G4Media.ro

Legiunea „Libertatea Rusiei”, care se descrie drept o miliție anti-Kremlin, susține că…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Maria Avdeeva

Legiunea „Libertatea Rusiei”, care se descrie drept o miliție anti-Kremlin, susține că a invadat o așezare rusă din regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina: „Este timpul să punem capăt dictaturii Kremlinului”

Luptele au izbucnit de-a lungul graniței rusești cu Ucraina după ce forțele de partizani autointitulate rusești au lansat un raid transfrontalier și au afirmat că au invadat o așezare de frontieră pentru prima dată în război, relatează The Guardian.

Legiunea „Libertatea Rusiei”, care se descrie ca o miliție anti-Kremlin care urmărește răsturnarea Kremlinului și eliberarea Rusiei de Vladimir Putin, a afirmat că a trecut granița și a invadat așezarea Kozinka, trimițând în același timp unități în orașul Grayvoron din regiunea rusă Belgorod.

Orice captură de teritoriu nu a fost confirmată în mod independent de jurnaliștii de la fața locului. Miliția a existat mai ales pe rețelele de socializare și nu se știe dacă a participat la vreo bătălie majoră în timpul războiului.

Dar atât oficialii ruși, cât și cei ucraineni au confirmat luptele de la graniță, iar un videoclip din rețelele de socializare a arătat vehicule blindate care păreau să invadeze un post de frontieră rusesc în apropiere de Grayvoron.

„Suntem aceiași ruși ca și voi”, se arată într-o declarație difuzată de grup pe rețelele de socializare. „Ne distingem doar prin faptul că nu mai vrem să justificăm acțiunile criminalilor aflați la putere și am luat armele pentru a ne apăra libertatea noastră și a voastră. Dar astăzi este timpul ca toată lumea să își asume responsabilitatea pentru viitorul lor. Este timpul să punem capăt dictaturii Kremlinului.”

Alte înregistrări video postate pe rețelele de socializare au arătat un elicopter rusesc Mi-8 care a trasat rachete de semnalizare deasupra orașului Kozinka și înregistrări video cu fumul care se ridica din localitate, în timp ce sunetele sirenelor de urgență se auzeau clar.

Guvernatorul regiunii Belgorod a confirmat luni un atac, scriind că „grupul de sabotaj și recunoaștere al forțelor armate ale Ucrainei a intrat pe teritoriul districtului Grayvoron. Forțele armate ale Federației Ruse, împreună cu serviciul de frontieră, Rosgvardiya și FSB, iau măsurile necesare pentru a elimina inamicul”.

Ucraina a dezmințit legătura cu luptătorii partizani ruși, spunând că aceștia acționează independent și nu sunt supuși controlului militar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ”Orice captură de teritoriu nu a fost confirmată…” ?

  2. Să le urăm succes partizanilor ruși.

  3. Aberatii. Rusii sunt foarte bine asa cum sunt si anume SCLAVI. Daca au hrisca de mancat si lemne in soba nu ii intereseaza altceva. A fi sclav pentru ei inseamna a fi confortabil si protejat. Libertatea e complicata si are riscuri, trebuie sa lupti si sa te strofoci pentru ea.
    Sa spui ca exista rusi care vor libertatea e o absurditate. Rusii dispretuiesc libertatea, nu mai visati cai verzi pe pereti. Aratati-mi un rus traitor in Rusia si care si-a dorit vreodata libertate pentru cetatenii ei.
    Exact, nu exista niciunul.