G4Media.ro

Lider de sindicat, înainte de negocierile cu ministrul Muncii: E o diferență…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lider de sindicat, înainte de negocierile cu ministrul Muncii: E o diferență enormă între ce am solicitat și ce a oferit guvernul. Am cerut inițial mărirea salariilor cu 60%, și am ajuns 25% Ce să mai lăsăm?”

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, a anunțat luni, înainte de a intra la negocieri cu ministrul Muncii, Marius Budăi, că greva nu va înceta până când salariile din educație nu vor fi mărite cu 25%, iar salariul debutanților în sistem să fie echivalent cu salariul minim pe economie.

”Această grevă nu ar fi avut loc dacă din decembrie am fi avut negocieri serioase. Nu ne batem joc de lucrătorii din educație”, a declarat liderul de sindicat care a explicat că sub procentul de 25%, mărire a salariilor din educație, greva generală nu se va opri.

”Va dura atâta timp cât vor hotărî colegii mei. Soluția care vine din partea executivului trebuie să fie o soluție corectă. (…) S-a cerut o indexare cu rata inflațieiOferta din partea guvernului de 2.500 de lei și un voucher și o mie de lei nu acoperă decât parțial rata inflației. E o diferență enormă între ce am solicita inițial și ce a oferit guvernul. Noi am cerut 60%, și am ajuns acum 25% Ce să mai lăsăm? Nu vreau să mai las absolut nimic. De 30 de ani m-am săturat să aud că nu avem bani. E clar că nu au avut niciodată ca prioritate sistemul de învățământ”, a spus Nistor.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Prioritatea este pastrarea pensiilor speciale ale jmecherilor de 45-50 de ani, astia sunt viitorul tarii, nu copii, copii ori raman aici sa contribuie la pensiile speciale sau pleaca afara, treaba lor …

 2. De ce tot votați PSDNL, când vedeți că nu valorați nimic pentru ei?

 3. Sigur ca exista profesori a caror majorare a salariului ar trebui sa fie cu mult peste procentele solicitate de grevisti .
  Dar procentul acestor profesori care merita salarii mari, este cu mult sub procentul analfabetilor functionali , care iasa dupa bancile scolii .
  Iar greva aceasta, va mari cu mult procentul analfabetilor functionali .
  Si va distruge psihicul, dar si cariera, drumul in viata, multor elevi si parinti .
  Pacat .
  Mare pacat .
  Si ar trebui ca organele specializate, abilitate, sa afle care este mobilul adevarat al liderilor de sindicat .
  Pt ca e foarte greu de crezut ca gandurile unui profesor sunt numai la bani, indiferent de repercusiunile asupra elevilor .
  Oare nu au nici un pic de gand cu privire la drumul copiilor, elevilor in viata, la cariera acestora in viata si societate ?
  Cine oare, ii incita pe dascali la asa ceva ?
  Ce interese are ?

 4. care iasa zici?si mai vorbesti despre analfabeti functional(i)?si despre evaluarea profesorilor?sau iti vezi mai intai de lungul nasului?