G4Media.ro

La Cluj s-a deschid TIFF-ul. Tudor Giurgiu: Punctul de atracţie al festivalului,…

Sursa Foto: Facebook/Municipiul Cluj Napoca

La Cluj s-a deschid TIFF-ul. Tudor Giurgiu: Punctul de atracţie al festivalului, retrospectiva Federico Fellini

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ediția XIX din 2020, s-a deschis vineri seara, cu o proiecție de gală în Piața Unirii din Cluj Napoca. Președintele festivalului, regizorul Tudor Giurgiu a subliniat că manifestarea se va desfăşura în condiţii de siguranţă sporită, în vederea limitării răspândirii epidemiei de Covid-19.

Pentru acestă ediţie a TIFF, Giurgiu recomandă mai ales retrospectiva Federico Fellini, care oferă ocazia cinefililor să vedă în versiuni restaurate filmele marelui cineast italian. De asemenea, o altă recomdare este filmul „Thalasso”, cu Michel Houellebecq şi Gerard Depardieu.

„Mă bucur că suntem primul mare festival de film din Europa care îşi reia, practic, drumul. După noi vor urma festivalurile din Sarajevo, Veneţia şi altele. Interesul e mare în a vedea cum se întâmplă un astfel de festival în timpuri complicate. Este important că suntem aici, chiar şi în număr mai mic decât în alţi ani. Va fi un festival light, cu multe nopţi nedormite, cu proiecţii în aer liber, cu locuri pe care clujenii le vor redescoperi. Pariul în acest an este să regăsim sentimentul unei vieţi normale, un sentiment bun că TIFF-ul se apropie de ce a fost timp de 18 ani”, a declarat Tudor Giurgiu, citat într-un comunicat transmis sâmbătă de către organizatori.

Programul TIFF e unul consistent atât în timpul zilei, cât şi seara.

„Începând de sâmbătă vom demara şi dialogurile cu invitaţii festivalului, în primele două zile cu Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, respectiv cu sportivul Horia Tecău”, a transmis Tudor Giurgiu.

Cea de-a XIX-a ediţie a TIFF s-a deschis cu trei proiecţii sold-out ale comediei romantice La Belle Epoque/Cei mai frumoşi ani (r. Nicolas Bedos). Evenimentul s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă sporită, toţi cei prezenţi fiind încurajaţi să respecte cu stricteţe condițiile de distanțare.

Proiecţia de gală din Piaţa Unirii s-a deschis cu un moment muzica inedit: Sync the Classics – un nou concept al compozitorului şi producătorului clujean, Paul Ilea, cu participarea extraordinară a sopranei Zsuzsana Cerveni.

Sursa Foto: Facebook/Municipiul Cluj Napoca/gala TIFF

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...