G4Media.ro

Deputatul PNL Bogdan Huțucă, șeful comisiei de buget: La începutul anului, ministrul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Deputatul PNL Bogdan Huțucă, șeful comisiei de buget: La începutul anului, ministrul de Finanțe al PSD a supraestimat grav veniturile statului și a subestimat grav cheltuielile. Asta înseamnă că responsabilitatea aparține 100% ministrului de Finanțe și nu echipei de la ANAF

Președintele Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, liberalul Bogdan Huțucă sare în apărarea fostului șef al ANAF, Lucian Heiuș, care a demisionat din funcție, apreciind că acesta a fost mereu un bun profesionist, iar „execuția bugetară de la finalul anului nu va mai lăsa loc de interpretări politicianiste și necinste”. Huțucă îl indică pe ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, care „la începutul anului a supraestimat grav veniturile statului și a subestimat grav cheltuielile”. „Asta înseamnă că responsabilitatea aparține 100% ministrului de Finanțe și nu echipei de la ANAF”, a spus Huțucă.

Liberalul consideră că cel mai corect este să vorbească cifrele, după scandalul și declarațiile politice apărute în media referitor la o așa zisă activitate deficitară a fostului șef ANAF, declarații care nu reprezintă decât o încercare a reprezentanților PSD „de a muta reflectoarele de la adevăratul vinovat”.

„În 2022, activitatea ANAF a fost una excepțională, instituția a colectat la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent. În același timp, ANAF a rambursat TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, comparativ cu anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei. În primele 5 luni din 2023,  ANAF a încasat 148,02 miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Cifrele sunt clare și ele întăresc imaginea unei instituții care a făcut performanță! Și atunci, de ce atâta vuiet? Foarte simplu. Pentru că unii dintre partenerii noștri de la PSD încearcă să mute reflectoarele de pe adevăratul vinovat. Pe care îl știu foarte bine, dar îl protejează din calcule politicianiste”, a spus Bogdan Huțucă.

Liberalul și-a exprimat regretul că demisia lui Heiuș a fost urmată de numeroase mesaje mincinoase și necinstite care încearcă să afecteze cariera unui profesionist veritabil: „O selecție de diletanți, a căror singură calitate este carnetul de membru PSD, cred că vor reuși să ascundă adevărul sub preș doar pentru că țipă mai tare”.

Reamintim că Lucian Heiuș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al ANAF luni seara, fără să-și justifice decizia. Potrivit informațiilor G4Media, premierul Ciucă s-ar fi aflat în spatele demisiei lui Heiuș, din pricina „găurii de la buget”. De altfel, nu doar Heiuș ar fi fost forțat să plece, ci și alți șefi de agenții și structuri guvernamentale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Credeam că PSD și pnl-ul au supraestimat banii alocați pentru pilele ce au obținuti posturi în sistemul bugetar.

  2. Asta insena ca penelistul Hutuca, trebuie sa plece acasa, din moment ce nu a fost in stare sa vada decalajul cifrelor inca de la votarea bugetului. Iar acum se arata surprins…

  3. asta inseamna sa pui la finante pe directodul de la firma lui maicasa..macroeconomia nu seamana cu buticul din colt
    hop si pnl-ul..de parca nu s-au sustinut unii pe altii
    fugiti toti ca sobolanii..psd-ul de postul de prim ministru si pnl-ul (cu johanis in frunte) de asumarea responsabilitatii ptr marea stabilitate

  4. Dar b-oul ăsta nu a votat în comisie bugetul?!!!