G4Media.ro

Libertatea: Procurorul care l-a reținut pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Poate reveni…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Libertatea: Procurorul care l-a reținut pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Poate reveni la DIICOT după 10 ani și ar avea de încasat peste 1 milion de euro

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final după 8 ani de judecată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât luni, 22 aprilie 2024, achitarea tuturor inculpaților, scrie Libertatea.

La prima instanță, fostul șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, a primit 7 ani de închisoare, ofiţerul de poliţie Alin Muntean a fost condamnat la 4 ani în regim de detenție, iar fostul procuror Nicolaie Cean a primit 2 ani după gratii. În faza de apel, toți cei trei au fost achitați, temeiul juridic fiind acela că fapta nu este prevăzută de legea penală. Hotărârea a fost luată cu „majoritate” de completul de 5 judecători. În aceste condiții, Ioan Mureșan, suspendat din funcția de procuror din momentul trimiterii în judecată, în 2014, poate reveni în cadrul DIICOT Alba Iulia și va primi salarii restante de cel puțin 1 milion de euro. Cei trei au scăpat și de daunele materiale și morale care ar fi trebuit să i le plătească lui Berbeceanu, decise de instanța de fond, în valoare de 97.632 de lei şi 100.000 de euro.

Ioan Mureşan a fost acuzat de abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual, Nicolaie Cean – de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, iar Alin Muntean – abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

În principal, cei trei au fost acuzaţi de procurorii DNA că ar fi fabricat probe împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu astfel încât acesta să poată fi cercetat penal, reținut și arestat preventiv şi, în final, înlocuit de la conducerea BCCO Alba Iulia.

Citește integral pe Libertatea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Justitie de Romania.
  Mai intai sunt vinovati, apoi fapta nu este prevazuta de lege. Cine a gresit, prima instanta sau a doua?

  • N-a greșit ma nimeni, toți sunt curați ca lacrima. Noi, poporul de id oti suntem vinovati ca votam niște lichele care dau legi în propriul interes.

  • Corect, daca prima instanță a greșit am vrea să vedem niște penalizări, suspendări, ceva acolo. Altfel, degeaba ia în primă instanță dacă la recurs împinge cașcaval și trece linistit.

 2. Daca ICCJ are logica, stabilind ca fapta nu exista, stabilesc implicit ca probele impotriva lui Berbeceanu sunt valide, nu sunt fabricate, deci dosarul prin care Berbeceanu a fost achitat a fost judecat eronat. Ce justitie este in Romania? De ce iau judecatorii salarii daca hotararile lor sfideaza logica elementara?

 3. justitia PSDNLUDMR, alaturi de infractori

 4. Luptele interne dintre doua sisteme ale autorităților române, de aplicare a legii, au clacat lamentabil în acest caz.
  Acum,întors la DIICOT, ar trebui să se ocupe de regele evazionistilor din Hunedoara, CUPETIU DORIN IOAN EUGEN care după ce a stat câteva luni arestat și cu sechestru de 2milioane de euro in 2013, a fost achitat de „legea Dragnea” in 2022. La o simpla investigație, ar afla cum acesta în prezent, ascunzându-si afacerile oneroase după fiica Paula Cupetiu și nevastă-sa (că deh, a învățat ceva din istoria recentă)acționează la fel în înșelarea statului român, mutandu-si raza acțiunilor în vestul tării, în Timișoara. Aici, si-a construit un palat buncar, unde se pun la cale „lovituri” grele la bugetul statului. Săracu Berbeceanu, dacă știa cui i-a dat aripi….

 5. Noaptea minții, nu justiție! Măcar ăia de la putere sunt analfabeți, dar de la judecători aveam pretenții, la ce ifose-și dau și ce salarii-și trag…

 6. Jaf la bugetul tarii. Sa-i faci milionari in euro din salarii si pensii speciale la stat . Astia sunt un cancer .

 7. Deci baietii din servicii se rafuiesc intre ei si la sfarsit unui dintre ei i se plateste 1 mil de euro din taxele platite de cetatenii de rand? Bravo natiune romana! Mai mare tampenie nu cred ca exista undeva. Pai sa-si plateasca singuri banii aia intre ei nu din taxele date de mine la buget pt ca statul sa faca drumuri, termoficare, tramvaie, autostrazi, scoli si spitale.

 8. Ar fi interesanta motivarea hotarârii definitive pentru a putea să exprimăm o opinie argumentată.