G4Media.ro

Legiunea Libertate pentru Rusia susține că a distrus muniții și lansatoare de…

Captura Telegram

Legiunea Libertate pentru Rusia susține că a distrus muniții și lansatoare de rachete rusești în Belgorod

Legiunea Libertate pentru Rusia a postat joi două videoclipuri cu explozii geolocalizate de CNN în interiorul regiunii de frontieră Belgorod din Rusia, susținând că acestea au lovit ținte militare.

Grupul de luptători disidenți anti-Putin a susținut că una dintre înregistrări video arată „detonarea muniției și a mortierelor inamicului după o muncă precisă de artilerie asupra lor”.

CNN a geolocalizat videoclipul cu o explozie în districtul Șebekinski din Belgorod, dar nu poate verifica afirmația privind o lovitură reușită.

O a doua înregistrare video postată de legiune spunea: „Continuăm să împărtășim munca clară a artileriei: o coloană de Grad MLRS (BM-21) a fost distrusă în marș”.

„Împreună cu frații din RVC [Corpul Voluntarilor Ruși] continuăm să demilitarizăm armata lui Putin”, a spus aceasta, folosind termenul (demilitarizare) pe care Kremlinul l-a declarat ca fiind unul dintre obiectivele sale în invazia Ucrainei.

În înregistrarea video se vede fum de la punctul aparent de impact, dar nu este clar dacă a fost lovit vreun echipament militar rusesc.

Legiunea „Libertate pentru Rusia” a declarat anterior, tot joi, că se află în apropierea graniței cu Rusia, iar Corpul voluntarilor ruși a afirmat că „luptă pe teritoriul rusesc”.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a respins joi trei atacuri ale „grupurilor teroriste ucrainene”.

În trecut, guvernul ucrainean s-a distanțat de luptătorii ruși, spunând că aceștia acționează independent în Rusia.


 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...