G4Media.ro

Laureatul Premiului Nobel pentru Chimie, Jean-Marie Lehn, a devenit, DHC al Universităţii…

Sursa foto: UVT

Laureatul Premiului Nobel pentru Chimie, Jean-Marie Lehn, a devenit, DHC al Universităţii de Vest / ”Chimia joacă un rol central în rândul ştiinţelor naturii şi în cunoaştere, prin importanţa sa economică şi prin prezenţa sa permanentă în viaţa noastră cotidiană”

Academizianul francez Jean-Marie Lehn, laureat al premiului Nobel pentru Chimie în 1987, a devenit, Doctor Honoris Causa Scientarum al Universităţii de Vest Timişoara, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Proaspăt membru al comunităţii academice a UVT, Jean-Marie Lehn a subliniat că a avut o serie de colegi români foarte talentaţi, care au contribuit semnificativ la munca de cercetare în chimie şi au fost foarte activi atât în universităţile lor de origine, cât şi în întreaga lume.

“Prin această diplomă onorifică, UVT recunoaşte, de asemenea, rolul ştiinţei şi în special vitalitatea unui anumit domeniu, domeniul meu de activitate, Chimia. Chimia joacă un rol central în rândul ştiinţelor naturii şi în cunoaştere, prin importanţa sa economică şi prin prezenţa sa permanentă în viaţa noastră cotidiană”, a afirmat profesorul Jean-Marie Lehn.

Cuvântul de Laudatio a fost rostit de Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei.

Profesorul Jean-Marie Lehn, în vârstă de 83 de ani, este şi membru onorific al Academiei Române din 1993.

A obţinut în anul 1987 Premiul Nobel pentru Chimie, alături de Donald Cram şi Charles Pedersen, pentru munca depusă în sinteza criptanzilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...