o jignire colosală pentru studenți, pentru învățământul superior românesc și pentru normele etice și morale. Dați jos tumorelul, distinși studenți!!!

  4. Acum 100 de ani pornea de la Iasi o mare miscare de schimbare initiata de studentii de la Drept.
    Doamne-ajuta!

  5. Cazul Toader care ramane infipt in posturi platite gras, dupa ce a produs un dezastru inimaginabil in justitie, arata tumoarea de care sufera societatea romaneasca. E vreun chirurg pe acolo?

  6. O ȚEAPĂ PENTRU TUDOREL!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.