G4Media.ro

Lavrov: Scoaterea militarilor ucraineni din regiunea Donbas este o „prioritate absolută”

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Lavrov: Scoaterea militarilor ucraineni din regiunea Donbas este o „prioritate absolută”

Alungarea armatei ucrainene din regiunea Donbas este o prioritate pentru Moscova, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului francez de televiziune TFI, anunță CNN.

”Prioritatea noastră absolută este eliberarea regiunilor Donețk și Luhansk, care sunt acum recunoscute de Federația Rusă ca state independente”, a declarat Lavrov.

Întrebat dacă Rusia va anexa teritoriile din Donbas, Lavrov a răspuns: „Nu este vorba despre anexare. Este vorba de o operațiune militară solicitată de statele suverane ale Republicilor Populare Donețk și Luhansk, în conformitate cu Carta Națiunilor Unite, articolul 51, care prevede dreptul la autoapărare individuală și colectivă. Noi apărăm populațiile și le ajutăm să își restabilească integritatea teritorială”, a declarat Lavrov.

Lavrov a mai spus la TFI că celelalte regiuni vor putea să își decidă soarta.

„Obiectivul nostru evident este, bineînțeles, să împingem armata ucraineană și batalioanele ucrainene afară din regiunile Donețk și Luhansk. Pentru restul teritoriilor din Ucraina, unde există oameni care nu doresc să rupă legăturile cu Rusia, va fi la latitudinea populației din aceste regiuni să decidă”, a declarat Lavrov.

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. rusii vor pierii pe mana lor, după metoda patentata. Peste 20 milioane de chinezi sunt acum in rusia. Restul va fi , asa cum se știe , aprarea drepturilor chinezilor de către China”

  2. Daaa tu esti prost sau esti în trecere printre ei?