G4Media.ro

Legile Educației Deca-Iohannis nu au avut la bază niciun studiu de impact,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Legile Educației Deca-Iohannis nu au avut la bază niciun studiu de impact, potrivit Guvernului

Niciun studiu de impact nu a stat la baza celor două legi ale Educației, Deca-Iohannis. Guvernul precizează acest lucru în PALG – Planul Anual de Lucru al Guvernului pe anul 2023, an în care cele două proiecte de legi ale educației au fost realizate de Ministerul Educației, propuse Guvernului, care în calitate de inițiator le-a trimis în Parlament, unde au fost adoptate rapid și promulgate apoi de președintele Iohannis, scrie Edupedu.ro.

Planul Anual de Lucru al Guvernului (PALG) este un instrument de planificare a procesului de reglementare la nivelul administrației publice centrale și cuprinde proiectele de documente de politici publice și proiectele de acte normative cu impact semnificativ asupra economiei, societății, mediului și bugetului general consolidat, pe care instituțiile administrației publice centrale cu rol de inițiator își propun să le înainteze, în cursul unui an calendaristic, spre aprobare Guvernului, pe baza priorităților din Programul de guvernare.

În document, în dreptul inițiatorului Ministerul Educației cele două proiecte de legi sunt „prioritare”, iar la rubrica studii de impact scrie „nu”.

În prezent, mai multe măsuri aplicate din legile noi ale educației, multe dintre ele fiind amânate, creează blocaje, inechități, încălcări ale drepturilor elevilor sau ale profesorilor.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dar se mai face vreo lege cu studiu de impact în ultima vreme?!

    • cum e exemplul legii prin care stuful din Delta devenea pasune : acolo impactul era pozitiv si pentru buzunarul Famigliei Stanescu, ori pentru un astfel de impact nu se fac hartii ))