G4Media.ro

La ceremonia de lansare a Președinției României la UE, Dăncilă a ținut…

La ceremonia de lansare a Președinției României la UE, Dăncilă a ținut să demonstreze că, prin Constituție, ea conduce Uniunea / Premierul a adaptat sloganul electoral al PSD

Premierul Viorica Dăncilă a ținut să sublinieze, la ceremonia de lansare a Președinției române a UE, că, prin Constituție, care a fost elaborată în colaborare cu experți europeni, ea este cea care conduce Uniunea și pe cei 500 de milioane de cetățeni europeni. Dăncilă a adaptat și sloganul electoral al PSD, afirmând: „Îndrăzniți să credeți în România!“

„Privind în urmă, cred că cel mai important pas al integrării noastre a fost atunci când poporul român a adoptat prin referendum actuala Constituție a României. Aceea e linia de start de la care a început cu adevărat integrarea noastră, atunci a avut loc un act de voință al poporului român de a-și însuși valorile și principiile europene. Constituția adoptată atunci e garanția cea mai puternică a faptului că țara noastră a pornit pe drumul ireversibil al UE. Constituția e reperul nostru european cel mai important, pentru că a fost adoptată în acord cu partenerii noștri europeni și a reprezentat linia de start“, a afirmat Viorica Dăncilă.

În continuare, ea a ținut să sublinieze că, prin urmare, „ceea ce este european e și constituțional și tot ce e constituțional e în deplin acord cu valorile și principiile europene“.

„Această Constituție ne spune că Guvernul României are datoria de a gestiona dosarele europene pe perioada Președinției. Ca prim-ministru al României, îmi asum cu onoare și responsabilitate această sarcină în fața celor 500 de milioane de cetățeni europeni“, a fost concluzia la care a ajuns Dăncilă.

Viorica Dăncilă a venit cu un îndemn. Pornind de la sloganul electoral al PSD („Îndrăznește să crezi!“), Dăncilă i-a îndemnat pe cei prezenți: „Îndrăzniți să credeți în România!“

Viorica Dăncilă susține, încă de la finalul anului trecut, că președintele Klaus Iohannis trebuie să îi cedeze locul la Consiliul European în perioada președinției rotative, pentru că premierul este cel care asigură această președinție.

Sursa foto: gov.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Viorica (sau cine i-o fi scris discursul) ar trebui sa fie foarte atenta atunci cand face apel la Constitutia Romaniei!
  Citez din Legea fundamentala:

  Art. 148 – Integrarea în Uniunea Europeană
  (1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
  (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
  (3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.
  (4) Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).
  (5) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene.

  Mai este nevoie de comentarii?

 2. Prostul nu-i prost destul daca nu-i și fudul…
  Proasta asta nu știe că de fapt nu conduce țările (adică le dictează ălora ce să facă un țara lor), ci trebuie doar sa conducă niște discuții la nivel european, proiecte…ea crede că poate dicta, fără că cineva sa i se opună…
  Pe de o parte răcnesc că nu dau socoteală și că sunt suverani in țara lor, pe de altă parte se lăuda că îi conduc pe europeni și au impresia că toți stau drepți in fața lor…
  Femeie, Romania trebuie doar sa conduca niște discuții, nu dictezi tu lor și le impui ce se facă- hotărârile se iau de comun acord sau deloc, nu ca în CeXul PSD…daca spuneți tâmpenii sunteți corectați imediat..
  Si stai liniștită, femeie, nu ți-o lua prea rău în cap…6 luni trec f repede, deja prima luna e aproape dusa…sper sa nu te îmbeți prea rău cu putere, să nu ne faci prea rău de râs… o președinție se poate încheia cu succes sau poate fi dezastruoasa…sper sa nu produci a doua variantă…

  • Nu e chiar asa; sunt / pot fi / situatii in care cel care conduce sedinta, primul ministru al Romaniei, sau (pe sectii) vreun ministru din guvernul condus de ea , are de luat niste decizii pe loc si poate determina directia discutiilor si , intr-un fel sa determine luarea deciziilor intr-o directie.
   „Se sparie gandul”… vorba cronicarului.
   Dady trebuie sa-si mai faca vreo 30 de abonamente de telefonie.
   Dar, conform unei decizii a CCR, Romania este reprezentata la UE de Presedinte si nu de Prim Ministru iar in constitutie zice ca Presedintele poate participa la sedintele Guvernului (si cele din afara sediului guvernului, implicit) , caz in care prezideaza aceste sedinte, deci practic nu musai, Primul Ministru conduce, ci doar atat cat si daca se lasa Presedintele.

 3. Discurs tipic de golanca ce acopera hoțiile si atrocitatile asupra populatiei.

 4. Dancila, n-ai niciun mandat sa vorbesti in numele poporului roman. Mi-e rusine ca o asemenea persoana ma reprezinta pe mine. Expresii ca „vorbesc in numele poporului roman”, ne aminteste de trista perioada ceausista.

  In al doilea rand, proasta cum esti, n-ai inteles deloc rolul pe care trebuie sa-l joace Romania in cele 6 luni.

 5. Iohannis a decis s-o numească pe această creatură premier. A vrut, probabil, s-o aibă ca termen de comparație în an electoral. E cam mult, totuși…

  • Anunta-l pe #fmmdraghici ca nu tine punctajul asta. Tre sa inventati altceva, betivanilor rusi 😉

 6. Tanti Veorika, ce crezi că faci tu in 5 luni juma’ în Europa cea la ani lumina distanta de noi, când nu ați fost in stare să construiți ceva in 2 ani într-o țară ca România, cu nu prea mari pretenții ( când alții construiesc după scenarii SF, noi încă ne chinuim cu 1 km de autostradă sau cu liniile ferate mai proaste că acum 100 ani)?
  Nici macar să faceți un amarat de proiect nu ați fost in stare ( deși probabil că există modele prefabricate, pe care doar trebuie sa le adaptați in română), nu ați reușit să faceți un studiu de fezabilitate pt ceva..NIMIC…
  Tanti Veorika, voi nu ați fost în stare să produceți nici măcar o invitație :). , tu încurci capitalele, numele oamenilor
  Dar na, s-a văzut „șăfă” de Europa, una aterizata din Videle prin …( vorba femeii de serviciu)
  Tanti, doar te faci de râs daca insiști cu tâmpeniile astea, că tu conduci 500 mil de europeni…stai tanti liniștită, fiecare țară are propria conducere..tu doar ești șefa de proiect, PM, pt încă 5 luni ..până la CEO mai ai…

  • Nu mai pomeniti de liniile ferate!
   Astea sunt simbolurile oculte ale Statului Paralel! Piei satana!
   Lupta este sa fie desfiintate.

 7. „Îndrăgniți să credeți în România!“

 8. multta mueee toanto hahaha esti nepermis de proasta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.