G4Media.ro

Liberalii din Ungaria protestează şi cer arborarea drapelului UE pe Parlamentul din…

Liberalii din Ungaria protestează şi cer arborarea drapelului UE pe Parlamentul din Budapesta

Partidul Liberal Ungar şi organizaţia sa de tineret, Asociaţia Tinerilor Liberali (LIFT) au început miercuri în faţa Parlamentului din Budapesta, un protest de 24 de ore. Protestatarii solicită arborarea din nou pe clădirea Parlamentului a drapelului, transmite MTI, citată de Rador.

La o conferinţă de presă susţinută în faţa Parlamentului, vicepreşedintele partidului a reiterat propunerea lui anterioară privind „elaborarea unei liste comune de către forţele din opoziţie care se consideră pro-UE, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European. Ádám Sermer a declarat, referindu-se la protestele care au avut loc recent împotriva Guvernului, că alegerile pentru Parlamentul European sunt o ocazia perfectă pentru a demonstra că, într-adevăr, ei sunt majoritatea.

Politicianul a mai precizat că pe baza ideologiei liberale şi prin susţinerea UE vor putea să se opună „instigării anti-Bruxelles” a Guvernului de la Budapesta. Ádám Sermer a mai afirmat că liberalii au realizat un sondaj de opinie care arată că 45% din alegători sunt dispuşi să voteze o listă comună la alegerile pentru Parlamentul European. Liderul liberal a adăugat că partidele care se vor lansa în competiţie pe o listă comună şi care vor obţine mandate de europarlamentar vor putea decide ulterior din care grup vor face parte.

Foto: Parlamentul Ungariei (sursa Andrew Shiva – Wikipedia)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează