G4Media.ro

Lavrov spune că Rusia va răspunde expulzării diplomaților ruși din Bulgaria printr-o…

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Lavrov spune că Rusia va răspunde expulzării diplomaților ruși din Bulgaria printr-o măsură similară: „După acest spectacol absolut ilegal ambasada nu mai poate funcţiona în mod normal”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că Rusia va răspunde prin măsuri similare la expulzarea a 70 de diplomaţi ruşi din Bulgaria, care au fost declaraţi personae non gratae pentru presupuse activităţi de spionaj, relatează EFE, citată de Agerpres.

‘Evident, vom acţiona cu reciprocitate faţă de colegii noştri bulgari’, a subliniat Lavrov într-o conferinţă de presă comună cu ministrul venezuelean de externe Carlos Faria.

‘Persoanele pe care Bulgaria le-a expulzat ilegal, declarându-le personae non gratae, au asigurat în cea mai mare parte activitatea esenţială a misiunii noastre diplomatice’ din Sofia, susţine şeful diplomaţiei ruse.

La ora actuală, ‘după acest spectacol – absolut ilegal, în opinia noastră – ambasada nu mai poate funcţiona în mod normal’, a explicat el.

Lavrov susţine că decizia Sofiei de a-i expulza pe aceşti diplomaţi ruşi ‘nu a fost luată în mod independent’ de către premierul demisionar, proeuropeanul Kiril Petkov, întrucât acesta are ‘o orientare deschisă şi fără ambiguitate proamericană, fiind pregătit să răspundă la orice dorinţă a patronului său’.

Cei 70 de diplomaţi ruşi au părăsit duminică teritoriul Bulgariei la bordul a două avioane închiriate de Moscova, după ce Kremlinul ameninţase că va rupe relaţiile cu Sofia dacă aceste expulzări nu vor fi revocate.

Anterior, ambasadoarea Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a declarat că va propune conducerii Rusiei să închidă misiunea diplomatică rusă la Sofia.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Nu mai poate virusa sistemul politic si nu mai poate mitui pentru crearea anarhiei in țara victimă!😏

  • Ca sa se opreasca raul, inelul trebuie dus si aruncat chiar in focul din Mordor. Daca iei orc cu orc, „diplomat” cu „diplomat”, o sa ne ia ceva timp.

  • kiril petkov ‘proeuropean’?
   scrie un ziarist tamp…

 2. Premierul bulgar a solicitat și impus ca nr diplomaților ruși din Bulgaria să fie același nr cu diplomații bulgari din Rusia . Corect . Supărare mare pe ruși , că lor le trebuie de vreo 10 ori mai mulți diplomați în Bulgaria ( o țară de 10 ori mai mică decât Rusia ) decât au bulgarii în Rusia. Întrebarea care se impune – De ce au nevoie rușii de așa mulți diplomați în Bulgaria ?

  • Raspunsul e simplu: cota parte dintre „diplomatii” rusi sunt de fapt agenti de spionaj.

  • Pentru ca nu sunt diplomati. Din 100 de insi, 80 sunt spioni, 15 amante fiice neveste , restul birocrati. Si sa nu uitam vechea legenda (dar cu sambure de adevar) soferul ambasadorului are grad militar mai mare decat ambasadorul.

  • La mănăstirea ruseasca de pe Muntele Athos, care arate precum casa sca teii, exista un număr de 400 de preoți rusi. 400. Incredibil. Mari credincioși rusii ăștia…

 3. Daca ai bombe nucleare fără număr orice faci in lumea noastră este legal?

 4. Cum vorbește maimuța asta de legal și ilegal!

 5. Să plece deeaq la ei în gulag sa își facă acolo nebunia

 6. dar despre „spectacolul” celalalt, ala in care statul cr!m!nal Putin distruge si cotropeste teritorii suverane in 2022, ucide si violeaza, fura liber teritoriu suveran al altor state, ce zice?

 7. Stați voi în COTEȚUL vostru….. că n-are nimeni treabă cu niște rupți în coor ca voi.!!!
  Tu m o r t a ciune , cât mai latrii.???
  Nu vezi că nici dreaqu nu-i pasă de votkari ?

 8. Toată admiratia pt bulgari, au sânge in instalatie! Ye intrebi ce fac oare 140 de prrsoane intr o ambasada…. Probabil 70 sunt tot prea multi.

 9. Și 2sunt prea mulți.Apropo da femeia de serviciu ce grad are în FSB😅😅😅

 10. Mai băieți de la G4 înțeleg ca nu mai aveți ce publica .Totuși, încercați și nuvreluati știri de acum 3 săptămâni. Este jenant. Pentru voi.

 11. daca ambasada teroristilor rusi nu poate functiona normal cum pretinde fara de c oi …asta e un lucru minunat…🤣🤣🤣🤣🤣🤣 bravo bulgaria👍👍👍👍👍

 12. Prostii, erau spioni si propagandisti ai Moscovei, adica cozi de topor.

 13. Aiurea, erau spioni si propagandisti ai Moscovei si au fost trimisi acasa.

 14. 70 de diplomati?????!!! Nu vi se pare cam mare acest numar? Ce faceau toti acesti ‘diplomati’ si cu ce se ocupau ei?
  Le-a trebuit 2 (doua) avioane ca sa zboare acasa! Ce au luat cu ei?