G4Media.ro

Lanurile de rapiță din sudul României au devenit vedetă la NASA: imagini…

Foto: NASA

Lanurile de rapiță din sudul României au devenit vedetă la NASA: imagini spectaculoase din satelit

Unul dintre site-urile NASA a publicat marți imagini spectaculoase surprinse de un satelit deasupra sudului României, unde se văd lanuri galbene de rapiță. Imaginile au fost realizate deasupra zonei unde se intersectează râul Olt cu Dunărea, potrivit Ambasadei SUA la București.

”Câmpurile de aur din România”, se intitulează articolul, care arată că ”terenurile agricole verzi din sudul României s-au colorat în galben pe măsură ce rapița a înflorit. OLI (Operational Land Imager) de pe satelitul Landsat 8 a surprins aceste explozii de culoare în apropierea confluenței râurilor Olt și Dunăre la 12 aprilie 2024. Plantele de rapiță și canola fac parte din familia Brassica, care include și varza și muștarul. Ele produc flori mici, de un galben strălucitor, care, în masă, acoperă câmpuri întregi de aur”, arată NASA.

Într-un an normal, România produce 10% din producția de cereale și semințe oleaginoase a Uniunii Europene, potrivit Comisiei pentru Comerț Internațional. Pe lângă semințele de rapiță, principalele culturi din România includ floarea-soarelui și soia, precum și porumb, grâu și orz. Producția sa anuală de semințe oleaginoase este sensibilă la secetă și la căldură și a suferit oscilații semnificative în ultimii ani.

Imagini ale Observatorului NASA Earth de Lauren Dauphin, folosind date Landsat de la U.S. Geological Survey. Articol de Lindsey Doermann.

campuri de rapita Romania NASA
Foto: NASA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...