G4Media.ro

Liderii Dreptei Unite, protest la ușa Cotroceniului împotriva pensiilor speciale, când Iohannis…

Sursa foto: USR

Liderii Dreptei Unite, protest la ușa Cotroceniului împotriva pensiilor speciale, când Iohannis e plecat în Franța / Cătălin Drulă: Vorbim de pensie de 19.000 de lei la Nicolae Ciucă

Lideri ai partidelor din Alianța Dreapta Unită (ADU), printre care Ludovic Orban și Cătălin Drulă, au protestat la Palatul Cotroceni împotriva pensiilor speciale, într-un moment în care președintele Klaus Iohannis este plecat în Franța.

„Dreapta Unită cere la Cotroceni referendum pentru tăierea pensiilor speciale”, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, USR.

„Pentru toți cetățenii români, calculul pensiilor să se facă doar în baza principiului contributivității”, a cerut Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei.

Șeful USR a adus în discuție pensia mare pe care o are președintele Senatului, Nicolae Ciucă. „Tot despre dreptate vorbim sau despre nedreptate, cu alte cuvinte. Despre această nedreptate reprezentată de pensiile speciale, care macină solidaritatea în societatea românească. 200.000 de pensionari au cu totul altă bază de calcul, cu totul altă formulă și cu totul alt cuantum al pensiilor. V-am spus că vorbim de pensii de 19.000 de lei la Nicolae Ciucă, 58.000 de lei are cel mai mare pensionar special. Aceștia sunt bani pur și simplu furați”, a spus Cătălin Drulă, președintele USR, care face parte din ADU alături de Forța Dreptei și PMP.

La protest, organizat simbolic la una dintre porțile Palatului Cotroceni, sediul Administrației Prezidențiale, au participat câteva zeci de persoane. Cel mai înalt reprezentant al PMP la eveniment a fost Ionuţ Simionca, secretar general al partidului. În aceste zile, șeful statului, Klaus Iohannis este plecat în Franța, unde se întâlnește cu aliații din NATO.

Noua Lege a pensiilor nu rezolvă problemele semnalate de instituții internaționale precum Banca Mondială și Comisia Europeană. Magistrații rămân cei mai privilegiați dintre pensionarii speciali.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nicidecum ! Ei se valideaza la UE si in toate campaniile electorale de anul acesta cu stabilitatea, cu faptul ca suntem multumiti , prin aceea ca nu exista proteste !!

  2. Ati facut un protest secret , pe sub mana, sa nu stie numeni ?! Ati depus solicitarea de referendum . Foarte bine . De ce nu am stiut si noi, sa fim acolo ? Trebuie sa transmiteti si ca alternativa la neeliminarea pensiilor speciale (in un mod decent , nu simulatiunea pe care au facut-) e sa ne faca tuturor pensii speciale . Adica daca referendumul , nu va fi imediat urmata de o solutie rezonabila , solicitarea noastra alternativa va fi : pensii speciale pentru toti ! Meseriile care presupun privatiuni, riscuri trebuie sa fie si sunt recompensate cu salarii mari iar, salariile mari vor produce pensii pe masura, din contributiile mari …

  3. N-a fost un protest. Adeărata stire e:
    „Drula si Orban au depus 135.000 de semnaturi la Cotroceni. Cer referendum pentru anularea pensiilor speciale in ziua alegerilor europarlamentare”
    G4 media pare însă că are anumite interese. Dacă nu-i aşa, publicți- mi comentariul.