G4Media.ro

Liderul unui sindicat studențesc din Bolivia a fost arestat după 33 de…

Liderul unui sindicat studențesc din Bolivia a fost arestat după 33 de ani petrecuți în facultăți fără să obțină vreodată o diplomă

Liderul unui sindicat studenţesc din Bolivia, cunoscut pentru că a petrecut 33 de ani studiind în diverse domenii fără să obţină vreodată o diplomă, a fost arestat sâmbătă pentru că a primit în mod abuziv un salariu de la sindicatul universitar, notează AFP.

„Prin decizie a ministerului public, fostul lider universitar Max Mendoza, a fost arestat”, a anunţat ministrul de interne, Eduardo del Castillo.

Max Mendoza, 52 de ani, preşedintele Confederaţiei universitare boliviene (CUB), „ar fi beneficiat ilegal” de un salariu lunar de 21.870 boliviano (circa 3.150 de dolari), potrivit procurorului din La Paz, William Alave.

Acest salariu este similar cu cel al unui preşedinte de universitate şi apropiat de cel al preşedintelui Boliviei, care câştigă în jur de 3.500 de dolari pe lună.

Mendoza, care a urmat mai multe cursuri din 1989, a eşuat la peste 200 de subiecte şi a obţinut zero puncte la peste o sută de materii.

Liderul sindical a calificat joi acuzaţiile drept „calomnii”.

„Nu am primit niciun ban care să nu fie corect şi legal”, a declarat el.

Potrivit presei locale, numeroşi responsabili ai studenţilor îşi prelungesc studiile pentru a-şi păstra locurile de muncă şi beneficiile care decurg.

Vineri, aproximativ cincizeci de studenţi au ocupat fără incidente birourile sindicatului prezidat de Max Mendoza pentru a-i cere demisia, mai scrie AFP.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Studentul perpetuu…

  2. Mda, vesnicul student

  3. Sa-l trimita la noi sa ia lectii de la parlamentari cum se fac simultan 5-6 facultati, mastere, doctorate,prestezi la vreo 5-6 consilii de administratie, si ai si un job full time.

  4. Asta-i ca Vlad Voiculescu ,un mangliu fara diploma :))))))

    • da’ tu ce esti, bre? Te pomenesti ca ai 2 doctorate la spiru’…

    • Plătit in ruble, nu in euro!

  5. omul a gasit o nisa in lantul trofic sa mananca si gura lui ceva, dand din mandibula ca toti marxistii. Ce aveti cu el railor?