G4Media.ro

La TMK Artrom a fost reluată producția / ANAF a deblocat conturile

La TMK Artrom a fost reluată producția / ANAF a deblocat conturile

Angajații TMK Reșița pot sta liniștiți, cel puțin pentru următoarele două luni după ce producția a fost reluată și au fost deblocate conturile societății, care acum poate face tranzacții cu beneficiarii, relatează Agenția de presă Rador.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a transmis și la Reșița și la Slatina decizia prin care s-au stabilit măsuri pentru 60 de zile.

Acestea duc la deblocarea întregii activități și inclusiv la deblocarea mărfurilor care erau sechestrate în portul Constanța. Această decizie impune, însă o serie de restricții în ceea ce privește furnizorii și clienții societății, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

TMK Artrom are ca acționar majoritar o companie germană, TMK Europe GmbH, care deține 99% din capitalul social al subsidiarei din România. Grupul TMK la nivel mondial este controlat de miliardarul rus Dimitri Pumpianski (foto), considerat unul dintre oligarhii apropiați de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Conform Forbes, averea lui Pumpianski se ridică în prezent la 1,3 miliarde de dolari.

S-a luat decizia blocării conturilor societății din România în contextul blxocării activelor oligarhilor ruși, apropiați sistemului de la Moscova.

Sursa foto: TMK Reșița

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...