G4Media.ro

Legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și…

Legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online, promulgată de Klaus Iohannis. Guvernul a dat aviz negativ inițiativei

Legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online a fonst promulgată de președintele României, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Promulgarea vine în contextul în care Guvernul și implicit Ministerul Educației nu susțin acest act normativ.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 126/01.04.2020)”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: School photo created by freepik – www.freepik.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. E de noaptea minții.
  Nu se face nicio diferențiere între elevi, nu exista nicio specificație tehnică a laptopului sau tabletei.
  Găsești tablete obosite,la 30 de euro bucata, care în câteva luni sunt praf.
  In plus, mai trebuie asigurat și net , care probabil că se plătește lunar.
  Pe de altă parte , articolul e atât de confuz, încât se poate considera că se asigura atât tableta cât și internetul în laboratorul școlii.

  • Exact. E o lege facuta ca niste baieti destepti sa dea niste tunuri. Nu e greu sa iei vreo 3 milioane de tablete obosite cu cate 30-50 de euro fiecare din China si apoi sa zici ca ai dat 100 de euro. Guvernul macar avea niste cerinte tehnice la tabletele de 600 RON ( chit ca erau cam fanteziste), dar in legea asta nu e nimic, decat capacitatea de a accesa niste aplicatii si netul. Pfff!!!!

 2. Cu greu se poate spune ca tabletele ar ajuta educatia copiilor, ar face bine sa cumpere laptopuri daca tot au trecut legea fara sa fie clar de unde obtin finantare.
  Amatorii de tunuri vor prefera tabletele pentru ca le va fi mai usor sa le cumpere la 5x-10x pretul minim de pe piata, chair daca dupa 5-6 luni jumatate din tablete vor avea ecranul spart iar cel mai mult timp petrecut pe ele va fi dedicat jocurilor sau chiar mai rau, tiktok.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.