G4Media.ro

Kremlinul pretinde că Putin nu foloseşte sosii şi că Rusia poate rezista…

Sursa foto: Kremlin.ru

Kremlinul pretinde că Putin nu foloseşte sosii şi că Rusia poate rezista sancţiunilor occidentale ani de zile / Starea de sănătate a președintelui rus este „de invidiat”

Kremlinul a respins marţi speculaţiile cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Vladimir Putin, susţinând că liderul rus este perfect sănătos, informează Reuters, citată de Agerpres.

Într-o discuţie telefonică regulată cu presa, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a infirmat de asemenea supoziţiile conform cărora preşedintele rus ar folosi sosii, calificând aceste supoziţii drept „farsă absurdă”.

Jurnalişti l-au întrebat pe Peskov despre starea de sănătate a lui Putin după ce o informaţie din surse nespecificate, postată pe canalul rus Telegram şi culeasă dintr-o media occidentală, susţinea că preşedintele rus s-a confruntat cu o gravă problemă de sănătate duminică seara.

Vladimir Putin, luptător amator de judo care şi-a cultivat multă vreme o imagine de „bărbat de acţiune”, a împlinit 71 de ani pe 7 octombrie. El menţine un program intensiv de întrevederi şi apariţii publice, multe dintre ele televizate.

Programul său recent a inclus de asemenea o vizită în China săptămâna trecută, cu escale în două oraşe ruse pe drumul de întoarcere.

Într-un interviu din 2020, Putin a negat zvonurile persistente conform cărora el ar folosi sosii, chiar dacă a recunoscut că i s-a propus în trecut să folosească una, din raţiuni de securitate.

Anul acesta, în aprilie, Peskov a spus că discuţiile despre sosii sunt „o altă miciună” şi că starea de sănătate a lui Putin este „de invidiat”.

Tot în timpul convorbirii de marţi cu presa, Peskov a declarat că Moscova are cunoştinţă despre un nou pachet de sancţiuni ce s-ar pregăti împotriva Rusiei în legătură cu acţiunile sale militare în Ucraina, dar că aceste sancţiuni nu sperie Rusia.

Potrivit lui Peskov, Rusia se află sub sancţiuni de multă vreme şi este pregătită să trăiască sub incidenţa lor alţi 5-10 ani.

Totodată, Peskov a afirmat că resursele Occidentului pentru sprijinirea Ucrainei cu arme şi muniţii sunt limitate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus marţi că serviciile de securitate ucrainene se află sub „controlul strâns” al SUA şi Regatului Unit. El a făcut această declaraţie cu referire la articolul publicat în Washington Post care titra că „Spioni ucraineni cu strânse legături cu CIA duc un război din umbră împotriva Rusiei”.

Nu în ultimul rând, Peskov a reiterat apelul Kremlinului pentru un armistiţiu cât mai grabnic în conflictul dintre Israel şi Hamas, precum şi pentru un acord de pace bazat pe crearea unui stat palestinian.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 1. De rezistat sancțiunilor este evident că rezistă de ani de zile. Problema este dacă rușii trăiau mai bine integrați in economia globală sau acum.
    2. Că este sănătos la trup Putin este evident, dar nu la cap.

  2. Avand in vedere ca „Rusia” in acest moment este detinuta de Putin si prietenii pe care si i-a facut multimiliardari in cei 20 de ani in care a exportat resursele naturale ale Rusiei si platile pentru ele s-au facut in conturi personale,poate rezista si 15 ani.
    Poporul rus care nu o prea ducea bine nici inainte de razboi nu se stie…Iar un popor ,chiar si obisnuit cu sclavia ,cand e lovit de foame reactioneaza(pana si chinezii la fel de supusi au luat-o razna cand i-a ajuns foamea, iar partidul unic a dat imediat inapoi cu restrictiile).