G4Media.ro

Licitaţie de 2,25 miliarde lei pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti…

sursa foto: Pixabay

Licitaţie de 2,25 miliarde lei pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti – Giurgiu Nord Frontieră,lotul 2

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a liniei CF Bucureşti – Giurgiu Nord Frontieră, lotul 2, investiţie finanţată din fonduri europene, transmite Agerpres. Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea estimată a achiziţiei publice depăşeşte 2,25 miliarde de lei, fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri nerambursabile (CEF) şi de la bugetul de stat. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor va fi de 36 de luni, din care 6 luni proiectare şi 30 de luni execuţie.

Modernizarea liniei de cale ferată pe traseul Bucureşti Progresu – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră (Lotul 2), în lungime de 93,45 km (fără intervalul Vidra – Comana, inclus în Lotul 1), cuprinde inclusiv lucrări de electrificare şi de semnalizare, prin implementarea sistemului ERTMS.

Obiectivele specifice ale investiţiei sunt reducerea timpului de călătorie, prin creşterea vitezei de circulaţie pe întregul tronson, creşterea gradului de siguranţă feroviară, îmbunătăţirea confortului în timpul călătoriei, gestionând în acelaşi timp reducerea emisiilor de poluanţi şi impactul negativ asupra mediului şi atragerea călătorilor şi a transportatorilor de mărfuri de pe zona rutieră pe calea ferată.

„Menţionăm faptul că linia de cale ferată Bucureşti Nord – Giurgiu Nord Frontieră este o linie importantă din punct de vedere economic, prin preluarea traficului internaţional de pe cele două coridoare centrale care străbat teritoriul României şi legătura între Coridorul Rhin – Dunăre şi ţările din partea de sud-est a Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), prin traversarea Dunării pe Podul Prieteniei, în sectorul de graniţă dintre România şi Bulgaria”, subliniază CFR SA.

Anunţul de participare la procedura de licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire pentru modernizarea liniei CF Bucureşti – Giurgiu Nord Frontieră (LOTUL 2) sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 iulie 2024.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA administrează infrastructura feroviară publică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează