G4Media.ro

Liberalizarea programelor de sănătate, eliminată de Senat din ordonanța de urgență aprobată…

Liberalizarea programelor de sănătate, eliminată de Senat din ordonanța de urgență aprobată de Guvern

Articolele care vizau derularea și în spitalele private a programelor de sănătate finanțate de minister și de Casa Națională de Sănătate, precum și decontarea din fonduri publice a îngrijirii de urgență în unitățile private a pacienților aflați în situații critice au fost eliminate de plenul Senatului din ordonanța de urgență aprobată de Guvern la începutul lunii februarie.

Senatul a aprobat, miercuri, cu 63 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi o abţinere, proiectul iniţiat de Guvern care vizează reforma în domeniul sănătăţii, precum şi concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Prin amendamente, senatorii au eliminat din ordonanță articolele privind liberalizarea programelor de sănătate și au amânat coplata până 1 aprilie 2025, față de 1 aprilie 2021, termenul din ordonanță.

Senatul nu a respins ordonanța în integralitate pentru că, în acest caz, ar trebui aplicată coplata care a fost introdusă tot printr-o ordonanță de urgență de Guvernul Dăncilă.

„Dacă noi am fi respins ordonanţa în integralitatea sa, atunci ar fi intrat în aplicare ordonanţa de anul trecut, adică după ce se pronunţau plenul Senatului, respectiv plenul Camerei Deputaţilor, exista riscul ca ea să intre în vigoare şi de mâine să plătim coplată în anumite situaţii dacă ne adresăm furnizorilor privaţi”, a explicat preşedintele Comisiei pentru sănătate, senatorul Laszlo Attila (UDMR), citat de Agerpres.

Ordonanța va merge la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Sursa Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cu alte cuvinte COSTACHE,POLISANO,PORR și MARELE BIZAR au luat plăcuțe suedeze fără număr,fără număr,ca la maneliștii.

  2. Mama, cate masuri bune a luat Guvernul Orban intaiul!

  3. Nu mai bine sunt omorati pacientii in spitalele de stat ?
    Nu mai bine beuranii feudali, opresti si altii ca ei vor face ce vor in spitalele de stat.
    Nu mai bine feudalii fac bani nefiscalizati din exploatarea spitalelor de stat ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.