G4Media.ro

Letonia a donat Ucrainei 66 de mașini confiscate de la șoferi beți

Foto: Latvian State Security Service

Letonia a donat Ucrainei 66 de mașini confiscate de la șoferi beți

Letonia a pus gratuit la dispoziția Ucrainei 66 de mașini confiscate de la șoferi în stare de ebrietate, au anunțat autoritățile letone, citate de cotidianul ucrainean Pravda.

Poliția letonă a declarat că 17 șoferi beți au fost reținuți doar în ultima zi.

Aceasta nu este prima decizie de acest fel a guvernului leton. La începutul lunii martie, acesta a decis, de asemenea, să trimită gratuit opt mașini în Ucraina. În aprilie, mai multe mașini confiscate au fost trimise în localitatea Pobuzke din regiunea Kirovohrad și la Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina.

În conformitate cu legea letonă „Cu privire la sprijinul populației civile din Ucraina”, vehiculele aparținând Letoniei pot fi livrate gratuit în Ucraina pentru a preveni consecințele unei situații de urgență legate de acțiunile militare din Ucraina și pentru a sprijini societatea ucraineană.

Aceasta este una dintre modalitățile prin care Letonia ajută Ucraina să lupte împotriva agresiunii rusești.

Într-un interviu acordat publicației European Pravda, prim-ministrul Letoniei, Krišjānis Kariņš, a declarat că 100% din societatea letonă sprijină Ucraina – chiar și șoferii beți.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Excelent! Probabil țara hoților conduși de hoți nu apreciază! La noi motto-ul este: să fure, dar să ne lase si pe noi să furăm! Să fie speciali, dar să fim si noi tot un soi de speciali!

  2. Cum, nu e secret de stat ca la Iohannis?