G4Media.ro

Letonia și Lituania cer aliaților să impună sancțiuni Rusiei și să consolideze…

Sursa foto: U.S. Army via Raytheon Missiles & Defense

Letonia și Lituania cer aliaților să impună sancțiuni Rusiei și să consolideze flancul estic al NATO, după anunțul menținerii trupelor ruse în Belarus

Letonia şi Lituania fac apel la aliaţii occidentali să impună sancţiuni împotriva Rusiei şi să consolideze flancul estic al NATO, în contextul tensiunilor tot mai mari în privinţa Ucrainei, relatează DPA, citată de Agerpres.ro.

Decizia de a menţine trupe ruse în Belarus pentru exerciţii militare comune care fuseseră programate să se încheie duminică „este o schimbare semnificativă pentru securitatea ţărilor din NATO care au graniţă cu Belarus”, a scris duminică pe Twitter ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis.

  • „Trebuie să urmeze întări ale NATO şi sancţiuni din partea UE”, a adăugat el.

La rândul său, ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, a scris de asemenea pe Twitter că „este clar că întreaga comunitate transatlantică trebuie să înceapă să implementeze sancţiuni împotriva Rusiei, iar NATO ar trebui să desfăşoare mai multe forţe în regiune”.

Belarus, aliat al Moscovei în criza cu Occidentul în jurul Ucrainei, a anunţat că trupele ruse prezente pe teritoriul său de la 10 februarie pentru exerciţii militare ce trebuiau să se încheie duminică vor rămâne pentru alte manevre similare.

La fel ca Moscova, Minskul dăduse asigurări anterior că cei 30.000 de soldaţi, conform unei evaluări a SUA, se vor întoarce în garnizoanele lor la sfârşitul exerciţiilor.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: U.S. Army via Raytheon Missiles & Defense

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Putinel le flutura arma pe sub nas si ei hai sa negociem, ce sa negociezi cu cracanel, sa nu te impuste ii mai dai niste bani sau ce?

    • Coreea de Nord scrie pe Rusia. Nu că ar fi fost cine știe ce înainte de ciuma putinistă.

    • @Asm
      Ia lamurestema in nestiinta mea in ale geopolitici de ce ne milogim la niste zmecherasi de alde Xi, Putin, Erdogan?