G4Media.ro

Lavrov: Eram prieteni cu grecii, dar s-au subordonat ordinelor americane

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry - МИД России

Lavrov: Eram prieteni cu grecii, dar s-au subordonat ordinelor americane

Printr-un mesaj postat pe pagina Ambasadei Rusiei la Atena, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și-a exprimat nemulțumirea față de poziția adoptată de Grecia în legătură cu invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie publicația Ta Nea, citată de Rador.

„Eram prieteni cu grecii. Am remarcat schimbările de la conducerea țării. A fost forțată sau ea însăși a fost de acord să se subordoneze ordinelor americane. Am tras concluziile în legătură cu cei care au susținut cu atâta bucurie agresiunea împotriva Rusiei”, se scrie într-un tweet al ambasadei

Tweet-urile au continuat: „În ultimii ani, Grecia și Cipru erau printre cele mai prietenoase țări față de noi. Am avut un număr mare de evenimente culturale și educaționale comune. Cooperarea economică se dezvolta în mod activ pentru binele intereselor reciproce. Viteza cu care au trecut nu doar în „tabăra” celor care au semnat sancțiunile, ci și în grupul de lideri ai acțiunilor anti-rusești, a fost ciudată. Reflectă linia impusă a confruntării agresive și nu interesul grecilor”, scrie Ambasada Rusiei la Atena, transmițând mesajul lui Serghei Lavrov.

Nu este, însă, prima dată când Ministerul rus al Afacerilor Externe atacă Grecia. În martie 2022, din nou prin intermediul canalelor Ambasadei Rusiei la Atena, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, a atacat Atena: „Am acordat atenție campaniei fără precedent lansate în Grecia pentru a discredita politica Rusiei. Înalți oficiali de la Atena își permit să facă acuzații grave împotriva țării noastre și a conducerii acesteia, concurând literalmente în acest sens cu cei care au idei asemănătoare. Ei vorbesc în mod ipocrit despre un „atac neprovocat” împotriva Ucrainei, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, o „invazie masivă” etc, spunea Maria Zaharova la acea vreme.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe a lansat un atac împotriva Atenei și în aprilie 2022, cu ocazia expulzării unor diplomați ruși. „Statul grec, care a fost creat cu ajutorul Rusiei, având drept prim conducător pe ministrul de externe al Rusiei, a rămas efectiv fără relații diplomatice cu țara noastră. Și asta, în ciuda faptului că împărtășim aceeași credință cu grecii, moștenim aceeași tradiție și, în general, nu am refuzat niciodată să-i ajutăm pe prietenii noștri greci”, spusese atunci Zaharova.

Sursa: Ta Nea/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. Toată lumea liberă este împotriva voastră!

 2. Grecii, ungurii, austriecii..lista e deschisa. Daca nu era SUA acum eram mancati

 3. „agresiunea împotriva Rusiei”… baa șopârla, ai greșit tara agresată!!! Rusia e agresorul.

 4. ägresiunea impotriva rusiei”???!!!????mai lasa naibii „beutura”bre latrov ca numai prostii scoti!cine a atacat cocina aia de rusia?asta e de radio erevan latrov!

 5. Si noi ne miram de pretentiile rusiei. De unde le scot?

  • Din sticla de vodkă.

 6. Rusii nu au prieteni.

 7. Nimeni nu va vrea de prieteni, hoarde primitive. Toti va vor doar gazul si petrolul, atat.

 8. “Agresiunea împotriva Rusiei” Orwell in toată splendoarea lui.

 9. Eh, s-au lamurit si grecii cum e cu „prietenia” cu Rusia si v-au dat FY.

 10. Ce nu pot intelege e cum de aceasta dictatura nu se intreaba de ce pierd „prieteni”?
  Ce sa obtina bre` de la voi un „prieten”?
  Singurele produse pe care le exportati pentru lumea civilizata este propaganda si teroarea adliterram!

 11. logica lavroviana atacat psihologia de gradinita, daca nu esti prieten cu noi esti un „slugoi ala americani”

 12. Toata lumea normala este cu americanii. Simplu! Javrele sunt de partea cealaltă

 13. Normal ca grecii nu mai vor sa aiba de-a face cu o grupare terorista care si-au rupt biserica de Ortodoxie, au inchinat-o satanei si au incredintat-o unui popa general KGB, care il injura gros pe Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului si binecuvanteaza trupele de mercenari musulmani.

 14. cand iti vi.o.lezi fratii si surorile …verii si verisoarele cum dreq sa mai ai prieteni care sa te sustina…98% din membrii onu nu recunosc anexarile rusiastanului…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

 15. Nu v-ați fript inca ca aveti lumina si gaz rezerve pupati-l pe american ca va da gazul la preț dublu si va aduce la sapa de lemn suntem vânduți
  O să-i pupati piciorele rușilor cind va veni vremea

 16. lavroave, dar grecii te iubesc inca.
  in gura.