G4Media.ro

La dolce vita: După o restaurare imobiliară eșuată în Franța, un cuplu…

Sursa foto: captură video

La dolce vita: După o restaurare imobiliară eșuată în Franța, un cuplu de americani își găsește casa de vis în Italia

Italia rurală este plină de proprietăți abandonate care au nevoie de renovare. În fiecare dimineață din ultima lună, Brian s-a trezit în liniștea profundă a peisajului rural italian și cu o priveliște printre măslini a unui sat de pe un deal din depărtare. Este un început de zi foarte diferit față de rutina sa anterioară, când locuia în Oregon. Împreună cu soția sa, Beth, Brian își realizează un vis mult așteptat, relatează Euronews.

Cuplul de pensionari a cumpărat o proprietate în zona rurală a Siciliei și s-a apucat de lucru pentru a o transforma în viitoarea lor casă. Au început proiectul de renovare de doar două luni, dar deja a fost plin de evenimente.

Dacă ați visat cu ochii deschiși să cumpărați una dintre casele de un euro din Italia sau chiar un întreg sat abandonat, iată o mică imagine a ceea ce presupune acest lucru.

Îndrăgostit de Italia rurală

Brian și Beth Wilbur, care s-au născut în New Hampshire, sunt îndrăgostiți fără rezerve de noua lor casă din Sicilia. „Totul a fost pur și simplu perfect când am văzut-o”, spune Beth.

Dar nu este prima dată când încearcă un proiect de restaurare și o relocalizare în Europa. „Povestea noastră nu este atât de romantică pe cât ați putea crede”, spune Brian.

În urmă cu cinci ani, cuplul a cumpărat un hotel cu 12 camere în zona rurală a Franței, dar după doar câțiva ani au fost nevoiți să renunțe la ceea ce credeau că va fi un vis frumos.

În ciuda faptului că vorbeau franceza și încercau să se integreze în comunitate, cuplul nu s-a simțit niciodată ca acasă.

„Oamenii pur și simplu nu ne lăsau să intrăm”, spune Brian, „și am ajuns să ne simțim foarte singuri”.

Fără să se descurajeze, în urmă cu câțiva ani au început să caute o destinație alternativă. În ciuda faptului că nu mai vizitaseră niciodată Sicilia, cuplul a petrecut șase săptămâni pe insulă și s-a îndrăgostit.

„Oamenii sunt grozavi, insula este frumoasă, totul este perfect”, spune Beth. „Este o poftă de viață care nu există în alte locuri.”

Limba a fost, de asemenea, o problemă mult mai mică decât în Franța. „În Italia, dacă nu comunici bine în italiană, ei își scot telefoanele și traduc”, spune ea.

Cum să cumpărați o proprietate în Sicilia

Proprietatea pe care Beth și Brian au ales-o părea, de asemenea, dragoste la prima vedere. „Ne-am uitat puțin în jur, dar pentru noi aceasta a fost perfectă”, spune Brian.

La fel ca în cazul multor proprietăți din zona rurală a Italiei, era și accesibilă. Cuplul a obținut o casă de 60 de metri pătrați, 30.000 de metri pătrați de teren și o plantație de măslini pentru 65.000 de euro.

Aceasta se află la zece minute de Palazzolo Acreide, un oraș cu toate facilitățile necesare, la mai puțin de o oră de aeroportul din Catania și la o jumătate de oră de plajă. De asemenea, se află la o jumătate de oră de Noto, un oraș cu o splendoare arhitecturală barocă, care a apărut recent în cel de-al doilea sezon al serialului HBO de succes „The White Lotus”.

„Știu doar că îmi place să mă trezesc dimineața acolo”, spune Brian, vorbind din SUA, unde s-au întors pentru câteva săptămâni pentru a-i ajuta pe fiul și nora lor cu noul lor copil.

S-a împrietenit deja cu vecinul, Massimo. „Am fost invitat mai des la el acasă în două luni decât am fost în cinci ani în Franța”, spune el. „Vine o dată sau de două ori pe zi doar pentru a vedea ce mai fac. Lucrurile nu funcționează așa în SUA.”

Renovarea unei proprietăți în zona rurală a Siciliei

Beth și Brian au planuri ambițioase pentru noua lor casă. Se gândesc să transforme clădirea actuală într-un „agriturismo” sau într-o proprietate de închiriat și să construiască o altă casă în care să locuiască, cu o bucătărie în aer liber.

Ei fac aproape toate lucrările singuri. Brian are experiență în repararea caselor din SUA, dar Beth spune că YouTube a fost de neprețuit.

Însoțit de Massimo, Brian a vizitat magazinul de feronerie din orașul din apropiere și a folosit fotografii și aplicații de traducere pentru a comunica ceea ce are nevoie.

„Ai nevoie doar de timp, iar noi avem destul timp”, spune el.

Afară, vor să planteze mai mulți copaci și ceva viță de vie. „Vrem să ne cultivăm propria hrană și să fim mai autonomi”, spune Beth. „Ai mult mai multă putere de dezvoltare în sudul Italiei.”

Este dificil să renovezi o casă în Italia?

Proiectul nu este întotdeauna la fel de idilic pe cât ar putea lăsa impresia peisajul de sub soarele toscan. Brian a trebuit să se confrunte cu o infestare cu șobolani și cu o mulțime de insecte rezidente.

De asemenea, casa era foarte deteriorată de apă și fusese abandonată de aproximativ șase sau șapte ani.

Achiziționarea casei a durat șase luni, dar nu a fost un proces dificil. Cu toate acestea, reședința se dovedește a fi o problemă.

„Deja ne confruntăm cu obstacole legate de necesitățile de venituri, de exemplu”, spune Brian. Cuplul vrea să se mute permanent pe insulă, așa că solicită un permis de ședere pe termen lung. „Îmi irosește timpul și energia pe lucruri pe care nu vreau să le fac.”

Cuplul a ajuns să accepte că „piano piano” – încet încet – este modul în care funcționează lucrurile în Italia: „Ca cetățeni americani, ne așteptăm ca lucrurile să se întâmple rapid și eficient, dar nu este cazul aici”, spune Beth, „se va întâmpla când se va întâmpla”.

Dar este clar că aspectele pozitive depășesc cu siguranță orice aspecte negative pentru cuplu. „Există probleme peste tot, de la serviciul poștal inexistent până la drumurile proaste, dar cumva nu contează”, spune Brian. „Este un loc special.”

„În SUA, totul este go-go-go”, adaugă Beth. „Acolo muncești, dar aici, în Sicilia, înveți să trăiești cu adevărat.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează