G4Media.ro

Laurențiu Vlad, câștigătorul primului tur la alegerile pentru funcția de rector al…

Laurențiu Vlad, câștigătorul primului tur la alegerile pentru funcția de rector al Universității din București, a fost președintele Institutului de Studii Conservatoare al lui Dan Voiculescu

Surpriză în alegerile de până acum pentru conducerea Universității din București. Istoricul Laurențiu Vlad – fost președinte al Institutului de Studii Conservatoare al lui Dan Voiculescu și semnatar al scrisorii de susținere a guvernului Ponta, din 2012, a obținut ieri seară cele mai multe voturi și intră în turul II al alegerilor viitorului rector al Universtății din București. La 11 voturi distanță s-a plasat sociologul Marian Preda, actualul președinte al Senatului universității, fost președinte al Fundației Mișcarea Populară, pe baza căreia s-a construit Partidul Mișcarea Populară al lui Traian Băsescu.

“Una dintre principalele directii ale institutului este recuperarea doctrinara, in conditiile in care doctrina conservatoare nu si-a gasit locul, dupa 1990, pe esichierul politic“, declara în 2006 Laurențiu Vlad, ca președinte al Institutului de Studii Politice Conservatoare (ISPC) fondat de Dan Voiculescu, relata Jurnalul.

Primul tur al alegerilor pentru funcția de rector al Universității din București a avut loc pe 4 decembrie 2019.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Varanul inca domneste din umbra …

 2. Din punct de vedere academic (adica, pe scurt, publicatii in revistele internationale de specialitate peer-reviewed in Engleza), Laurentiu Vlad este zero iar Marian Preda este aproape zero.

  • 0 sau aproape de 0. Nu asa este aproape tot invatamantul superior romanesc? Am mai scris intr-un comentariu. Sistemul este atat de corupt, putred de sus in jos si de jos in sus. Mort si nu mai poate fi resuscitat. Avem vreo univeristate in top 750 mondial? Nu. Mediocritatea a distrus Romania.

 3. Bai, manca-v-as, va luati si de competentele lui domn Profesor acum? Stiti ce inseamna sa scrieti 11 carti la puscarie? Stiti cum e sa scrieti o pagina la doua minute? Habar nu aveti, asa ca ciocu mic cu comentariile astea legate de coruptie si alte baliverne.

 4. Unul mai de soi decit celalalt. Faptul ca astia doi au ajuns sa se dueleze pentru sefia Universitatii Bucuresti arata halul de degradare la care s-a ajuns.
  Ceva profesori, oameni de soi fara lipici la golanii din politica, or mai exista in universitatile noastre?

 5. Da’ ce bre, i le-a scris Laurentiu VLAD cartile alea? Cand o scrie si LV ca dom’ prefesor, il votam si pe el la fel ca pe Voiculescu Dan. 😆

  Acuma, n-o avea LV articole ISI, dar macar ca profesor la curs e slabuț. 💡 😈

 6. Se prelungește și aici conflictul Băsescu-Voiculescu?

 7. Cum e posibil ca singurii oameni buni de rector al UBB sa fie doi politruci??? Ce cauta la varful UBB doua personagii mana-n mana cu politicul de cel putin 15 ani? Asa se face depolitizarea invatamantului romanesc, mai jigodiilor???