G4Media.ro

Licitație-record. Primarul Sectorului 5 din București vrea contract cadru de aproape un…

Licitație-record. Primarul Sectorului 5 din București vrea contract cadru de aproape un miliard de lei pentru spațiile verzi – plantări de flori și arbuști, curățenie, irigații

Primăria Sectorului 5 a scos la licitație unul dintre cele mai mari contracte – cadru din istoria administrației locale din România, cu valoarea maximă de 952 de milioane de lei, potrivit documentelor de pe site-ul de achiziții publice.

Durata contractului este de 4 ani, ceea ce înseamnă că viitoarea administrație a Sectorului 5, oricare ar fi ea, va moșteni uriașul contract – cadru dacă el va fi atribuit până la alegerile locale din vara anului viitor.

Contractul – cadru vizează servicii de întreținere, amenajare și modernizare a spațiilor din domeniul public și privat din Sectorul 5 al Municipiului București, sector condus de primarul Daniel Florea (PSD).

În atribuirea contractului, prețul va avea o pondere de 60%, experiența paisagistului – 10%, experiența inginerului silvic / horticol – 10%, iar componenta tehnică – 15%.

Contractul va fi finanțat din fondurile proprii ale primăriei, nu din fonduri europene, iar o condiție extrem de dură pentru participanții la licitație este nivelul minim al cifrei de afaceri anuale, care trebuie să fie de cel puțin 571 milioane de lei. Contractul – cadru va fi atribuit prin licitație deschisă.

Ce servicii trebuie să presteze câștigătorul

– Plantarea de gazon, arbuști, flori
– Întreținerea curățeniei
– Toaletarea arborilor
– Amenajarea terenurilor de joacă
– Montarea și împodobirea brazilor de sărbători
– Montarea de steaguri
– Montarea de coșuri de gunoi, bănci, panouri de afișaj, garduri metalice, bolarzi, statui, jardiniere
– Întreținerea sistemelor de irigații
– Întreținerea sistemelor de iluminat

Context. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea (PSD), este cunoscut pentru inițiativele sale controversate. În luna noiembrie 2019 a inițiat și susținut două proiecte de hotărâri de consiliu local, adoptate pe 26 noiembrie, pentru înființarea a două firme ale Primăriei care conțin în denumirea lor simbolurile sale de campanie electorală: DF5 și FAPTE.

În octombrie 2018, primarul Daniel Florea a alocat 4,7 milioane de lei (peste un miliion de euro) pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, unul dintre cele mai mari bugete din ţară dedicate evenimentului.

În septembrie 2018, Daniel Florea (PSD) a pus în scenă un spectacol faraonic pentru aniversarea a jumătate de secol de existenţă a Sectorului 5: 30.000 de fotografii gratuite pentru public, 15.000 de brelocuri şi tot atâtea brăţări fosforescente, 8000 de tricouri, 3000 de șepci, o zona gastronomică, scenă impresionantă şi artişti de top, printre care Dan Bittman, 2000 de porţii de mâncare, 3000 de sandvișuri servite gratuit, 12 standuri pentru distracţia copiilor, 70 de pancarte şi 5200 de baloane cu heliu Centrul Cultural şi Pentru Tineret „Ştefan Iordache”, instituţia care a organizat în numele primăriei evenimentul, a ales o firmă de curăţenie să se ocupe de întreaga manifestaţie. Firma care a organizat evenimentul, Libro Events SRL, a depus documentele pentru licitație cu o oră şi jumătate înainte de deschiderea ofertei şi a încasat pentru prestaţie 3,3 milioane de lei.

Foto: Daniel Florea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Boii si vacile vor fi foarte fericiti. Sa traiasca dom’ primare!

 2. Ar trebui inclusa testarea psihologica periodica pentru cei aflați in functii de conducere si obligativitatea evaluarii acestora si de catre subalterni.
  Va dati seama ca omul poate sa o ia razna si nici sa nu știe?

 3. Absolut tipic Ciuma Roșie – nu e suficient cât au furat in mandatul lor, acum amaneteaza si viitoarele bugete.
  USR, Plus, PNL, treziti-va si acționati unit pentru locale, sa spulberati jegurile astea nenorocite.

