G4Media.ro

Liderul PMP, Cristian Diaconescu: „Dacă nu poate asigura o majoritate, nominalizarea lui…

Sursa Foto: Facebook / Cristian Diaconescu

Liderul PMP, Cristian Diaconescu: „Dacă nu poate asigura o majoritate, nominalizarea lui Ciucă nu își are rostul” / PMP solicită un program național de testare gratuită și convocarea CSAT pentru un plan de urgență

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că un guvern condus de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în guvernele Orban şi Cîţu, poate fi o bună variantă atâta vreme cât poate asigura o majoritate parlamentară.

„Dacă nu-şi poate asigura o majoritate, nominalizarea nu-şi are rostul. Reamintesc, există decizia 85 a Curţii Constituţionale care spune foarte clar că în această nominalizare trebuie să existe spirit de loialitate constituţională. Adică să aplici norma de drept în aşa fel încât să produci efecte. Nominalizarea în sine nu are valoare atât timp cât nu are majoritate pe primul ministru, guvern şi programul de guvernare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla, altfel problema devine din ce în ce mai gravă”, a afirmat preşedintele PMP, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

El a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că era de aşteptat ca guvernul propus de USR PLUS să cadă la votul din Parlament.

„Guvernul Cioloş a căzut în Parlament. Era de aşteptat. Practic s-au pierdut două săptămâni pentru un rezultat anticipat în Parlamentul României”, a susţinut Diaconescu.

În opinia liderului PMP, România se confruntă în prezent cu un paradox politic fără precedent.

„Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziţie. Este un paradox politic aproape fără precedent. Această lipsă de disponibilitate, ca să fiu amabil, în ceea e priveşte asumarea este de-a dreptul jenant pentru o clasă politică ce ar trebui să aibă soluţii pentru orice situaţie de criză. În propunerile, ideile care se vehiculează public, este conţinut practic un singur mesaj: ‘nu suntem capabili şi nu dorim să preluăm administrarea României în acest moment’. Restul sunt teme de comunicare prin care se încearcă cosmetizarea a unei atitudini laşe care nu are absolut niciun fel de raţionalitate în condiţiile în care nimeni altcineva decât o clasă politică nu-şi poate asuma gestiunea situaţiei societăţii româneşti”, a mai spus Cristian Diaconescu.

În opinia sa, consecinţele crizei politice pot fi devastatoare în continuare, dincolo de aspectele care ţin de sănătate. În acest sens, el cataloghează această criză politică drept cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm.

„Aş vrea să amintesc că un guvern de administrare nu poate adopta un buget. În egală măsură, un guvern de administrare nu poate da un mandat miniştrilor să intre în proiectele de prefinanţare prin PNRR. Din acest punct de vedere, nu numai că riscăm să pierdem proprii bani, dar riscăm în egală măsură să compromitem finanţările din fondurile europene. Este inadmisibil, dacă ar fi să privim doar spre aceste zone”, a mai spus liderul PMP.

Program național de testare gratuită și convocarea CSAT pentru un plan de urgență, printre cerințele PMP

Totodată, Cristian Diaconescu a mai precizat că PMP solicită de urgenţă implementarea unui program naţional de testare gratuită cu prioritate pentru grupele vulnerabile, care sunt mult mai expuse la infectarea cu SARS-CoV2, şi cere convocarea CSAT pentru elaborarea unui plan de urgenţă.

Acesta a criticat situaţia în care se află România din punct de vedere al numărului mare de infectări cu SARS-CoV2, dar şi a faptului că spitalele şi autorităţile sunt depăşite de situaţie.

„Este o situaţie dramatică cea prin care trecem. Practic suntem în situaţia ca în România să facem medicină de dezastre. În acest moment, priorităţile autorităţilor prin voinţa politică a unor oameni de stat trebuie să fie orientată spre tot ceea ce înseamnă strategie. Acum nu există un plan coerent privind prevenirea îmbolnăvirilor şi modului în care se exercită o presiune extraordinar de mare pe spitale”, a declarat Diaconescu.

Liderul PMP a subliniat necesitatea implementării unor programe naţionale gratuite pentru categoriile defavorizate şi cele vulnerabile.

„Solicităm de urgenţă implementarea unui program naţional de testare gratuită cu prioritate pentru grupele vulnerabile, precum şi reluarea caravanelor şi campaniilor de vaccinare, cu prioritate pe categoriile vulnerabile. Există disponibilitate, mai ales în rândul partenerilor tradiţionali strategici ai României, pentru a se coopera cu Bucureştiul în vederea asigurării unui sprijin material, funcţional, în ceea ce priveşte stabilizarea situaţiei critice în care ne aflăm acum. Medici specializaţi în ATI, echipe medicale sunt la dispoziţia României prin voinţa politică a partenerilor noştri. Este nevoie decât de disponibilitate şi de solicitare structurată, planificată, în relaţia cu aceşti parteneri”, a afirmat Cristian Diaconescu.

Acesta solicită convocarea CSAT, „dar nu întâmplător” pentru că „în această situaţie care reprezintă o ameninţare la siguranţa naţională, deci implicit atrage competenţa Consiliului Naţional de Apărare a ţării, este nevoie de toate instituţiile care asigură şi au menirea legală de a apăra siguranţa cetăţeanului, împreună cu un comitet de medici la nivelul CSAT, să implementeze un plan de urgenţă în următoarele două săptămâni”.

„Din această perspectivă, discuţiile mai mult sau mai puţin conturate, organizate în diverse zone administrative, după părerea noastră nu mai sunt suficiente”, a afirmat liderul PMP.

În opinia acestuia, „de o parte şi de alta a mesei trebuie să se aşeze expertiza medicală de cea mai bună calitate care există în România şi instituţiile responsabile care să apere drepturile cetăţeanului român, şi toate acestea în forma organizată a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.

Cristian Diaconescu solicită şi cooptarea sistemului de sănătate privat din România în lupta pandemiei de COVID-19.

„Nu văd niciun fel de problemă ca statul să deconteze nişte tratamente, iar cazurile să fie preluate într-o formă organizată, planificată, şi de spitalele private”, a mai spus Diaconescu, în timpul conferinţei de presă susţinută la Iaşi.

Sursa Foto: Facebook / Cristian Diaconescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. Nicio legitimitate pentru domnul Diaconescu și partidul său. Poate sa ceară marea cu sarea. Nu sunt in parlament, nu-i ia nimeni în seamă.

  • Corect,asta e un apel disperat la neuitare😀😁😂😅

  • Dl Diaconescu (de la PSD, eu asa mi-l amintesc), luati PMP-ul si inapoi la antrenamente. Mai vorbim dupa urmatoarea confruntare electorala, daca va fi cazul. Acum nu este.

  • Sa vorbiți când o sa treceți pragul electoral. Pana arunci, mucles.

 2. Ce e PMP si de ce mi-ar pasa? Oricum era doar un partid de ticalosi.

  • Mai valabil decât leghebeteii waxeriști pluseriști!

  • Daco-cacaniule,partidul lui petrov e istorie!!!Il paste puscaria,ca pe multi portoialii in frunte cu cutu!!Un partid de buzunar,facut pentru nutxy udrea! Boc cel Mic ii face loc investitoarei imobiliare la Cluj…numai hoti!

 3. Totul este stabilit . Guvernul este minoritar PNL. Nu mai este guvern de Coalitie .Trebuie sustinut de toate fortele politice spre binele neamului .Sa vedem care zice NU sa stim si noi .

  • Hoooo…. brrrr… nebune!

  • Ești naiv! Singurii care pot susține guvernul PNL este doar PSD și UDMR. Doar ei au infrastructura transpartinică de sifonat banii din PNDL-3 și PNRR. Îi unește interesul financiar mai tare decât îi desparte doctrina. Rămâne doar sa se înțeleagă la procente! Atunci va începe scandalul și se va termina susținerea. PNL va avea soarta PNTCD.

 4. In momente deosebite atunci cind tara are nevoie partidele trebuie sa se uneasca in jurul lui Ciuca . Un guvern monocolor condus de Ciuca este pe cale sa apara .Sprijinul parlamentarilor este obligatoriu . Nu poti fi parlamentar roman care sa te opui unui bine comundecizia e personala , indiferent din care partid faci parte ) .Cine se opune binelui si face asta piere politic .

  • Mafalda,tu esti,maica??Te-a redus citu la o litera!😁😂😃😅

  • Partidele? Care partide postacule? Te referi la GIO din parlament? Asta sunt partidele: Grupuri Infractionale Organizate care au jefuit si spoliat tara timp de mai mult de 30 de ani.

 5. Nici bine nu a fost numit Ciuca si sunt 100000 de noi vaccinati .Va dati seama cind va fi premier votat .

  • Hahahaha, vezi sa nu !
   De aia nu mai pot eu cine vine la putere !
   Toți vin să NE FURE TOT CE A MAI RĂMAS !

 6. Ideea asta cu testarea in masa au sustinut=o si pesedake si a fost aplicata si in alte tari , nu multe. Rezultatul este zero, in afara de un iures organizatoric care nu isi are rostul. Ok, si dupa ce testam , ce urmeaza? Sosoncii tot raman in credinta lor idioata. Si daca un testat se imbolnaveste in secunda 2 dupa testare, care este intelesul testarii? Hai sa ne mai gandim si la economie, la bani, ca nu ne dau banii afara din casa.Parca suntem amnezici! Nu mai vrem drumuri, nu mai vrem autostrazi, nu mai vrem reforme economice, acum ne ducem dupa fenta pe care ne jaoca o mana de netrebnici,pentru care INCA nu exista lege aici si aiurea

 7. pai si voi il votati sau nu? aaaa scuze ca nu sunteti in parlament ! de ce mi-ar pasa de astia ? potaile lui basescu!

 8. ia uite cine a inviat. au iesit din tomberonul istoriei sa vada ce se mai petrece prin Romania

 9. S-a trezit din somn.

 10. Moda asta cu majoritatea se poarta numai cand doreste conu’ Iohannis. Acum nu doreste sa fie cu majoritate. Probabil ca asa scrie la Constitutie si in atributiile presedintelei, ca tot au invata unii sa intrebe cand il critica cineva pe Iohannis: „tu stii ce atributii are presedintele? Ai citit Constitutia?”. Baga textul asta la absolut orice inseamna critica la adresa conului Iohannis.

 11. Cine este PMP?! Mai exista grupuscule politice dintr-astea, de care nu mai stie nimeni, precum ALDE si PROROMANIA, pe persoana fizica, care papa bani publici?!

 12. Cristian Diaconescu sa facă bine și sa își introducă partidul undeva: USR, PNL, PSD(oriunde), are acolo in PMP câteva „specialitati” politice de valoare care vor întra în anonimat altfel; Cristi nu se afla în acest pericol, e receptat de electorat ca o valoare în zona diplomației, care nu duce lipsa acum de înlocuitori acceptabili

 13. Asta oare ce mai vrea, cine este pâmpul asta, cine este diaconescu asta?????? Astia mai exista? Du-te prietene la baselul tau si mucles ca sunteti inexistenti