G4Media.ro

LE SOIR: Și Marocul este în vizorul justiţiei, în scandalul de corupție…

Sursa foto: Pexels

LE SOIR: Și Marocul este în vizorul justiţiei, în scandalul de corupție din Parlamentul European în urma căruia vicepreședinta Kaili a fost demisă

De mai multe zile, „Le Soir”, între altele, a dezvăluit dedesubturile anchetei care zguduie Parlamentul European şi care a făcut să cadă o vicepreşedintă a Parlamentului şi l-a văzut pe Marc Tarabella percheziţionat şi suspendat de către partidul lui, scrie Le Soir, citată de Rador.

Peste un milion şi jumătate de euro au fost găsiţi cash de anchetatori în Belgia, din care o parte importantă la Pier Antonio Panzeri, deputat european. Banii ar avea originea în Qatar şi de altfel în jurul statului din Golf se concentrează ancheta.

Dar reiese din documentele judiciare obţinute de „Morgen” şi de diferite publicaţii internaţionale (mai multe ziare italiene şi marocane) că şi Marocul este în vizorul justiţiei. Panzeri, scriu acestea, este bănuit că „a intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”, ceea ce ştiau soţia, fiica şi partenera sa, aceasta din urmă chiar dându-i ordine lui Panzeri în legătură cu modul de cheltuire a banilor obţinuţi.

Soţia sa şi fiica sa ar fi participat la „transportarea cadourilor” care ar fi fost făcute de ambasadorul marocan în Polonia, Abderrahim Atmoun. „Mogen” a încercat să-l contacteze, zadarnic.

„Cuplul Panzeri şi C. a utilizat de exemplu cartea de credit a unei a treia persoane, numite ‘uriaşul'”, reiese din documente. Acest „uriaş” este probabil ambasadorul marocan, chiar dacă nu este menţionat ca atare.

Panzeri şi Atmoun se descriu ca „buni prieteni” pe reţelele de socializare şi se întâlnesc regulat în calitate de copreşedinţi ai unui organism de discuţii între Parlamentul european şi cel marocan.

În 2013, Panzeri l-a vizitat de altfel pe Atmoun în Maroc, însoţit de Marc Tarabella şi, câţiva ani mai târziu, împreună cu partenerul Evei Kaili.

sursa: Le Soir (traducere: Rador/ Gabriela Sîrbu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...