G4Media.ro

Kremlinul susține că informațiile privind exodul bărbaților cu vârstă eligibilă pentru luptă…

sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Kremlinul susține că informațiile privind exodul bărbaților cu vârstă eligibilă pentru luptă sunt „exagerate”

Kremlinul a declarat joi că rapoartele privind un exod al bărbaților cu vârste eligibile pentru încorporare din Rusia, după anunțul președintelui Vladimir Putin privind o mobilizare parțială, sunt „exagerate”, relatează Reuters.

De când președintele Putin a declarat miercuri o mobilizare parțială a rezerviștilor, zborurile pentru zilele următoare din Rusia către țările apropiate, inclusiv Armenia, Turcia, Azerbaidjan și Serbia, au fost epuizate în totalitate. Au fost raportate întârzieri prelungite la frontierele Rusiei cu Georgia, Finlanda, Kazahstan și Mongolia.

În cadrul unei convorbiri cu reporterii, Peskov a declarat: „Informațiile despre aglomerația de pe aeroporturi și așa mai departe sunt foarte mult exagerate … Există o mulțime de informații false despre acest lucru. Trebuie să fim foarte atenți în această privință, pentru a nu deveni o victimă a informațiilor false în această privință”.

Peskov nu a negat informațiile din presa rusă potrivit cărora unii protestatari anti-mobilizare reținuți miercuri seară ar fi primit documente de recrutare, spunând că „acest lucru nu este împotriva legii”.

Grupul de apărare a drepturilor OVD-Info a raportat că peste 1.300 de persoane din 38 de orașe au fost reținute miercuri pentru că au protestat împotriva decretului de mobilizare.

Site-ul rus de știri Mediazona a relatat că cel puțin trei bărbați reținuți la Moscova au primit citații de mobilizare în timp ce se aflau la secțiile de poliție.

Întrebat dacă campania din Ucraina, pe care Moscova o numește o „operațiune militară specială”, se desfășoară în continuare conform planului, în ciuda mobilizării, Peskov a declarat:

„Operațiunea specială a început să își îndeplinească obiectivele în Ucraina. Acum ne confruntăm de facto cu blocul NATO, cu toate capacitățile lor logistice. Acest lucru a dus la acest pas necesar”.

Cu toate acestea, el a negat că conflictul din Ucraina ar putea fi numit război, insistând asupra descrierii pe care Kremlinul a folosit-o de când a ordonat intrarea trupelor în Ucraina, la 24 februarie.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Deci cam asa a ajus rusia in secolul 21, mileniul III. Sa-si adune la armata cetatenii cu arcanul.