 4. Ăștia nu au apa calda, dar cumpăra panseluțe. Își merita soarta. Iar de la bugetul de stat sa nu mai vadă un leu.

 5. Acum e vremea tunurilor pentru pesdei,hotii neamului! Cat se mai poate fura pana la urmatoarele alegeri…

 6. Jaf de jaf. Floricele si stropitoare. Ha ha ha! Ha ha ha!

  Apa calda nix ? Ca de spitale…

 7. Oare la ce valoare a unei astfel de ‘investitie’ alegatorii s-ar fi sesizat?
  Poate articolul ar fi trebuit sa spuna care e suma cheltuita pe cap de locuitor si la ce avantaje ar trebui sa se astepte.

 8. În școli nu investește .ca arată ca vai de ele.in spitalele din sect 5.in educatie.

 9. Primar neserios, tipic PCR , dezinformeaza , ignora , sfideaza
  Aceasta schimbare a zonei este benefica tuturor. sos Alexandriei REFACEM SPATIILE VERZI DE PE SOSEAUA ALEXANDRIEI……problema este ca proiectul lucrarii a fost facut de niste babuini care nu au mers in teren , doar au consultat hartiile existente in primarie, total nereale cu terenul…nu s-au facut intrari-iesiri din si in proprietatile tuturor limitand drepturi constitutionale, situatie ce duce la plangeri penale, abuzuri, neglijenta, sfidare etc…se refac mai mult de jumatate dintre intrarile din sosea in curtile oamenilor…nu stiu cine a aprobat executarea lucrarii insa sunt sute de cetateni care reclama exact acest aspect, blocarea iesirii-intrarii cu copaci, iarba, borduri etc ..dl primar a dispus montarea unor reclame de campanie pentru d-lui , fiecare acel obiect se aude ca ar costa 1000 lei (10 milioane vechi) si cineva a avut rabdare si timp sa numere tot spunandu-ne ca sunt 2022 piese cu # FAPTE ,,# DF…inmultiti cu 1000 lei si vedeti cati bani, miliarde, sunt folositi de primar cu laudele ca face ,,FAPTE” cand pe sos Alexandriei sunt mii de cetateni care nu mai au acces direct in proprietati…Spunea cineva ca ADP sect 5 condus de un anume LUPASCU si-a batut joc de cetateni sfidand cererile acestora…multi au vrut sa mearga in audiecta la dl primar dar au aflat ca dumnealui nu primeste in audienta cetatenii care l-au votat caci sunt prea neansemnati in comparatie cu interesele personale…nu mai scrieti aici ca nu va bafa nimeni in seama…primarul este fixat pe campanie si frecventeaza zonele oarecum mai boieresti ale sectorului lasand populimea de mahala sa vorbeasca singura pe internet…aratati un singur raspuns la o interpelare …apoi se aude ca a intrat DNA pe fir si cerceteaza in ,,rem” deocamdata …inainte era e_Vanghelie care ignora total sectorul, acum avem in alt personaj care face ,,FAPTE” dar doar pentru el, sa nu va imaginati ca il intereseaza macar sa asculte doleantele, sesizarile, nemultumirile cetatenilor…tinerii din sector aduna materiale doveditoare cu toate ,,faptele” nefacute si pregatesc un material surpriza …Tatal meu locuieste in zona ,,modificata” si este unul dintre cei care nu mai pot sa isi bage masina in curte si de cateva luni o tine pe sosea caci domnul titular al acestei pagini nu vrea sa dispuna refacerea lucrarii cum se intampla la altii din motiv ca tata e prea ,,batran” , asa s-a pronuntat…firesc ca il voi ajuta pe tata si vom face actiune in instanta , vom face plangere penala si vom sesiza toate institutiile statului si nu numai…va voi prezenta imagini cu ,,interzicerea ” unui drept constitutional. acela de a avea acces la si in proprietate dintr-un drum public…personal am scris celui cu #FAPTE #DF dar nimic…asa ca voi mobiliza cetatenii la o actiune care sa arate romanilor ca #FAPTE este o lozinca tip PCR si in sfidare pentru cetateni…voi reveni…stiu ca nu citeste nimeni acest mesaj dar eu il distribui peste tot…hai, FAPTE, nu ignoranta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.