G4Media.ro

Lia Olguța Vasilescu, despre incendiul de la Clinica de Psihiatrie: Vom declanșa…

Lia Olguța Vasilescu, despre incendiul de la Clinica de Psihiatrie: Vom declanșa o anchetă să verificăm de ce pacienta avea bricheta asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol

După incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, primarul Lia Olguța Vasilescu a informat că nu exista nicio problemă cu clădirea, care a beneficiat recent de lucrări de reabilitare. Incendiul a avut loc la parterul clădirii și ar fi fost provocat de o pacientă care și-a incendiat salteaua patului cu o brichetă.

Olguța Vasilescu sugerează că medicii de gardă nu ar fi dat dovadă de responsabilitate pentru că „nu s-au asigurat în privința evacuării pacienților”. „Nu există victime cu arsuri, în schimb trei medici au sărit de la etaj, speriați din cauza fumului” a scris primarul pe contul personal de Facebook. Olguța Vasilescu a precizat că va fi declanșată o anchetă.

Reamintim că incendiul a izbucnit luni seara la  clinica de Psihiatrie din Parcul Romanescu, Craiova. Conform informațiilor transmise ISU, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. Au fost înregistrate trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare după ce au sărit de la înălțime. Un pacient a acuzt cefalee. Victimele erau conștiente și au fost transportate la spital. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat.

Postarea primarului Craiovei:

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, în toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. In schimb, trei medici au sarit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul de facebook.

Citește și:

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova: trei cadre medicale au fracturi după ce au sărit pe geam, pacienții nu au fost răniți / Incendiul ar fi fost produs de un pacient

Sursa Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. La ancheta a ieșit ca bricheta avea însemnele PSD pe ea. Probabil Ciolanu i-a dat-o vreunui membru de partid sa dea foc la spital ca apoi sa bage moțiunea împotriva lui Voiculescu.

  2. Dumnezeule ce pagoda de cladire! Cu articolele astea mai vezi ce nuca in perete arunca toti arhitectii prin orasele patriei. Oare ce scoala au urmat? Sau Craiova este infratita cu Beijing? Nici macar, chinezii au copiat tot New Yorkul.

  3. Si asa zici ca spitalul asta e bordel din pakistan

  4. Mulțumim din inima partidului și Liei ca ne-au liniștit. Daca a promis ea ca face ancheta, gata, s-a rezolvat. Ca daca se pricepe la ceva pe lumea asta, atunci e la psihiatrie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.