G4Media.ro

La Vaslui vor funcționa staţii de alimentare pentru vehicule electrice/ Unde vor…

sursa foto: Pixabay

La Vaslui vor funcționa staţii de alimentare pentru vehicule electrice/ Unde vor fi amplasate punctele de reîncărcare din județ

Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui doreşte amplasarea de staţii de alimentare pentru vehicule electrice în mai multe zone din judeţ, în cadrul unui program privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.

Proiectul, care se află în stadiul de aprobare a studiului de fezabilitate va avea o valoare de 7,8 milioane de lei, din care contribuţia CJ Vaslui urmează să fie 3,8 milioane de lei.

„Aceste staţii de alimentare vor fi amplasate în locaţii aflate în proprietatea CJ din localităţile Vaslui, Bârlad, Băceşti şi Codăeşti. În paralel, există şi unele localităţi care doresc derularea pe cont propriu a unor proiecte similare, mai ales în condiţiile în care se înregistrează o creştere a numărului de vehicule electrice. Trebuie să ne adaptăm la nevoile cetăţenilor şi să venim în întâmpinarea lor”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Potrivit reprezentanţilor CJ Vaslui, în zona Moldovei nu există staţii de încărcare a maşinilor electrice suficiente pentru a satisface cererea în creştere a numărului acestora, lucru care conduce la o descurajare a traficului electric, cu consecinţe negative în plan turistic, economic şi de mediu.

Cele opt locaţii identificate de autorităţile vasluiene pentru amplasarea staţiilor de alimentare sunt: sediul SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA Vaslui, Casa Armatei Vaslui, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat Bârlad, Teatrul „V. I. Popa” Bârlad, Centrul de Asistenţă Medico Socială Băceşti şi Centrul de Asistenţă Medico Socială Codăeşti pe DJ 264. În cele opt staţii vor fi amenajate câte două puncte de alimentare, unul de încărcare rapidă şi unul de încărcare în curent alternativ.

Staţiile de alimentare vor comunica prin protocol tip Open Charge Point Protocol şi vor dispune de instrucţiuni în limbile română şi engleză. Punctele de reîncărcare în curent alternativ şi curent continuu vor fi amplasate la o distanţă de doi, trei metri între ele, astfel încât să existe posibilitatea alimentării a două vehicule electrice simultan. În cele opt locaţii desemnate pentru amplasarea staţiilor de alimentare vor fi amenajate şi câte patru locuri de parcare.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Parca Vaslui era județul cel mai înapoiat, ultraortodox, unde când nu se bat cu topoare sau violează se ocupa cu exorcizari. Si totata lumea e mereu beata. Ce cauta transportul „verde” acolo?

    • Pai uite asa se mai civilizeaza lumea. Si totusi sa pui etichete asa de repede, cum ca toti sant intr-un fel, denota multa ignoranta si prostie. Lumea nu se desteapta daca stai pe margine si arunci cu pietre, mai productic e sa faci ceva. Arata ca esti mai prost ca ei. Dar cum santem per total cel mai destept popor, expert in toate de pe lumea asta, da drumul la gura, ca nu costa nimic.

    • Punctele alea de incarcare nu sunt doar pentru vasluieni, ci și pentru cei care tranziteaza orasul.

  2. La fel de utile precum locurile de joaca din camp la sate !
    Cate masini electrice or fi in Vaslui ? Doua ?