G4Media.ro

Kuleba: Ucraina i-a provocat o nouă înfrângere lui Putin, supraviețuind terorii sale…

Sursa foto: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Kuleba: Ucraina i-a provocat o nouă înfrângere lui Putin, supraviețuind terorii sale de iarnă / „Am rezistat celei mai dificile ierni din istoria noastră. A fost frig și întuneric, dar am fost indestructibili”

În prima zi de primăvară, ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a declarat că țara sa a supraviețuit terorii de iarnă a lui Vladimir Putin, aceasta fiind a cincea înfrângere majoră a președintelui rus în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei, relatează BBC.

„Am rezistat celei mai dificile ierni din istoria noastră. A fost frig și întuneric, dar am fost indestructibili. Alături de noi, partenerii au stat cot la cot cu ajutorul lor. A învins și UE, care, în ciuda cârcotelii Moscovei, nici ea (UE) nu a înghețat fără gaz rusesc”, a scris el pe Facebook.

Prima înfrângere, potrivit lui Kuleba, Putin a suferit-o în primele zile ale războiului, când nu a reușit să-i paralizeze pe ucraineni de frică. A doua a fost frustrarea planurilor de blitzkrieg ale Kremlinului, mai afirmă șeful diplomației ucrainene.

„Ucraina nu a căzut în trei zile, sau mai târziu, sau într-o lună, sau într-un an. Și nu va cădea niciodată”, scrie Kuleba.

A treia înfrângere, potrivit lui, Ucraina a provocat Federației Ruse pe frontul diplomatic. Ucraina a trecut de partea unei coaliții internaționale care oferă Kievului asistență militară, economică și umanitară.

„A patra înfrângere este pierderea de către Rusia a unui număr mare de teritorii ocupate ale Ucrainei datorită acțiunilor eficiente și contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei și a altor forțe de apărare ale Ucrainei”, scrie șeful Ministerului ucrainean de Externe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...