G4Media.ro

Lavrov cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Lavrov cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după prăbușirea avionului rusesc și acuză Ucraina de „atac terorist”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calificat prăbușirea de miercuri a avionului militar rusesc în regiunea Belgorod drept „atac terorist”, relatează Sky News.

El a prezentat la ONU afirmațiile deja făcute de ministerul rus al apărării – și anume că 74 de persoane, inclusiv 65 de prizonieri de război ucraineni, au fost ucise deasupra regiunii Belgorod din cauza unui presupus atac ucrainean.

„Partea ucraineană a lansat o rachetă de apărare aeriană din regiunea Harkov… a fost o lovitură fatală”, spune el.

El spune că a cerut Consiliului de Securitate al ONU să se reunească și să discute această chestiune în cursul zilei de astăzi.

El spune că speră că francezii, care prezidează în prezent consiliul, vor convoca sesiunea de urgență, făcând referire la eșecul britanic anterior de a convoca una după ceea ce el descrie ca fiind „punerea în scenă a [crimelor de război rusești de la] Bucha”.

Președinția Consiliului de Securitate al ONU este asigurată prin rotație – fiecare dintre cei 15 membri convocând și conducând ședințele în fiecare lună, pe rând -, în prezent fiind asigurată de Franța.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Înseamnă că i-a durut! 😏

  2. Ciocu mic boșorogule.