G4Media.ro

Liberalii, despre noul spital județean de la Sibiu: PSD nu face altceva…

Sursa Foto: Facebook/ Consiliul Judetean

Liberalii, despre noul spital județean de la Sibiu: PSD nu face altceva decât să continue lătratul început încă de la primii paşi ai proiectului / PSD Sibiu: există un film al minciunilor administraţiei judeţene PNL, de la lansarea proiectului noului spital judeţean, până la eşecul finanţării acestuia prin PNRR

Preşedintele liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat miercuri, pentru Agepres, că „sunt şanse reale” ca proiectul noului spital să beneficieze de finanţare, infirmând acuzele aduse de Organizaţia Judeţeană a PSD Sibiu că s-a ratat finanţarea prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) deoarece nu s-a luat în calcul şi un proiect cu costuri mai reduse.

PSD Sibiu afirmă, într-un comunicat de presă, că există „un film al minciunilor administraţiei judeţene PNL, de la lansarea proiectului noului spital judeţean, până la eşecul finanţării acestuia prin PNRR”.

„‘Nu vei ajunge niciodată la destinaţie dacă te vei opri să arunci cu pietre în fiecare câine care te latră’ spunea, pe bună dreptate, Winston Churchill. PSD Sibiu nu face altceva decât să continue lătratul început încă de la primii paşi ai proiectului. Faptul că nu am stat ‘să dăm cu pietre’ a făcut ca, în acest moment, să fim singura administraţie publică locală din ţară care promovează un proiect de o asemenea anvergură, aflat în faza licitaţiei de desemnare a constructorului şi având şanse reale de a fi finanţat”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Aceasta a fost acuzată în comunicatul de presă transmis miercuri de PSD Sibiu că nu a ascultat propunerea social-democraţilor de a construi clădiri noi în curtea actualului spital judeţean, format în mare parte din clădiri vechi.

„Dacă doamna Cîmpean ar fi ascultat a doua propunere a PSD Sibiu, lansată public, care prevedea construirea unor clădiri noi în curtea actualului Spital Judeţean, asemenea spitalului Polisano, sumele erau mult mai mici, iar proiectul ar fi putut fi finanţat prin PNRR. Ne exprimăm speranţa că doamna Cîmpean nu va mai spune neadevăruri, se va trezi la realitate şi va munci cot la cot cu echipa din cadrul Consiliului Judeţean pentru că, între timp, au apărut şi alte surse de finanţare care se pot accesa, astfel încât proiectul noului spital judeţean să se poată materializa. Altfel, sibienii vor rămâne doar cu spitalul virtual, prezentat de doamna Cîmpean şi realizat pe bani mulţi, din bugetul judeţului”, se menţionează în comunicatul social-democraţilor.

PSD Sibiu mai susţine că „s-a implicat constant pe tema noului spital judeţean şi a avut mai multe întâlniri cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a încerca să clarifice situaţia acestui important obiectiv sanitar”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu a descalificat voit proiectul noului spital de la Sibiu, care ar costa 520 de milioane de euro, susţine PSD Sibiu.

Despre liberali, PSD mai afirmă că „au minţit pentru că, prin PNRR, Guvernul liberal Cîţu îşi asumase în scris faţă de Comisia Europeană că va construi 25 de unităţi spitaliceşti sau spitale noi, suma totală alocată prin PNRR fiind de 1,6 miliarde de euro”.

„În condiţiile în care proiectul noului spital judeţean Sibiu ajunsese deja la un cost de aproximativ 520 de milioane de euro, era clar că, pentru a nu pune în pericol întreg PNRR-ul, acesta nu avea cum să primească finanţare. În cazul în care nu se realizau obiectivele din PNRR, respectiv cele minim 25 de unităţi spitaliceşti şi spitale noi, se pierdeau toţi banii din PNRR (1,6 miliarde de euro). Atunci când a fost publicată lista spitalelor a căror construcţie va fi finanţată prin PNRR, în loc să-şi recunoască greşeala, a fost mai uşor ca reprezentanţii PNL Sibiu să spună că PSD este de vină şi că domnul ministru Alexandru Rafila i-a descalificat voit.

Un fals grosolan pentru că obiectivul de finanţare ‘Construire spital judeţean de urgenţă Sibiu’ a fost respins întrucât nu îndeplineşte criteriile de eligibilitate prevăzute în cadrul etapei I de evaluare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1237/2022. Subliniem faptul că Hotărârea de Guvern este adoptată şi semnată, conform legislaţiei în vigoare, de premierul României, (în cazul de faţă, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL). Lucrurile acestea au fost explicate pe larg şi de ministrul Sănătăţii, în răspunsul la contestaţia înaintată de Consiliul Judeţean Sibiu”, se mai argumentează în comunicatul PSD Sibiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...