G4Media.ro

SURSE Liderii PNL se întâlnesc vineri cu președintele Iohannis la Hilton Sibiu…

SURSE Liderii PNL se întâlnesc vineri cu președintele Iohannis la Hilton Sibiu pentru a discuta despre președinția UE și anul electoral 2019

Liderii PNL vor avea vineri și sâmbătă, la Sibiu, o reuniune informală a Biroului Executiv, la care va participa și președintele Klaus Iohannis, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Șeful statului este așteptat vineri seară la Hotelul Hilton din Sibiu, acolo unde are loc întâlnirea liberalilor, au mai precizat sursele citate.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Oficial, liderii PNL spun că vor discuta despre strategia pentru 2018 și 2019, mai ales că anul viitor, începând cu 1 ianuarie, România urmează să preia președinția rotativă a Uniunii Europene.

Tot anul viitor vor avea loc însă două runde de alegeri: în vară cele europarlamentare și, la finalul anului, cele prezidențiale.

”Va fi un moment bun această întâlnire de la Sibiu pentru reconfirmarea tandemului PNL – Iohannis la prezidențialele de anul viitor, mai ales în condițiile în care Cioloș dă semnale tot mai evidente că ar intenționa să intre și el în cursă, urmând să fie susținut de USR”, a explicat pentru G4Media.ro unul dintre liderii PNL.

”Este doar una din întâlnirile pe care noi le vom face în alte orașe decât București. Fiind vorba de Sibiu, ar fi un moment extraordinar dacă l-am putea avea în mijlocul nostru, chiar și pentru câteva minute, pe președintele României. Faptul că Sibiul va fi gazda unei importante reuniuni europene la nivel de șefi de stat și de guvern în 2019, probabil că multe din întrebări vor fi despre temele majore de pe agenda europeană”, a declarat pentru G4Media.ro Raluca Turcan, gazda reuniunii de la Sibiu în calitate de președinte al organizației județene.

Klaus Iohannis și-a anunțat public intenția de a candia pentru reînnoirea mandatului de președinte al României pe 23 iunie la Sibiu.

”Am luat o decizie importantă și vreau să v-o comunic aici, acum, în această dimineață frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte al României”, a declarat sâmbătă dimineața la Sibiu, președintele Klaus Iohannis. Președintele participă sâmbătă, dimineața, la întâlnirea festivă a Promoției 1974 – 1978, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, liceu pe care l-a absolvit.

Pe 11 martie, Consiliul National al PNL a validat propunerea ca liderul liberalilor, Ludovic Orban, sa fie propus de partid pentru funcția de prim-ministru, iar Klaus Iohannis – candidat la funcția de președinte al României pentru alegerile din 2019.

În ultima perioadă între Klaus Iohannis și liderii PNL au avut loc mai multe întâlniri, șeful statului fiind chiar prezent la ședința Consilului Național al PNL de pe 4 august.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Dormeo, betivul si gasca de banditi care viseaza la ciolan…halal echipa…

  2. Pai sa discute, la Bucuresti nu puteau, intrau gazele pe fereastra.

  3. Se aduna USL, aripa din dreapta.
    Musai sa vina USR , PMP sau IR cu un candidat serios. Poate se baga Oreste, poate Cristian Diaconescu, etc.

  4. Daca pnlisti vor sa redevina credibili, atunci ar trebui sa-l lase pe Dormeo la Sibiu si sa vina la presedentie cu Neamtu sau Siegfrid sau ceva de genul. Tinerete, forta, viziune, etc.