G4Media.ro

VIDEO Liceul din Sinaia va avea piscină, saună și va fi transformat…

VIDEO Liceul din Sinaia va avea piscină, saună și va fi transformat radical printr-un proiect european de 5 milioane de euro

Premieră în Sinaia, una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane din România: Colegiul ”Mihail Cantacuzino” va fi dotat cu un spațiu expozițional, o curte interioară acoperită și piscină cu saune. Dotările instituției de învățământ apar în urma unui proiect al primăriei care a primit finanțare europeană.

În valoare totală de 5 milioane de euro, proiectul va schimba radical conceptul de învățare formală, potrivit informațiilor din cererea de finanțare.

Astfel, proiectul numit “ZINO – Educație de la A la Z” și acceptat la finanţare prevede amenajarea liceului cu atrium, piscină cu saune, sală de conferințe, spațiu pentru servirea mesei, bibliotecă, spațiu expozițional, zonă pietonală, parcări, precum și implementarea de cursuri de educație profesională si nonformală.

În 12 noiembrie a fost semnat primul contract de finantare din regiunea Sud Muntenia depus spre finantare in cadrul Axei prioritare 13.
Proiectul „Centru Multifunctional Educational – Recreational ZINO – Educatie de la A la Z” beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Programul Operational Regional 2014-2020 (Regio), in cadrul Axei prioritare 13 – „Sprijinirea regenerarii oraselor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitii 9b – „Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizica, economica si sociala a comunitatilor defavorizate din regiunile urbane si rurale”, Obiectivul specific 13.1 – „Imbunatatirea calitatii vietii populatiei in orasele mici si mijlocii din Romania”.

 

Lucrările de amenajare a centrului multifuncțional au un buget total estimat de 22,4 milioane de lei, din care peste 19 milioane de lei sunt alocate din Fondul European de Dezvoltare Regională. Contribuția din bugetul național e de circa 2,9 milioane de lei, iar cofinanțarea Primăriei Sinaia este de circa 0,45 milioane de lei.

“Tinerii din Sinaia vor avea, în sfârșit, un liceu modern dotat. pe lângă facilitățile necesare actului educațional, colegiul va fi și un spațiu de interacțiune dedicat tuturor actorilor din acest proces”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului.

Acest material face parte dintr-o serie de articole despre România și UE, iar apariția lor este sprjinită de Reprezentanța Comisiei Europene în România.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra informațiilor prezentate revine autorului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Sauna, da asta e viitorul:lucruri tâmpite în spatii cu care nu niciun lucru în comun. jegoseala postmoderna….

  2. Sinaia chiar are investitori straini!!!

  3. Super, în sfârșit cineva face ceva! Felicitări primăriei

  4. Ar fi interesant de știut câți au luat bacalaureatul că s- ar putea să aibe nevoie de cadre didactice performante, la o promovabilitate redusă nu aceasta este soluția. Sună a „tichie de mărgaritar”

  5. „Liceul din Sinaia”? Pe vremea lui Ceasca erau cel putin doua licee in Sinaia.
    Si de ce i-or fi schimbat numele? George Enescu nu era suficient de bun pentru ei? Dam liceului numele unui politician?
    Ceea ce vor sa faca arata a smecherie in folosul profesorilor: sa aiba un pretext sa mearga la munte pe banii statului. Sau, cine stie, alti smecheri. Piscina si sauna pentru elevii de liceu? Nu e cam exagerat? Nu e numai costul constructiei, dar pentru piscina si sauna operarea este si ea costisitoare.

  6. Interesant. In Romania totul e la viitor. Vorba cintecului: …noi in anul 2000…. Etc. Sa ne scrieti dupa ce s-a finalizat piscina….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.