G4Media.ro

Kremlinul îi amenință pe consilierii municipali care cer demisia lui Putin: „Linia…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy, UK

Kremlinul îi amenință pe consilierii municipali care cer demisia lui Putin: „Linia dintre a critica legal campania militară a Rusiei în Ucraina și a încălca legile de cenzură din timpul războiului este foarte subțire”

La o zi după ce consilierii municipali din 18 districte din Moscova și Sankt Petersburg au semnat o declarație publică prin care îi cer lui Vladimir Putin să demisioneze, Kremlinul iese la rampă cu o amenințare vag voalată, relatează The Guardian.

„Linia dintre a critica legal campania militară a Rusiei în Ucraina și a încălca legile de cenzură din timpul războiului, care prevăd pedepse de până la 15 ani de închisoare, «este foarte, foarte subțire»”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ieri, deputați din 18 regiuni din Moscova și Sankt Petersburg au emis o declarație în care îi cer lui Putin să demisioneze, deoarece consideră că acțiunile sale „dăunează viitorului Rusiei și cetățenilor săi”.

„Deputaților nu le este încă interzis să aibă o opinie. Și nici nu le este interzis să se pronunțe pentru demisia președintelui. El nu este un monarh, ci un muncitor angajat, primește un salariu din taxele noastre”, a declarat pentru Insider Ksenia Torstrem, deputat municipal al districtului Semenovsky din Sankt Petersburg. „Funcția noastră este de a reprezenta interesele poporului și vedem că oamenii nu sunt mulțumiți”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Peskov vorbeste prostii, nu exista razboi ci o-pe-ra-ti-u-ne spe-ci-a-la.

  2. Razboi? am auzit razboi? Ce? Cum?

  3. Ăștia chiar cred că orice problema se rezolvă cu o amenințare.
    Mai mult nu pot sunt terminați.

  4. Pai tocmai, ca asa or facut rusii legea de sa iti fie aproape imposibil sa il critici pe monarh fara sa incalci legile de cenzura. Daca tot se declara cea mai democrata tara ar fi trebuit sa zica peskov ca nu baga pe nimeni la bulau care il critica pe monarh, ca asa e in democratie

  5. Cand Pesky Peskov ameninta voalat e inceputul sfarsitukui pentru piticul pe care-l slujeste.

  6. Ce pedeapsa va primi tov. Peskov pentru folosirea cuvântului „razboi”?